Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Στην ίδρυση εθνικού συστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης προχωρά η κυβέρνηση

 

Την ίδρυση ενός εθνικού συστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης, ανάλογο με το ΕΣΥ, ανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων χθες στη Βουλή και αναφερόμενος στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησής του. Παράλληλα ανακοίνωσε την κατάρτιση πανελλαδικού χάρτη της φτώχειας καθώς και άμεσες στοχευμένες δράσεις για την αντιμετώπισή της.
«Μεγάλος στρατηγικός στόχος, ο οποίος θέλουμε να ολοκληρωθεί μέσα στον ορίζοντα της τετραετίας, είναι να ιδρύσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα εθνικό σύστημα κοινωνικής αλληλεγγύης ανάλογο του ΕΣΥ, αλλά για την κοινωνική προστασία, ένα σύστημα σύγχρονο, ανθρωποκεντρικό, με αυτονομία και υπό δημόσιο έλεγχο. Και αυτή σκοπεύουμε να είναι και μια από τις πιο σημαντικές κληρονομιές που θα αφήσει η Κυβέρνησή μας σε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, στους συμπολίτες μας που είναι μόνοι τους απέναντι στην κρίση» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως η στήριξη του κοινωνικού κράτους σε όλες του τις πτυχές, παρά τις δυσκολίες, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση.
«Θέλω, λοιπόν, να σταθώ και να τονίσω τη δέσμευσή μας, παρά τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας, για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους σε όλες του τις πτυχές. Πρόκειται για ύψιστη προτεραιότητα, καθώς είναι και αυτή μια όψη της πολιτικής μας που μας διαφοροποιεί με κάθετο τρόπο από τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού που όλα τα προηγούμενα χρόνια επέλεξαν το κοινωνικό κράτος ως πρωταρχικό θύμα των πολιτικών της λιτότητας και των περικοπών».
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι προχωρά η κατάρτιση του πανελλαδικού χάρτη της φτώχειας καθώς και τις στοχευμένες δράσεις για το επόμενο διάστημα, οι οποίες είναι οι εξής:
• Η έκδοση καρτών μετακίνησης για Άτομα με Αναπηρία, για τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους άνω των εξήντα πέντε ετών.
• Η ενεργοποίηση των καρτών υγείας ανασφάλιστων.
• Τα σχολικά γεύματα για μαθητές δημοτικών σχολείων.
• Άμεσες νομοθετικές ρυθμίσεις για τις αγορές χωρίς μεσάζοντες, για τη διάθεση προϊόντων που μπορούν να καταναλωθούν με ασφάλεια από μεγάλες αλυσίδες εμπορίας τροφίμων σε δομές αλληλεγγύης.

http://www.localit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου