Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

Σημαντικά τα Συμπεράσματα της 3ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΔΑΣυνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΔΑ μετά από πρόσκληση του Προέδρου και Δημάρχου Πεντέλης κου Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων στην Αττική.

Με σαφή, πλήρη και εμπεριστατωμένη μελέτη ο Πρόεδρος της Επιτροπής εισηγήθηκε το θέμα της αντιμετώπισης των χιονοπτώσεων και υπέβαλλε τις προτάσεις του, οι οποίες και εγκρίθηκαν ομόφωνα από τα μέλη της επιτροπής μετά από τοποθετήσεις των συμμετεχόντων και διαλογική συζήτηση.

Την συνεδρίαση παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης ο οποίος τοποθετήθηκε επί όλων των ζητημάτων που αφορούν στο θέμα και όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής υπήρξε ταύτιση απόψεων.

Επίσης στη συνεδρίαση παρέστησαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι: της Περιφέρειας Αττικής, της Αντιπεριφέρειας Βορείου Τομέα, της Ασφάλειας Αττικής, της Τροχαίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Υπεύθυνοι Πολιτικοί Προστασίας Δήμων Αττικής Αιρετοί και στελέχη, ο Διευθυντής Δασών Αττικής, εθελοντικών Οργανώσεων και Δημοσιογράφοι.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας τα συμπεράσματα ήταν τα εξής:

1. Η ανάθεση της ευθύνης της αντιμετώπισης χιονοπτώσεων για όλο το οδικό δίκτυο εντός της ζώνης ευθύνης κάθε Δήμου στον αντίστοιχο Δήμο και η διάθεση των αναγκαίων κονδυλίων για το σκοπό αυτό.

2. Η σύσταση κατά Δήμο ΚΕΠΙΧ με σύστημα επικοινωνιών για τον έλεγχο των επιχειρήσεων αντιμετώπισης χιονοπτώσεων.

3. Η σύσταση κατά Δήμο Εθελοντικού Κλιμακίου Πολιτικής Προστασίας.

4. Η συνεχής μέριμνα για την εξασφάλιση σύγχρονου εξοπλισμού αντιμετώπισης χιονοπτώσεων από τους Δήμους.

5. Η σταδιακή προώθηση της χρήσης της ψηφίδας από όλους τους Δήμους για περιορισμό της περιβαλλοντικής μόλυνσης και η εξασφάλιση ανάλογου εξοπλισμού (Οικολογικές Αλατιέρες) για κάθε Δήμο.

6. Η θεσμοθέτηση τμήματος Πολιτικής Προστασίας στο οργανόγραμμα κάθε Δήμου.

7. Η θέσπιση ενός ειδικού συνεργάτη-συμβούλου από εκείνους που αφαιρέθηκαν από τους Δήμους με τα μνημονιακά μέτρα με αποστολή τα θέματα Πολιτικής Προστασίας.

8. Η εκπαίδευση αιρετών, εθελοντών και υπηρεσιακών παραγόντων στα θέματα Πολιτικής Προστασίας από το Ινστιτούτο Αυτοδιοίκησης.

9. Η υλοποίηση ασκήσεων αντιμετώπισης των θεομηνιών από την ΠΕΔΑ, τους Συνδέσμους και τους Δήμους.

10. Η ύπαρξη σε κάθε Δήμο ρεαλιστικής σχεδίασης για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων με βάση το πλαίσιο της εγκυκλίου που κοινοποιήθηκε για το θέμα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής θα υποβάλει τις προτάσεις της, στο ΔΣ της ΠΕΔΑ για έγκριση και περαιτέρω ενέργειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *