Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑΔεν είχαμε σκοπό να ασχοληθούμε με το θέμα αλλά ο Κώστας Αγγελής ζήτησε την φιλοξενία των απόψεών του από την  Πλατεία (και τον ευχαριστούμε γι' αυτό) αλλά μας αναγκάζει να ξεκαθαρίσουμε την δική μας στάση στο θέμα για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις.

Εμείς δεν λέμε γενικά όχι στα ψηφίσματα δηλαδή στην έκφραση της συλλογικής άποψης του δημοτικού συμβουλίου και δι' αυτού - όσο είναι δυνατόν αυτό - της τοπικής κοινωνίας.

Θεωρούμε λοιπόν ότι η έκδοση ενός ψηφίσματος από το δημοτικό συμβούλιο έχει αξία αν εκφράζει και βασίζεται στο σύνολο ή - τουλάχιστον - ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των απόψεων της τοπικής κοινωνίας.
Δεν είμαστε ΑΤΟΜΑ στο δημοτικό συμβούλιο, είμαστε ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ όσων μας έστειλαν.

Η αυταρχική χρησιμοποίηση του δημοτικού συμβουλίου και κυρίως της τεχνητής  πλειοψηφίας της διοίκησης σε αριθμό συμβούλων - αποτέλεσμα ενός απαράδεκτα καλπονοθευτικού και ακραία αντιδημοκρατικού εκλογικού νόμου για την αυτοδιοίκηση - ειδικά από μια πλειοψηφία που το "έπαιζε" χρόνια "....μπλα, μπλα, μπλα δημοκρατία, μπλα, μπλα, μπλα, πλουραλισμός, μπλα, μπλα, μπλα σεβασμός στις μειοψηφίες, μπλα, μπλα, μπλα απλή αναλογική"  δεν είναι  πρακτική που την τιμά και συνάδει με την ιστορία της.

Και αυτό θα το κατανοήσουν όταν για ΜΕΙΖΟΝΑ θέματα η σημασία της έκδοσης ψηφίσματος από το δημοτικό συμβούλιο θα έχει απαξιωθεί και τελικά ακυρωθεί  από την υπερχρησιμοποίηση και την μετατροπή του σώματος σε βιομηχανία έκδοσης ψηφισμάτων επί παντός επιστητού.

Για το συγκεκριμένο ψήφισμα στο οποίο αναφέρεται ο Κώστας Αγγελής το κρίσιμο ζήτημα - για εμάς -  δεν ήταν το περιεχόμενό του, γιατί απλά αυτό δεν μπορούσε να αξιολογηθεί την ώρα που ήρθε, αφού ΚΑΝΕΝΑΣ από την αντιπολίτευση  δεν ήξερε καν το θέμα στο οποίο αναφερόταν.

Αυτό που πρέπει - για εμάς - να υπογραμμιστεί είναι  η ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, σχεδόν ΦΑΣΙΖΟΥΣΑ (και ας βγάλουν άφτρες, όσο θέλουν)  μεθόδευση και πρακτική της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (τι πρωτότυπο - γράφει ιστορία αυταρχικότητας η κ. Γαλάνη) και τον τρόπο που καπέλωσε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 15ΜΕΛΟΥΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ - ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΑΙΡΕΤΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΗ 100 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ.

- Το θέμα δεν ήταν γραμμένο στην Η.Δ. του συμβουλίου αναγνώστη μου.

- Το θέμα δεν αναφέρετο καν στα θέματα που προτάθηκε εγγράφως από το προεδρείο να ενταχθούν έκτακτα στην ημερήσια διάταξη  και που είχαν μοιραστεί - καμιά ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης στις παρατάξεις.

Και αυτό είναι πολύ σημαντική λεπτομέρεια διότι έστω και αυτή η μία ώρα θα έδινε μια δυνατότητα για κάποια διαβούλευση και ενημέρωση επί του θέματος στις παρατάξεις.

Το θέμα έσκασε .... σαν κεραυνός εν αιθρία για να παραστήσει η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου την μεγάλη αγωνίστρια, αντιεξουσιαστική επαναστάτρια - καργαριστερή, σε μια "επιτροπή συμπαράστασης"  που είχε έρθει στο δημοτικό συμβούλιο.

"Τέσσερις Τούρκοι συνελήφθησαν στις 20 Απριλίου από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και παίζει να εκδοθούν στην Τουρκία ή την Γερμανία που έχει ζητήσει την έκδοσή τους, να ψηφίσουμε - ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (????) - να τους δοθεί πολιτικό άσυλο γιατί είναι αγωνιστές." ήταν αυτό που ειπώθηκε στο Δ.Σ.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ!
ΚΑΝΕΙΣ!

Τι Τούρκοι είναι, τι είχαν κάνει, γιατί τους συνέλαβε Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ελληνική κυβέρνηση, γιατί θα τους εκδώσει - αν τους εκδώσει, με τι γνώση περί του θέματος θα τοποθετούμασταν εμείς  οι δημοτικοί σύμβουλοι που δεν ξέραμε καν για την σύλληψη ......

"ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ" ήταν περίπου αυτό που μας έλεγαν έμμεσα.

Πρώτος ο Γιώργος Θωμάς πήρε το λόγο και γεμάτος απορία τοποθετήθηκε - αναρωτήθηκε "τι είναι αυτό το πράγμα που μας ζητάτε να ψηφίσουμε, δεν έχω ιδέα, είπε". "Δηλαδή η κυβέρνηση δεν έχει την ευαισθησία να τους χορηγήσει πολιτικό άσυλο αν πρέπει, αυτό θέλετε να μας πείτε;"

Απάντησε ο δήμαρχος: "Οι ενεργοί πολίτες πρέπει να παρακολουθούν αυτά τα θέματα και να είναι ενημερωμένοι"
(άλαλα τα χείλη - για αν είσαι δημοτικός σύμβουλος πρέπει να παρακολουθείς ποιους συλλαμβάνει η αντιτρομοκρατική δηλαδή κατά τον δήμαρχο και μάλιστα να έχεις άποψη για τις συλλήψεις)

 Ο Γιώργος Κουράσης είπε ότι δεν θα ψήφιζαν το ψήφισμα (διαβάστε το άρθρο του Κώστα για τις απόψεις τους) και  ο Νταβίας ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα, να ενημερωθούν όλοι για την υπόθεση καλύτερα και στο επόμενο συμβούλιο να το συζητήσουν και να αποφασίσουν με περισσότερη γνώση και ενημέρωση.

"Να εκφράσουμε και ομόφωνα - αν ενημερωθύμε σωστά - την αλληλεγγύη μας στους Τούρκους αγωνιστές - όπως εσείς τους λέτε - αλλά να ενημερωθούμε πρώτα. Δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση - με όλα τα δεδομένα πληροφόρησης της υπόθεσης στα χέρια της - δεν έχει ευαισθησίες για να δώσει ή όχι πολιτικό άσυλο και περιμένει εμάς -  στο Δ.Σ. του Χαλανδρίου - να τοποθετηθούμε τούκα προ και άρον άρον; Δεν μπορώ να ψηφίζω "γουρούνι στο σακί" σε τέτοια ευαίσθητα θέματα, αν επιμείνετε να συζητηθεί σήμερα το θέμα θα δηλώσω απλά παρών, αφού ούτε να υπερψηφίσω, ούτε να καταψηφίσω χωρίς να γνωρίζω, μπορώ" είπε ο Νταβίας.

Απτόητοι οι της πλειοψηφίας προχώρησαν στο ψήφισμα κάνοντας κάποιες φοβερές παρομοιώσεις της υπόθεσης με την διεθνή αλληλεγγύη που επιδείχθηκε για τον Μπελογιάννη, τον Γλέζο και τον Μίκη Θοδωράκη και βέβαια αυτοϊκανοποιήθηκαν που εκείνοι είναι οι "μόνοι συνεπείς"

Παρών δήλωσαν - όπως πρότεινε ο Νταβίας - οι παρατάξεις Κουράση (δεν καταψήφισαν τελικά, προς τιμήν τους), Ανδρεόπουλου (και αυτοί μετατοπίστηκαν από το ΟΧΙ, στο ΠΑΡΩΝ) , Θωμά και βέβαια ο Νταβίας.

ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΤΡΑΠΕΛΟΝ: 

Ο κ. Λαδόπουλος είπε αρχικά και εκείνος ότι θα δηλώσουν παρόντες, συντασσόμενοι με το σύνολο της αντιπολίτευσης αλλά με δυναμική παρέμβαση του ΑΝΑΡΧΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ, ΧΡΟΟΟΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ και τις αντιεξουσιαστικές οργανώσεις Νίκου Πανταζή - που επέβαλε την άποψή του στον  Λαδόπουλο (έπρεπε να έχω έτοιμη την φωτογραφική μηχανή για να δείτε την φάτσα του Γιάννη εκείνη την ώρα που ο Ν.Π. γύρισε προς αυτόν που είπε "παρόν" και τους είπε "ΟΧΙ - ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΥΠΕΡ).
Και  τελικά υπερψήφισαν το ψήφισμα.
Μαζί και Ο ..... ΜΥΡΩΝΑΣ!

Είναι έτοιμοι να προσχωρήσουν ακόμα και στους Πυρήνες της Φωτιάς αναγνώστη μου, αρκεί να μην γίνουν δημοτικά αθλητικά προγράμματα.

Ο οπορτουνισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Α.Ν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *