Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΑΓΓΕΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΥΑ



Με αιτιολόγηση ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ο παραιτηθείς (τέως) Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Μ. Αγγέλακας, την τελευταία μέρα πριν "την κάνει" και έχοντας εξαντλήσει μέχρι δευτερολέπτου τις νόμιμες προθεσμίες απέρριψε την ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ προσφυγή της παράταξης "ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ" σχετικά με τον τρόπο που συγκροτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης ΦΛΥΑ Α.Ε..

Θυμίζουμε ότι ο υποτιθέμενος "εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης"  στο Δ.Σ. της ΦΛΥΑ ΑΕ προτάθηκε από την διοίκηση και Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

Όμως το τοπικό κατεστημένο, η τοπική διαπλοκή των "κολλητών", εκ της εφορίας και των νταραβεριών της προερχόμενο και σε εξυπηρετήσεις αναμεταξύ τους βασιζόμενο και αλληλοτροφοδοτούμενο, λειτουργεί πάντα ατσαλάκωτο από τις μεταβολές παρά τους σκηνοθετημένους μεταξύ τους σκυλοκαβγάδες.
Διότι ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.

Άλλωστε αυτά είχαν συμφωνηθεί και υλοποιήθηκαν κατά κεραία μεταξύ δεξιάς και καργαριστεράς.

Εδώ έφτασε ο νέος Δήμαρχος να μιλάει σε συνεντεύξεις του για "τον οικονομικά τακτοποιημένο" δήμο που του παρέδωσε ο Κουράσης, η ΦΛΥΑ μας μάρανε θα πεις.

Διαβάστε τις αστείες αιτιολογήσεις του κ. Αγγέλακα στην απόρριψη:

1. Η πρόταση - για εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης -  εγκρίθηκε λέει από την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. (του συνόλου δηλαδή των μελών του δημοτικού συμβουλίου - και όχι της αντιπολίτευσης).

Μα αν ίσχυε αυτό, αν αυτή ήταν η πρόθεση του νόμου όταν προέβλεπε την παρουσία της αντιπολίτευσης σε όργανα ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - και η πλειοψηφία καθόριζε στα όργανα την εκπροσώπηση της μειοψηφίας - θα είχαμε την απόλυτη  επικύρωση της  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΉΣ προσώπων με την εξουσία.

2. Δεν υπήρξε πρόταση από άλλη παράταξη της αντιπολίτευσης για ΑΙΡΕΤΟ λέει ο Αγγέλακας.
Δηλαδή αν υπήρχε και η πλειοψηφία εξέλεγε τον εκλεκτό της θα είχε νομιμοποιηθεί αυτή η διαδικασία πολιτικού νταραβεριού;
Υπήρξε όμως για μη αιρετό. Και το πρόβλημα δεν ήταν στην συμμετοχή του Ανδρεόπουλου για να κοντραριστεί σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ επίπεδο.

ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Διότι αν υπήρχε πιο διευρυμένη εκπροσώπηση δεν θα έλεγε κανείς να μην συμμετέχει ΚΑΙ ο Ανδρεόπουλος, δεν θα είχαμε τέτοιο δικαίωμα.

Και αν έκανε τον κόπο ο κος Αγγέλακας να εξετάσει τα στοιχεία που του στείλαμε συννημένα με την προσφυγή  (πρακτικό Δ.Σ., ηχογραφημένα πρακτικά) αντί να κάνει ρουσφετάκια στον Ρούσσο επί του ασφαλούς, θα ΜΕΤΡΑΓΕ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΝ.

Και θα έβλεπε ότι η πρόταση ΔΕΝ  ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΟΝΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

Διότι στο δημοτικό συμβούλιο ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ παρατάξεις όπως λέει ο k. Αγγέλακας ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ! Και επί των παρόντων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης δεν συγκέντρωσε η πρόταση την πλειοψηφία.

Και εμείς επιμένουμε: Η "εκπροσώπηση της αντιπολίτευσης" πρέπει να έχει την εμπιστοσύνη της αντιπολίτευσης όχι της πλειοψηφίας στις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ (στα σοβιέτ ήταν αλλιώς βέβαια τα πράγματα).

3. Είναι λέει  "γενικόλογος και αόριστος" ο ισχυρισμός μας ότι η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ και η ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ δεν πρότειναν ΕΠΙΣΗΜΑ κανέναν για να συμμετέχει στο Δ.Σ. της ΦΛΥA.

Και για την Φιλοζωική δεν θα πούμε γιατί πραγματικά δεν ξέρουμε αλλά την προσφυγή μας την υπογράφει και ο Λέρτας ο οποίος τυχαίνει να είναι και ο Ταμίας της Ένωσης Γονέων και ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι ποτέ δεν συνεκλήθη το Δ.Σ. της Ένωσης για ορισμό εκπροσώπου στο Δ.Σ. της ΦΛΥΑ Α.Ε.

Αν συνεκλήθη παρακαλούμε να δούμε το πρακτικό. 

Αλλά βέβαια ο κ. Αγγέλακας δεν εξέτασε την υπόθεση.
Είχε λάβει την εντολή να την απορρίψει.


ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΞΥΔΙ!
ΑΝΤΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΕΠΙΣΗΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου