Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Ποινική δίωξη στα μέλη του Δ.Σ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΑΕ για ρουσφέτια

Η ποινική δίωξη σε βάρος στελεχών της «Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε.» για τις παράνομες προσλήψεις και μονιμοποιήσεις επαναφέρει στο προσκήνιο την κακοδιαχείριση μιας ολόκληρης περιόδου, την ώρα που το άλλοτε διαμάντι των αγώνων του 2004 έχει μετατραπεί σε μια ψυχρή πόλη-φάντασμα, η οποία έχει χάσει όλη τη ζωντάνια και την αισιοδοξία που απέπνεε όταν δημιουργήθηκε.

Εγκατάλειψη και δίωξη για τα ρουσφέτια
Αντί να γίνει πρότυπο οικιστικής ανάπτυξης, όπως το οραματίστηκαν οι άνθρωποι που αποφάσισαν να ζήσουν εκεί, συναγωνίζεται σε παρακμή τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Μια βόλτα στους δρόμους του χωριού είναι αποκαλυπτική της εγκατάλειψης και της ερήμωσης. Ελάχιστοι από τους κατοίκους του κάνουν περίπατο ή χρησιμοποιούν τις λίγες κοινόχρηστες εγκαταστάσεις που δεν έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Τα περισσότερα καταστήματα που δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι χωρίς να χρειάζεται να βγαίνουν από το χωριό έχουν κατεβασμένα ρολά και σπασμένες τζαμαρίες.   Ερημο ταχυδρομείο
Η φροντίδα των δέντρων είναι πολυτέλεια για το Ολυμπιακό Χωριό
 
Η φροντίδα των δέντρων είναι πολυτέλεια για το Ολυμπιακό Χωριό

Μόνο μια παλιά αφίσα των ΕΛΤΑ έχει μείνει για να θυμίζει ότι κάποτε στο Ολυμπιακό Χωριό λειτουργούσε ταχυδρομείο, ενώ από τα περισσότερα παιχνίδια των παιδικών χαρών στέκουν μόνο οι βάσεις. Σε αρκετά σημεία οι κοινόχρηστοι χώροι του χωριού κρύβουν μεγάλες παγίδες κυρίως για παιδιά που παίζουν ανέμελα χωρίς να υπολογίζουν τους κινδύνους. Τα σπασμένα τζάμια ούτε έχουν αντικατασταθεί ούτε έχουν μαζευτεί από το έδαφος και έχουν μετατραπεί σε επικίνδυνες λεπίδες. Θλίψη προκαλεί και η εικόνα του κυρίως κτιρίου του Ολυμπιακού Χωριού, που βρίσκεται στην πρώτη είσοδο και σήμερα μοιάζει με γιγάντιο περιστερώνα.
Οι οροφές έχουν καταστραφεί από κλέφτες καλωδίων και οι εσωτερικοί χώροι θυμίζουν χωματερή, ενώ από τους τοίχους έχουν ξηλωθεί όλα τα υλικά που μπορούσαν να επαναχρησιμοποιηθούν ή να πουληθούν.
Οι κάτοικοί του -και κυρίως τα παιδιά- κινδυνεύουν άμεσα από τα σπασμένα τζάμια
Οι κάτοικοί του -και κυρίως τα παιδιά- κινδυνεύουν άμεσα από τα σπασμένα τζάμια
Στους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού τίποτα δεν προκαλεί εντύπωση τα τελευταία χρόνια. Οι κατεστραμμένοι κοινόχρηστοι χώροι είναι μέρος της καθημερινότητάς τους και πιστεύουν ειλικρινά ότι ό,τι έχει πάθει ζημιές δεν πρόκειται να επισκευαστεί.
Ο Κώστας Γρηγοριάδης είναι κάτοικος του χωριού από την πρώτη μέρα και λέει ότι έχουν αλλάξει τα πάντα. «Οταν ήρθαμε εδώ ήταν ένα υπέροχο μέρος, αλλά κανένας δεν του έδωσε σημασία. Κάθε χρόνο η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Ζημιές γίνονται συνέχεια, κυρίως από τα παιδιά, αλλά δεν έχει έρθει κανένας για να τις διορθώσει. Ολα διαλύονται. Ακόμα και το νερό που παίρναμε από μια γεώτρηση για να ποτίζουμε τους κήπους μας, το έκοψαν», λέει και συμπληρώνει ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται πολλά κρούσματα ανομίας.
Μόνο σκουριασμένα σίδερα έχουν μείνει να θυμίζουν ότι πριν από λίγα χρόνια στο σημείο έκαναν κούνια τα παιδιά που ζουν στο Ολυμπιακό Χωριό
Μόνο σκουριασμένα σίδερα έχουν μείνει να θυμίζουν ότι πριν από λίγα χρόνια στο σημείο έκαναν κούνια τα παιδιά που ζουν στο Ολυμπιακό Χωριό
«Τα βράδια φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε. Γίνονται πολλές κλοπές. Πριν βγω στη σύνταξη εργαζόμουν σε λαϊκές αγορές και είχα ένα φορτηγάκι για να μεταφέρω προϊόντα. Μου το έκλεψαν και κανένας δεν ασχολήθηκε».
Ο Ιωάννης Κλαρίτζης είναι σχετικά νέος κάτοικος του χωριού -μετακόμισε εκεί πριν από τρία χρόνια για να ζήσει με τον γιο του-, αλλά βλέπει τις υποδομές να διαλύονται. «Αλλιώς τα περιέγραφαν στην αρχή και αλλιώς τα βρήκα. Η κατάσταση είναι τραγική. Το χωριό έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και κανένας δεν φροντίζει τίποτα», λέει.
Η εξωτερική πισίνα δεν χρησιμοποιείται, λόγω του χειμώνα, αλλά και κανένας δεν ασχολείται με τη συντήρησή της
Η εξωτερική πισίνα δεν χρησιμοποιείται, λόγω του χειμώνα, αλλά και κανένας δεν ασχολείται με τη συντήρησή της
ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ
ΦΩΤΟ: ΧΑΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΑΕ»

Στον ανακριτή η διοίκηση για παράνομες προσλήψεις
Στον ανακριτή Διαφθοράς αναμένεται να κληθούν για να λογοδοτήσουν μέλη της διοίκησης της εταιρείας «Ολυμπιακό Χωριό ΑΕ», που βρίσκονται αντιμέτωπα με το κακούργημα της απιστίας, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, η οποία αφορά παράνομες προσλήψεις το διάστημα 2009-2011, που φέρονται ότι ζημίωσαν το Δημόσιο με ποσό άνω των 120.000 ευρώ.
Οι τζαμαρίες του παλιού ταχυδρομείου έχουν σπάσει και το κτίριο έχει εγκαταλειφθεί. Τα μόνα που θυμίζουν το παρελθόν του είναι η αφίσα των ΕΛΤΑ και το ταχυδρομικό κουτί στην είσοδο
Οι τζαμαρίες του παλιού ταχυδρομείου έχουν σπάσει και το κτίριο έχει εγκαταλειφθεί. Τα μόνα που θυμίζουν το παρελθόν του είναι η αφίσα των ΕΛΤΑ και το ταχυδρομικό κουτί στην είσοδο
Η δίωξη ασκήθηκε ύστερα από αυτεπάγγελτη έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, η οποία ξεκίνησε το φθινόπωρο και αφορά γενικά τα πεπραγμένα στο Ολυμπιακό Χωριό.
Ενα τμήμα της έρευνας ολοκληρώθηκε από τις εισαγγελικές αρχές, ενώ οι ποινικές ευθύνες για τους κατηγορουμένους προέκυψαν από έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αφορούν την αδικαιολόγητη πρόσληψη υπαλλήλων, καθώς και τη μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Εγκατάλειψη και δίωξη για τα ρουσφέτια
Και μονιμοποίηση
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού Χωριού φέρονται ότι μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων και αφού ολοκληρώθηκε η διανομή των ακινήτων του και πλέον το Ολυμπιακό Χωριό δεν είχε λόγο ύπαρξης, προσέλαβαν το 2009 περίπου 10 άτομα, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ δύο χρόνια αργότερα μετέτρεψαν τις αρχικές συμβάσεις των δέκα υπαλλήλων και άλλων 35 ακόμη εργαζομένων, σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, με αποτέλεσμα όλοι αυτοί να απορροφηθούν στη συνέχεια στον στενό δημόσιο τομέα.
Διαπιστώθηκε επίσης από την έρευνα που διενήργησαν δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών ότι σε μεγάλο ποσοστό οι συμβάσεις αυτές έληγαν σε χρόνο που η εταιρεία «Ολυμπιακό Χωριό» δεν είχε πλέον αξιόλογο αντικείμενο. Με τον τρόπο αυτόν, όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, συγκεκριμένοι υπάλληλοι κατάφεραν να ενταχθούν παράνομα στον δημόσιο τομέα. Η υπόθεση θα χρεωθεί στη συνέχεια σε ανακριτή Διαφθοράς.

ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ
ΕΘΝΟΣ

 

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Πάλι Χαλάνδρι! Πάλι γαμώ το κέρας μου! (Θα βρίζω σαν τον Ζουράρι τώρα!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Και ο Ανδρέας Αδαμόπουλος με το Πράσινο Κίνημα

  Συνεχίζοντας το μπαράζ των ανακοινώσεων, των προσώπων που συστρατ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις