Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥ

Σε άμεση ετοιμότητα βρήκε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής ο σεισμός που σημειώθηκε στις 08:32 το πρωί της Παρασκευής, με επίκεντρο το Μαρούσι, και μέγεθος 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Δεν κατεγράφησαν ζημιές ή τραυματισμοί. Οι υπηρεσίες βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή λόγω του πυκνοκατοικημένου της περιοχής.

Με εντολή της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης του Βόρειου Τομέα και πρόεδρος της μητροπολιτικής επιτροπής πολιτικής προστασίας και ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής, Γιώργος Καραμέρος, ήρθε άμεσα σε συνεννόηση με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης της Β΄ Αθήνας προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικοί να μείνουν για δύο ώρες εκτός αιθουσών και στη συνέχεια να επιστρέψουν στο μάθημά τους κανονικά ακολουθώντας πιστά το σχέδιο που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Υπήρξε άμεση επικοινωνία και συνεργασία τόσο με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη όσο και με τις δημοτικές αρχές των όμορων περιοχών προκειμένου να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο τρόπο τυχόν προβλήματα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία τόσο με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όσο και με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας) κ. Ευθύμιο Λέκκα που συναίνεσε στο να παραμείνουν τα σχολεία ανοικτά.

Η Περιφέρεια Αττικής παραμένει σε επιφυλακή και άμεση συνεργασία με τον ΟΑΣΠ δεδομένου ότι τέτοιου τύπου ασθενείς σεισμοί κάτω από τον οικιστικό ιστό χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *