Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Κώστας Αγγελής: Πώς τους είπαμε; Aτίκ;



Ψήφισμα: απόφαση που συνήθως διατυπώνεται σε κείμενο με το οποίο εκφράζεται η άποψη ενός συλλογικού σώματος, ή μιας συγκέντρωσης πολιτών για ένα συγκεκριμένο ζήτημα, ή διαμαρτυρία εκείνων που εκδίδουν τη σχετική απόφαση για κάτι, ή η διατύπωση ενός αιτήματος πάλι από ομάδα ατόμων.(βικιλεξικό - el.wiktionary)
Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλανδρίου, την Τετάρτη 13 Μαΐου η Διοίκηση εμφάνισε ένα ψήφισμα συμπαράστασης στους Τούρκους αγωνιστές της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη)!!!

Συγκεκριμένα ζήτησε την άμεση απελευθέρωση και τη χορήγηση ασύλου σε 4 αγωνιστές, που συνελήφθησαν στην Ελλάδα, ώστε να μην εκδοθούν στην Τουρκία ή αλλού, όπου και κατηγορούνται για αντικαθεστωτική συμπεριφορά και τρομοκρατική δράση.

Με ένα ανατρεπτικό κείμενο, που περιείχε μεταξύ άλλων, αναφορές στους ιμπεριαλιστές της Ε.Ε., τους μηχανισμούς καταστολής, τις φρονηματικές διώξεις, τη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε συναίνεση και ομοφωνία στη διαμόρφωση ανάλογου ψηφίσματος.!!!
Η αλήθεια είναι πως τους τελευταίους μήνες από το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν εκδοθεί διάφορα ψηφίσματα. Ψηφίσματα για συμπαράσταση στο Δήμαρχο, επειδή αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για τον επανέλεγχο των υπαλλήλων αορίστου χρόνου του Δήμου, για τον αγώνα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού, για την κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων του Δήμου προς επένδυση στην Τράπεζα Ελλάδος, για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και αρκετά ακόμη.

Ως αντιπολίτευση κάποια από αυτά τα στηρίξαμε, με κάποια διαφωνήσαμε πολιτικά, όμως όλα άπτονταν λογικής Δήμου και Χαλανδρίου και καθ' υπερβολή γενικότερης πολιτικής (βλ. Ρωμανός).
Οι Τούρκοι αγωνιστές πώς μας προέκυψαν; Πέραν της άγνοιας του θέματος από το σύνολο των Συμβούλων, πόση σχέση μπορεί να έχει το Χαλάνδρι με λογικές "να αναπτύξουμε πλούσια μαζική δράση,.... με παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις....διαδηλώσεις".

Σε κάθε περίπτωση εφόσον η Διοίκηση ήθελε να συμπαρασταθεί στα μέλη του ΤΚΡ/ΜL (Κ.Κ. Τουρκίας/Μαρξιστικό- Λενινιστικό), έχει το εργαλείο να το κάνει και λέγεται "Αντίσταση με τους πολίτες Χαλανδρίου", το Δημοτικό Συμβούλιο γιατί;

Ο συνδυασμός του Δημάρχου προέρχεται από συναφείς πολιτικούς χώρους και επιπλέον και συλλογικό σώμα είναι , και συγκέντρωση πολιτών είναι, και ομάδα ατόμων άρα και νομιμοποιείται επίσημα να εκδώσει ότι ψήφισμα θέλει
Κλείνοντας και τρολάροντας λίγο τη Διοίκηση θα πρότεινα ένα ψήφισμα συμπαράστασης στην οικογένεια του Χιον Γιονγ Τσολ, Υπουργού Άμυνας της Βόρειας Κορέας, που εκτελέστηκε με αντιαεροπορικά πυρά σε πεδίο βολής κοντά στην Πιον Γιανγκ, επειδή αποκοιμήθηκε σε εκδήλωση όπου παρέστη ο ηγέτης του Κιμ Γιονγκ Ουν, δείχνοντας έλλειψη σεβασμού και άρα προδοτική συμπεριφορά στο καθεστώς!!!


Κώστας Αγγελής
Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου
Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης 2011-2012
Πρόεδρος Αετοπούλειου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου