Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ "ΜΑΡΚΟΥ" (αυτό που το λένε οι άλλοι "Μουσείο Νόμπελ")

Η αγορά του κτιρίου - φάντασμα που συνηθίσαμε να αποκαλούμε "ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ" ανήκει πλέον στον δήμο αφού η υπογραφή των συμβολαίων μεταξύ του δημάρχου Χαλανδρίου Σ. Ρούσσου και των (πρώην) ιδιοκτητών του (οικογένεια Μάρκου) έγινε την τελευταία μέρα του 2015 και έτσι αποφεύχθηκε η ανάγκη να επικαιροποιηθούν όλες οι ληφθείσες αποφάσεις για να εγκριθεί το κονδύλι από το νέο προϋπολογισμό του 2016.

Αποφάσεις που για την επικαιροποίησή τους θα απαιτείτο να διευκρινίσει  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΘΑΡΑ  η διοίκηση του δήμου αν ισχύει η δέσμευσή της για ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ, με βάση  την οποία δέσμευση ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ Ο ΝΤΑΒΙΑΣ στην ΟΕ και υπήρξε η ομοφωνία  ή θα επιχειρήσει να υλοποιήσει την ιδέα που μετά έρηξε ο δήμαρχος, να μεταφέρει δηλαδή στο κτίριο Μάρκου, στην Τούφα, σε περιοχή ΑΜΙΓΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ το δημαρχείο της πόλης, οπότε προβλέπεται .... η μάχη της Τούφας.

 ΑΝ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ τότε η αγορά είναι προς το συμφέρον της πόλης και εγγράφεται στα θετικά.

Ας ελπίσουμε ότι η ιδέα για δημαρχείο στο Νόμπελ θα μπει στα αζήτητα, μαζί με την ιδέα για χώρο καθαριότητας στο πρώην Μαμόπουλου - στην πλατεία ΦΛΥΑΣ για να μπορούμε να γράψουμε καλό λόγο χωρίς να τρέμουμε ότι θα το μετανιώσουμε.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΗ  ΓΛΩΣΣΑ και οι νεδημοκράτες ας θυμίσουμε και τι λέγανε και πίστευαν εκείνοι, έτσι για .... την ιστορία για το "ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ".

Αντιγράφουμε από την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αυτά σου λέγανε το 2011, μπαμπουίνεεεεε και βέβαια δεν βγήκε ποτέ ο δήμος - τότε - να πει "τι λέτε μωρέ;"
 

Το όραμά του να δημιουργήσει το πρώτο -σε παγκόσμιο επίπεδο- Μουσείο Συλλογής Νόμπελ μπορεί να σκόνταψε στα εμπόδια της οικονομικής κρίσης, σε καμία περίπτωση όμως δεν έσβησε.
Ο καθηγητής Γιώργος Μάρκου, ο οποίος αφιέρωσε είκοσι χρόνια από τη ζωή του συλλέγοντας με επιμέλεια όλα τα αντικείμενα που σχετίζονται με τον Σουηδό -αλλά αποδεδειγμένα φιλέλληνα- Αλφρεντ Νόμπελ, δημιούργησε στο Χαλάνδρι ένα επιβλητικό μουσείο που την επόμενη χρονιά αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό. Τα εκθέματά του, που προς το παρόν φυλάσσονται σε θυρίδες (!), είναι σπάνια ευρήματα των βραβευμένων νομπελιστών αλλά και υλικό από την αυθεντική συλλογή του Νόμπελ. 
Και αντιγράφουμε και ένα "ωραίο" από το womenonly.gr

Αθάνατο ελληνικό φιλότιμο

Ακολουθώντας το αιώνιο φως, ο Νόμπελ βρέθηκε στην Αθήνα. Ο «κληρονόμος» του Γιώργος Μάρκου έκανε την υπέρβαση και θα τον αποθεώσει με τα εγκαίνια του Μουσείου Ελληνικής Συλλογής Νόμπελ το καλοκαίρι. Ο Κένζο Τάνζε και ο Λάραμπι Μπαρνς (έχτισε το κτίριο της IBM στη Ν. Υόρκη και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Ντάλας) είναι οι διάσημοι αρχιτέκτονες του μεγάρου με τα 3.250 τ.μ. της οδού Ολύμπου στο Χαλάνδρι. Με δεδομένη την αδιαφορία της πολιτείας, ο Έλληνας καθηγητής πλήρωσε το απαραίτητο τίμημα Ως γόνος εύπορης οικογένειας αναγκάστηκε να πωλήσει μεγάλες εκτάσεις τους στο Χαλάνδρι για να πραγματοποιηθεί η επιθυμία του. 
NAIAIAIAIA, BEEEEBAIA ....


ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ EINAI Η ΩΡΑ NA ΜΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΡΕΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΥΛΟΓΟ - ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ - ΑΙΤΗΜΑ / ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κο ΜΑΡΚΟΥ:

Πρέπει να σκεφτεί να κάνει ΔΩΡΕΑ την περιβόητη συλλογή του στο ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ώστε να αξιοποιηθεί από τον δήμο και έστω - χωρίς τα μεγαλεπίβολά σχέδιά του για το κτίριο της έκθεσής - να αποτελέσει έναν πόλο τουριστικής έλξης για την πόλη μας και ΠΟΛΗ ΤΟΥ, που στο κάτω της γραφής παρά τα όσα έχουν γίνει στο παρελθόν - ε κάτι τις χρωστάει, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αγοράς;

(Δεν πιστεύω να σκεφτεί κανείς να την αγοράσει και αυτή ο δήμος, έτσι;)
Έτσι το όνειρό του - ή έστω μέρος του - θα γίνει πράξη.
Ε, τι λες αναγνώστη μου για την ιδέα μας;;;;

ΣΩΣΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; Μην πάει και χαμένη η συλλογή για την οποία ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΦΑ ....
Με την μέθοδο της μεγάλης ιδιωτικής επένδυσης για σημαντικό "πολιτιστικό χώρο". Όπως επιχειρήθηκε και για το 3ο, έτσι; (για αν μην ξεχνιόμαστε).

ΥΓ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ: Τώρα το ΔΟΥΖΕΝΗ το χρειαζόμαστε ή .... δεν;;;

Μήπως τώρα η πόλη κάλυψε τις ανάγκες της και δεν επίγει το θέμα Δουζένη;

Λέω εγώ .... μην με παίρνετε στα σοβαρά. Δέχομαι και αγωγές ....

Α.Ν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου