Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Η Γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Θάλειας Ξενάκη «Αχρονικές Τοποθετήσεις»



«Αχρονικές  Τοποθετήσεις»

 Εγκαίνια: Παρασκευή  15  Μαΐου  2015,  ώρα  19.30




Ο Κωνσταντίνος Σκαντζής, γλύπτης, καθηγητής στο τμήμα ξυλογλυπτικής της ΑΣΚΤ σημειώνει: «Με μια καθαρά προσωπική γραφή, η Θάλεια Ξενάκη αναπροσδιορίζει την αφήγηση του εσωτερικού χρόνου, χρόνου συνυφασμένου με μνήμες που μετατρέπονται άλλοτε σε διαχρονικές και άλλοτε σε αχρονικές. Σαθροί, απομονωμένοι, χωρίς αρχή και τέλος, κλειστοφοβικοί διάδρομοι – χώροι, αντιστοιχίες των ψυχικών τοπίων των ανθρώπων που ενυπάρχουν σε αυτούς. Πρόσωπα ελλειμματικά και στο κέντρο η ύπαρξη που αναδιπλώνεται στον εαυτό της, άλλοτε μέσα από τη ματαίωση της επικοινωνίας με τον έξω κόσμο κι άλλοτε για να τραφεί από τους θησαυρούς της μνήμης.»

Η Θάλεια Ξενάκη γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1975. Είναι πτυχιούχος του τμήματος «Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών» του ΤΕΙ Αθήνας (2000) και της «Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας» (ΑΣΚΤ) στο β΄ εργαστήριο ζωγραφικής του Χρόνη Μπότσογλου (2005), με ειδικότητα στη σκηνογραφία, στο εργαστήριο του Γιώργου Ζιάκα.
Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις (Απτικότητες, Γκαλερί «Κρύπτη», Ζάκυνθος, 2008· Τοποθετήσεις, «Χώρος Τέχνης Ίριδα», Ζάκυνθος, 2014) και έχει λάβει μέρος σε 24 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει κάνει εικονογράφηση σε βιβλία και λευκώματα. Έχει κάνει σκηνικά-κοστούμια για παραστάσεις θεάτρου, σύγχρονου χορού και μουσικού θεάτρου.

Διάρκεια έκθεσης:  15  Μαΐου   έως  6  Ιουνίου 2015

 Site: www.chryssothemis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου