iaso


ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Όλο το παρασκήνιο του 1ου Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής - Γιατί τα βρόντηξε ο Σγουρός από την πρώτη μέρα

Σε (μεταξύ άλλων) ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ Σαμαρικών και Καραμανλικών εξελίχθηκε για την αντιπολίτευση το πρώτο Περιφερειακό συμβούλιο της Αττικής. Αφού η διοίκηση Δούρου ως οφείλει η συμπολίτευση πρότεινε και υπερψήφισε ως πρόεδρο του Περιφερειακού συμβουλίου τον νομικό Θεόδωρο Σχινά άφησε κατ΄έθιμο στην αντιπολίτευση την εκλογή του αντιπροέδρου του Περιφερειακού συμβουλίου. Και εκεί άρχισαν τα παρατράγουδα.

Η μείζων αντιπολίτευση (Σγουρός) πρότεινε για την θέση του αντιπροέδρου τον περιφερειακό σύμβουλο Χάρη Δαμάσκο που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, ήταν εκλεγμένος με την παράταξη Κικίλια το 2010 αλλά στις πρόσφατες εκλογές προσχώρησε ( σ.σ με την άδεια Μαξίμου) στο συνδυασμό Σγουρού.

Τα προεκλογικά μαγειρέματα και τα μετεκλογικά απόνερα 
Ο Θόδωρος Σχινάς
Μάλιστα παρότι προέρχεται από την Ανατολική Αττική (Αχαρνές) ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στα βόρεια προάστια στο σχεδιασμό που είχε γίνει για να μαντρωθούν οι δεξιοί ψηφοφόροι την Δεύτερη Κυριακή υπέρ Σγουρού αφού την πρώτη ψηφίσουν την "αδύναμη" υποψηφιότητα Κουμουτσάκου. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο δεξιός Παύλος Καμάρας και επί εικοσαετία Δήμαρχος Πεύκης (βόρεια προάστια) ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής!!
Δαμάσκος και Καμάρας κατέληξαν περιφερειακοί σύμβουλοι του Σγουρού μακριά από τις περιοχές τους και με τον Κουμουτσάκο και τη μισή ΝΔ  απέναντί τους.

Πως παγίδευσαν τον Σγουρό
Από την κάλπη της αντιπολίτευσης (αυτή εκλέγει τον αντιπρόεδρο του σώματος) του Περιφερειακού συμβουλίου προκύπτει ότι σχεδόν κανένας σύμβουλος του Κουμουτσάκου δεν ψήφισε τον ομογάλακτο Δαμάσκο, ενώ βαριές εκφράσεις όπως "εγώ δεν ψηφίζω τους αποστάτες" ακούγονταν στους διαδρόμους από γαλάζια χείλη.
Ο Σγουρός έξαλλος αποχώρησε που η πρόταση δεν πέρασε, και η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου είδε υπομειδιώντας  μπροστά της να σφάζονται πράσινα και γαλάζια παλικάρια.
Τελικά μερικές ψήφοι πολιτικής αβρόφροσύνης της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ και μια ένσταση Χαικάλη (για τα ασταύρωτα αλλά με ένα όνομα ψηφοδέλτια) που δέχτηκε η εφορευτική επιτροπή έδωσε στην υποψηφιότητα Δαμάσκου την εκλογή αφού βέβαια ο Σγουρός είχε αποχωρήσει!
Η παράταξη Δούρου μάλιστα έριξε αλάτι στις ...γαλάζιες πληγές διακόπτοντας την συνεδρίαση για αύριο Δευτέρα, πρόταση που ήταν και του ΚΚΕ (Παφίλης) και έγινε δεκτή κάνοντας τον Τζήμερο και την Χρυσή Αυγή (πιο ήρεμος ήταν ο Παναγιώταρος σήμερα) να αφρίζουν!

Η στάση της Δούρου
Η συνήθως εκρηκτική 39χρονη Περιφερειάρχης παρακολουθούσε επί πέντε ώρες ατάραχη τα μαλλιοτραβήγματα Σγουρού Κουμουτσάκου. Μίλησε για "εργαστήρι δημοκρατίας" και άφησε τους αντιπάλους της να εκτεθούν αρνούμενη να εκλέξει και δικό της αντιπρόεδρο όπως και κάλλιστα είχε τη δυνατότητα.
Η κ. Εύη Αποστολάκη
Το πρωτόγνωρο σκηνικό συμπλήρωνε και η άψογη διέυθυνση της διαδικασίας από την κατά τον νόμο προεδρεύουσα της διαδικασίας (συμβουλος με τους περισσότερους σταυρούς) 24χρονη ιστορικό Εύη Αποστολάκη παρά τις φωνές και τη γκρίνια του62χρονου Γιάννη Σγουρού που αισθανόταν εμφανώς άβολα στις θέσεις πούλμαν της αντιπολίτευσης. Από τη μία το καινούργιο να χαμογελά και από την άλλη το ...παλιό να ωρύεται! 
Και ήταν μόλις η πρώτη μέρα...
Μαχαιρώματα ΝΔ ΠΑΣΟΚ
Στο δια ταύτα...
Ο διπλωμάτης και ψύχραιμος Γιώργος Κουμουτσάκος φαίνεται πως αποδομεί την παράταξη Σγουρού διεκδικώντας για τον ίδιο και την παράταξή του τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Και καθώς η Περιφέρεια Αττικής είναι πρόβα για μια πιθανή μελλοντική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως πολλοί λένε, φαίνεται πως και στο εθνικό κοινοβούλιο έχουμε να δούμε "μαχαιρώματα" μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όταν βρεθούν στην αντιπολίτευση όπως συνέβη στην Περιφέρεια με το καλημέρα.
 
http://halandripedia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου