Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Δεκάδες νεκροί πρόσφυγες σε νέο ναυάγιο ανοιχτά του Φαρμακονησίου. Περί τα 100 άτομα διασώθηκαν από το Λιμενικό



Ακόμη μια τραγωδία με 28 πρόσφυγες νεκρούς στα νερά του Αιγαίου Πελάγους μετά την ανατροπή του σκάφους στο οποίο επέβαιναν και ενώ αυτό έπλεε ανοιχτά του Φαρμακονησίου.
Τουλάχιστον τέσσερα βρέφη και δέκα μικρά παιδιά (πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια), περιλαμβάνονται μεταξύ των 28 νεκρών μιας τραγωδίας που εκτυλίχθηκε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, όταν σκάφος με άγνωστο αριθμό μεταναστών ανατράπηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.ενώ εκτιμάται πως ο αριθμός θα αυξηθεί καθώς αρκετοί φαίνεται πως εγκλωβίστηκαν σε καμπίνες του σκάφους από τις οποίες δεν πρόλαβαν να βγουν κατά την ανατροπή.
Το νέα ναυτικό δυστύχημα, σημειώθηκε ξημερώματα Κυριακής. Στη λέμβο επέβαινε μεγάλος αριθμός ατόμων και σίγουρα αρκετά περισσότερα από αυτά που είχε τη δυνατότητα να μεταφέρει το σκάφος, γεγονός στο οποίο αποδίδεται σε πρώτη τουλάχιστον «ανάγνωση«, η ανατροπή.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας δέχθηκε τηλεφώνημα μέσω του αριθμού 112 πως μεγάλος αριθμός ατόμων βρίσκονται σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του νησιού.
Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο Super Puma ενώ πλωτό του ΛΣ από τη Μυτιλήνη έπλευσε προς την περιοχή. Στις δε έρευνες μετείχαν και σκάφη ντόπιων.
Μέχρι στιγμής πέραν των 28 σορών που ανασύρθηκαν από τη θάλασσα, έχουν εντοπιστεί συνολικά 98 άτομα, καλά στην υγεία τους. Κάποια εξ αυτών κατάφεραν να βγουν μόνα τους στη στεριά ενώ τα περισσότερα και συγκεκριμένα 68 άτομα εντοπίστηκαν από άνδρες του Λιμενικού και εθελοντές στη θάλασσα.
Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται.

http://www.huffingtonpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου