Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Η Υγεία είναι Κοινωνικό αγαθό


Αγαπητοί συμπολίτες,

Εμείς, που πήραμε την πρωτοβουλία της δημιουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης στο Χαλάνδρι, απευθυνόμαστε προς όλους εσάς, τους ευαισθητοποιημένους πολίτες και τους υγειονομικούς της πόλης μας, που αντιλαμβάνονται την αξία της αλληλεγγύης, ειδικά μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης με την διευρυνόμενη φτώχεια, την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό και σας καλούμε να πλαισιώσετε την πρωτοβουλία μας:

- Για να ανακουφίσουμε τον πόνο και να αντιμετωπίσουμε τη βίαιη αλλαγή του οικονομικού και κοινωνικού επιπέδου των συμπολιτών μας, αλλά και εμάς των ίδιων.

- Για να στηρίξουμε όσους συμπολίτες μας βρίσκονται σε ανάγκη, ανεξάρτητα από το χρώμα, την ηλικία, το θρήσκευμα, το φύλο και την καταγωγή του καθένα.

- Για να συμβάλλουμε στη διατήρηση και στην ανάπτυξη της κοινωνικής συνοχής

- Για να αποδείξουμε στην πράξη τη σπουδαιότητα της συλλογικής δράσης που διέπεται από την αρχή

«Οι άνθρωποι και το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη»

- Για να προσφέρουμε την απαραίτητη συμπαράσταση αλλά και να βοηθήσουμε να ξυπνήσουν στις ψυχές των ανθρώπων, όχι η ευγνωμοσύνη, αλλά η ανάγκη προσφοράς και απ΄ τη δική τους μεριά και η διάθεση να αλλάξουν τις συνθήκες που τους έφεραν σε δύσκολη κατάσταση.

Η δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης στο Χαλάνδρι, είναι η αντίδραση μας στη βαρβαρότητα που μας έχει επιβληθεί. Ενωθήκαμε και παλεύουμε για να μη χάσουμε την αξιοπρέπειά μας αλλά και την ελπίδα μας. Με πίστη στην κοινωνική αλληλεγγύη και με την πεποίθηση ότι η υγεία είναι ύψιστο κοινωνικό αγαθό.

Δεν είναι στις προθέσεις μας να προσφέρουμε φιλανθρωπικό έργο, ούτε απευθυνόμαστε στους συμπολίτες μας στη λογική της συμπόνιας και της ικεσίας. Θέλουμε όμως να αγωνιστούμε μαζί για το δικαίωμα μας στην δημόσια υγεία και να διεκδικήσουμε την δωρεάν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.

Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε το δικαίωμα του κάθε πολίτη στην δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας, αφενός με την συμμετοχή στον πολιτικό και κοινωνικό αγώνα ανοικοδόμησης ενός πραγματικά δημόσιου και δωρεάν καθολικού συστήματος υγείας, αφετέρου με την λειτουργία στην πόλη μας, ενός ιατρείου που θα προσφέρει χωρίς καμιά απολύτως οικονομική επιβάρυνση πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους ανεξαιρέτως τους ανασφάλιστους, άπορους, άνεργους ασθενείς και τους κοινωνικά αποκλεισμένους, Έλληνες και μετανάστες, σε όλους όσους το έχουν ανάγκη.

Σκοπός μας είναι το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης να προσφέρει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα σε όποιον τη χρειάζεται, χωρίς καμία διάκριση, επιδιώκοντας ταυτόχρονα και πιέζοντας την πολιτεία να εξασφαλίζει δωρεάν την αναγκαία κατά περίπτωση, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη, νοσηλεία και αποκατάσταση.

Δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση ότι μπορούμε, αλλά και ούτε θέλουμε, να υποκαταστήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αντιθέτως παλεύουμε για να είναι ανοιχτό σε όλους το δημόσιο σύστημα υγείας και να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Με την πεποίθηση ότι η Αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας καλούμε όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν στη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Χαλανδρίου

Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου στις 6.30μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου, Παπάγου 7 και Αριστοφάνους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου