Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: ΠΡΩΤΟ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ, ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΜΙΑΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



Η ψήφος μας στην οικονομική επιτροπή είναι η μόνη που λείπει από όλες τις αποφάσεις που αφορούν εξουσιοδοτήσεις δικηγόρων να εκπροσωπούν τον δήμο ενάντια σε εργαζόμενούς του άρα λείπει και από εκείνη την απόφαση που ελήφθη προπαραμονή Χριστουγέννων και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.
Την απόφαση η οποία εξουσιοδοτεί δικηγόρο να ασκήσει έφεση σε πρωτόδικη απόφαση που δικαιώνει δύο εργαζόμενους στα ΚΕΠ.

Εργαζόμενοι οι οποίοι με  την πρωτόδικη απόφαση γλύτωσαν την απόλυση.

Ο Δήμαρχος μαζί βεβαίως με τους κ. Κουράση και Ανδριανάκη επέλεξαν να υλοποιήσουν κατά γράμμα  την "μνημονιακή επιταγή" που επιβάλλει στις διοικήσεις των δήμων να εξαντλούν τα ένδικα μέσα ενάντια στους εργαζόμενους που δικαιώνονται στα δικαστήρια.

Η διοίκηση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ βρίσκεται καθημερινά μπροστά στον καθρέφτη της και παρατηρεί τις μεταβολές που υφίσταται το είδωλό της.

Κάθε μέρα τα στελέχη της καταφεύγουν στην διατύπωση της παραδοχής "τώρα είμαστε διοίκηση, αυτά που λέγαμε ως αντιπολίτευση ήταν άλλα".

Η διαπίστωσή τους αυτή βέβαια δεν συνοδεύεται ακόμα από μια στοιχειώδη ειλικρινή αυτοκριτική για όσα έχουν καταμαρτυρήσει στο παρελθόν, σε αντίστοιχες περιπτώσεις συμβιβασμών των άλλων. Θεωρούν ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο. Είναι ακόμα μεθυσμένοι από τη νίκη τους και αλαζονικοί.
Θεωρούν ότι είναι οι μόνοι που δικαιούνται να κάνουν συμβιβασμούς χωρίς να αμφισβητούνται οι αγαθές προθέσεις τους.

Η διαπίστωσή τους αυτή δεν συνοδεύεται επίσης από την επίδειξη διάθεσης έναρξης ενός δημοκρατικού διαλόγου σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου αλλά και κοινωνίας για το ποια είναι τα μέτωπα που πρέπει να ανοίξουν, ποιες μάχες πρέπει να προηγηθεί να δοθούν στο Χαλάνδρι, τι χρειάζεται κατά προτεραιότητα ο Χαλανδραίος δημότης, πώς μπορεί ο δήμος να του το προσφέρει  και σε ποια κατεύθυνση θα ασκηθούν οι δημοτικές παρεμβάσεις ελάφρυνσης των επιπτώσεων της κρίσης στον Χαλανδραίο.

Οι προοδευτικοί πολίτες και πολύ περισσότερο όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί, όμως  γνωρίζουν ότι η μητέρα των μαχών για εκείνους,  είναι αυτή ΤΗΣ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και του περιορισμού μέχρι εξαφανίσεως της ανεργίας σε κάθε δημοκρατική, προοδευτική κοινωνία.

ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ  - ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ  ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΩΝ ΟΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου