Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ
Σε πολυπληθή συγκέντρωση ψηφοφόρων, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, μίλησε χθες o Γιώργος Κουμουτσάκος, υποψήφιος στην Β’ Περιφέρεια Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία. «Η συμμετοχή σας, η συμμετοχή όλων στις εκλογές είναι καθοριστική. Να μην υπάρξουν «λευκές και ουδέτερες ψήφοι» είπε στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση, στο ξενοδοχείο President. Σε μια αίθουσα που ξεχείλιζε από κόσμο και από συγκίνηση ο Γιώργος Κουμουτσάκος περιέγραψε το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου τονίζοντας ότι «από τη μια είναι ο δρόμος της ευθύνης και της σιγουριάς. Από την άλλη είναι ο δρόμος της αβεβαιότητας, της ανασφάλειας, της εθνικής περιπέτειας με άγονο αποτέλεσμα».

Συγκίνηση δημιούργησε η αναφορά του υποψηφίου βουλευτή στον Πέτρο Μολυβιάτη που ήταν παρών, όταν τον χαρακτήρισε «σεβαστό πολιτικό και πνευματικό του πατέρα». Τον κ. Κουμουτσάκο προλόγισαν μιλώντας με θερμά λόγια η πρώην Ευρωβουλευτής Μαριέτα Γιαννάκου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας και ο Γραμματέας παραγωγικών φορέων της ΝΔ Αντώνης Παναγόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ψυχικού-Φιλοθέης Παντελής Ξηριδάκης, ο δήμαρχος Χολαργού-Παπάγου Ηλίας Αποστολόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Δημήτρης Τσιγκούνης, η πρώην ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα, στελέχη της ΝΔ και του συνδυασμού «180 μοίρες-η Αττική αλλάζει πρόσωπο», και πλήθος κόσμου.
Μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα του αθηναϊκού ξενοδοχείου ο Γιώργος Κουμουτσάκος υπογράμμισε πως: «άλλες επιλογές ουσιαστικά δεν υπάρχουν», σημειώνοντας παράλληλα πως «είτε το ένα θα γίνει, είτε το άλλο. Είτε συνεχίζουμε με σιγουριά, στο μέλλον που θέλουμε και μπορούμε είτε κατρακυλούμε στο σκοτεινό παρελθόν. Είτε στεκόμαστε στα πόδια μας και προχωρούμε μπροστά, είτε γυρίζουμε στους κινδύνους, που με τόσες θυσίες ξεπεράσαμε. Το «λεφτά υπάρχουν» το πληρώσαμε με βαριές θυσίες. Και δεν το θέλουμε. Δεν το αντέχουμε δεύτερη φορά. Λάθη που φέρνει ο θυμός κοστίζουν ακριβά. Και δεν διορθώνονται εκ των υστέρων. ”Λευκή’’, ‘’ουδέτερη’’, ’’ανέξοδος’’ ψήφος δεν μπορεί να υπάρχουν. Στη συγκεκριμένη κρίσιμη στιγμή για τη χώρα οι συνέπειες της ψήφου θα είναι άμεσες. Με τη χώρα και τις θυσίες των Ελλήνων δεν παίζουμε», είπε χαρακτηριστικά.Ο Γ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε επίσης στα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν: «Πρώτον: την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και την έξοδο από το μνημόνιο. Κι αυτό, χωρίς άλλα επώδυνα μέτρα. Χωρίς περικοπές σε εισοδήματα και συντάξεις. Δεν αντέχει τέτοια μέτρα ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία. Δεύτερον: Τη συμφωνία με τους εταίρους μας, για την πιστοληπτική γραμμή, έτσι ώστε να θωρακίσουμε τη χώρα απέναντι σε αναταράξεις του διεθνούς περιβάλλοντος και να συμπιέσουμε τα επιτόκια δανεισμού. Και Τρίτον: Την οριστική ρύθμιση του δημοσίου χρέους, όπως συμφωνήθηκε στο Eurogroup το Νοέμβριο του 2012».Όπως σημείωσε: «Είναι η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, στις κοινές αρχές, κοινές αξίες, κοινούς στόχους της Παράταξής μας. Όλοι μαζί να χτίσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Να χτίσουμε ένα καλύτερο κράτος. Να κλείσουμε με τις ρωγμές που άνοιξε η κρίση στην κοινωνία μας. Να προασπίσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας στη γη και τις θάλασσές μας».Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε πως «η χώρα χρειάζεται ένα στέρεο και ασφαλές σχέδιο, που να μας πηγαίνει με σιγουριά στην ανάπτυξη της Οικονομίας, την ανακούφιση της κοινωνίας, την επιστροφή στην κανονικότητα. Αυτό είναι το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας και αυτό προτείνουμε. Ένα Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων και Ανάπτυξης. Σχέδιο με συγκεκριμένους και ρεαλιστικούς στόχους. Σχέδιο που πάει τη χώρα με σιγουριά και στέρεα βήματα σε μια καλύτερη μέρα. Εργαλείο της πολιτικής μας είναι οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την αγορά. Μεταρρυθμίσεις που οδηγούν σε αποτελεσματικότερο, σύγχρονο κράτος. Μεταρρυθμίσεις που βάζουν φραγμό στη σπατάλη και τη διαφθορά. Μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα και δημιουργούν γόνιμο επενδυτικό έδαφος. Στόχος μας είναι ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, με έμφαση στην έρευνα, την καινοτομία, τον τουρισμό, την πρωτογενή παραγωγή, τη μεταποίηση.

Και βέβαια στον Πολιτισμό. Η Ελλάδα να παράγει, να εξάγει και να προοδεύει».Στην ομιλία του, ο υποψήφιος στην Β’ Περιφέρεια Αθηνών υπογράμμισε την αναγκαιότητα της μέγιστης συμμετοχής σε αυτές τις εκλογές. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Η πιο πλατιά συμμετοχή στις κάλπες εξασφαλίζει την πρωτιά της Παράταξής μας. Οδηγεί σε μια νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Στηρίζει την Ελλάδα. Γι’ αυτό η συμμετοχή σας, η συμμετοχή όλων, είναι καθοριστική».Καταλήγοντας στην ομιλία του ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε: «Είμαστε η Παράταξη που λέει την αλήθεια και υπηρετεί την Πατρίδα. Αυτό κάνουμε σήμερα με τον Αντώνη Σαμαρά. Αυτό κάναμε και το 2009 με τον Κώστα Καραμανλή, όταν με επέλεξε να εκπροσωπώ την Παράταξή μας. Είμαστε Παράταξη που προτάσσει αρχές και αξίες. Τη Δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την κοινωνική συνοχή. Που βάζει στόχους για όλους τους Έλληνες. Ανάπτυξη, δημιουργία, δουλειές. Μια καλύτερη Παιδεία, για τα παιδιά μας. Και υγεία για όλους τους πολίτες. Ασφαλισμένους και ανασφάλιστους. Γιατί, όλα αυτά δεν είναι παροχές. Είναι αναφαίρετα δικαιώματα κάθε οικογένειας. Δικαιώματα που καθοδηγούν την πολιτική μου αντίληψη. Αυτά έμαθα στο σπίτι μου. Αυτά μάθαινα από παιδί στην Παράταξή μας. Αυτά υπηρέτησα ως διπλωμάτης και ευρωβουλευτής. Με αυτές τις αρχές, αυτές τις πεποιθήσεις, κι αυτές τις δεσμεύσεις, ζητώ την ψήφο, τη στήριξη, την εμπιστοσύνη σας. Θέλω τη βοήθειά σας. Δεν πιστεύω στους λεγόμενους «μηχανισμούς», στα λεγόμενα «συστήματα». Γιατί εσείς είστε ο μηχανισμός της κοινωνίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *