Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΧΕΥ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΥ: Μόνο οι Ινδιάνοι (Τσερόκι, Απάτσι, Μόικανς κλπ) αναγκάζονταν από τους κατακτητές τους καμπόϋδες να πληρώνουν για να χρησιμοποιούν την γη των προγόνων τους.


Τον Δεκέμβριο του 2015 σας είχαμε γράψει αυτά:
ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ! Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ (πρώην) ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Πρώτοι - και μόνοι βέβαια - σας ενημερώσαμε για το σχέδιο να γίνουν εγκαταστάσεις για την υπηρεσία καθαριότητας στον ΧΕΥ της Αττική οδού.
Ο δήμος σκεφτόταν να αγοράσει το ακίνητο - ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ - που πέρσε στο ΤΑΙΠΕΔ (και από εκεί βέβαια στους δανειστές).

Καμία αντίδραση από τον δήμο τότε στο άρθρο μας, μόνο τα γνωστά σε όλους σας "έλα μωρέ, ο Νταβίας τα λέει, μην ακούτε".

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης βέβαια - πολύ δε περισσότερο οι θεσμοί της διαβούλευσης που θα λειτουργούσαν σε έναν δημοκρατικό  δήμο - να μην αναφερθούμε σε λαϊκές συνελεύσεις και άλλα τέτοια αμεσοδημοκρατικά που γράφει ο Λιερός στα βιβλία του βέβαια, γιατί θα γίνουμε αστείοι.
(Αυτά είναι για να τα λέμε όταν διοικούν οι άλλοι, μην είσαι μαλάκας) - ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ τεράστιας σημασίας θέμα, όπως η εξεύρεση καλύτερης λύσης ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ εγκαταστάσεων καθαριότητας και βέβαια προγραμματισμού των αναγκαίων επενδύσεων δεν έχει συζητήσει ΠΟΤΕ. 

Επί Ρούσσου και Κουράση ΕΝΝΟΏ ΤΟ ποτέ - παλιά ο δήμος ήταν δημοκρατικός, συζήταγε τα θέματα, δεν επιχειρούσε ΜΙΑ κλίκα να τα περνάει εν κρυπτώ και παραβίστω ΕΞΑΠΑΤΩΝΤΑΣ τα θεσμικά όργανα.

Διότι εδώ μιλάμε - ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ -  για την αποκάλυψη μιας ολόκληρης ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ του δημοτικού συμβουλίου και των κατοίκων όλου του Χαλανδρίου αλλά πιο συγκεκριμένα του ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ 1.

Μια συνωμοσία ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ από την ΑΠΙΘΑΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ του δήμου που αποδεικνύει σήμερα ότι δεν έχει ΙΧΝΟΣ ΗΘΙΚΟΥ ΦΡΑΓΜΟΥ, κάνει τα πάντα για να εξυπηρετήσει εκείνους που τους έδωσαν τις καρεκλίτσες: ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ και ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.

Διότι απόψε, στο δημοτικό συμβούλιο ο Ρούσσος ζητάει την έγκριση της απευθείας ΜΙΣΘΩΣΗΣ του ΧΕΥ 9 της Αττικής οδού από το ΤΑΙΠΕΔ (δηλαδή από τους Γερμανούς δανειστές) ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ, για να εγκαταστήσει εκεί λέει την υπηρεσία καθαριότητας.

Από το 2015 - και χωρίς να πάρει χαμπάρι κανείς, χωρίς καν να ενημερωθεί - πόσο μάλλον να συναποφασίσει - το δημοτικό συμβούλιο προετοίμασαν παρασκηνιακά την απόφαση που θα ψηφίσουν σήμερα όπως θα σας αποδείξουμε στις δύο επόμενες αναρτήσεις.

Τι θα αποφασίσουν σήμερα με τις ψήφους των .... ψευτοαντιμνημονιακών και των παραδομένων ψευτοεπαναστατών (ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ) μαζί βέβαια με τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ δημοτικούς συμβούλους;

ΝΑ ΜΙΣΘΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ  - ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ (αν υπάρχει θεός δηλαδή) - τον ΧΕΥ από το ΤΑΙΠΕΔ.

Να κάνει τις ενέργειες και τα έξοδα για την αδειοδότηση εγκαταστάσεων καθαριότητας ο δήμος και η τεχνική υπηρεσία.

Να φτιάξει Ο ΔΗΜΟΣ εγκαταστάσεις εκεί - επαναλαμβάνω ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΟΝΟ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ - για να μεταφέρει εκεί την καθαριότητα και σε έναν χρόνο  - λέει - αν είμαστε όλοι  καλά παιδιά και καθόμαστε ήσυχα στημένοι  στα τέσσερα, το ταμείο των δανειστών θα αποφασίσει αν θα δώσει στον δήμο μακροχρόνια μίσθωση μετά για να παίρνουν τα λεφτά από την χυδαία υπερφορολόγηση των Χαλανδραίων οι δανειστές που ... θα έφερναν επενδύσεις.
(έφεραν επενδύσεις με φόρους που ο δήμος δεν μπορούσε να κάνει μόνος του και να μένουν τα λεφτά στην χώρα, θα πηγαίνουν και από αυτό τον δρόμο στο πηγάδι του χρέους).

Αλλά μπορεί και να μην θέλει, σου λέει.
Θα πάρει τις άδειες και τις εγκαταστάσεις που θα κάνει αυτόν τον χρόνο ο δήμος και θα τις μισθώσει αλλού άμα θέλει ο Φούχτελ, σου λέει.
Ας πούμε αν βρουν επενδυτή ιδιώτη που θα του αναθέσουν την καθαριότητα, δεν θα θένε να το κρατήσει ο δήμος, θα δίνει πιο πολλά ο άλλος.
Που θα του έχει λύσει και ο δήμος το θέμα της χωροθέτησης και αδειοδότησης μην έχει να τρέχει, ούτε εμφανιστεί και κανένας νέος Ρούσσος ή Καλομοίρης με καμιά ντουντούκα και φωνάζει, όπως στην Κερατέα και δεν το αφήνει τον άνθρωπο να κάνει την δουλειά του.

Δεν θα αναφερθώ αναλυτικά στο ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ που είχαν οι κάτοικοι της ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ περιοχής με την οποία συνορεύει ο χώρος να έχουν ενημερωθεί, ερωτηθεί, ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ τέλος πάντων για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μαθαίνω ότι μάλλον θα το κάνουν οι ίδιοι το βράδυ στο συμβούλιο. Δεν θα δεχτώ την σπέκουλα περί λαϊκισμού στο θέμα της χωροθέτησης.
Έτσι και αλλιώς έχω σταθερή, διατυπωμένη ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, θέση για το θέμα του χώρου που έπρεπε να έχει επιλεγεί και είναι βέβαια ΕΚΕΙ - εντός Χαλανδρίου, όχι όξω απoδώ - ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΙΟ.ΠΑ.
Βεβαίως και διαφωνώ για τέτοιες χρήσεις δίπλα στην ΑΜΙΓΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ.
Και διαφωνώ χωρίς φόβο και λαϊκισμούς ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΛΕΩ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΧΩΡΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ούτε να γίνει ... στους Κωλομεδάγκονες.
Λέω να γίνει μέσα στον δήμο μας, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΣΩΣΤΟ.

Ας μείνω όμως προς το παρόν κυρίως στην αξιολόγηση της πρότασης Ρούσσου ακόμα και αν κάνουμε την υπόθεση εργασίας ότι συμφωνούσαμε όλοι και ότι δεν πειράζει να γίνουν οι εγκαταστάσεις στον ΧΕΥ, στο ΠΑΤΗΜΑ 1 αντί την ζώνη γύρω από το νεκροταφείο.

Προτείνουν λοιπόν  να μισθωθεί ένα ακίνητο , τον απόλυτο έλεγχο του οποίου έχουν δυστυχώς πλέον οι "δανειστές", "οι θεσμοί", "οι τοκογλύφοι" (πώς το θέτε, διαλέξτε, δεν ΄χει σημασία η βέρμπα, η ουσία έχει) ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ - αν είναι δυνατόν, ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ - και να ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ο δήμος χρήμα για άδειες, μελέτες και εγκαταστάσεις εκεί!

Τι εγκαταστάσεις; Πρόχειρες; Παραπήγματα; ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΣΘΩΜΕΝΟ ΑΚΙΝΗΤΟ;

Και μάλιστα με συμβόλαιο ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ!!!!

 Να ήταν εξ αρχής για .... 99 χρόνια που θα έχει το ακίνητο στην κατοχή του το ΤΑΙΠΕΔ να πω ότι ερευνάται η πρόταση (παρά την ΔΕΔΟΜΕΝΗ διαφωνία μου ως προς την χωροθέτηση, επαναλαμβάνω), αλλά ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΓΑΜΗΜΕΝΟ BUSINESS PLAN που να μας πει αν αντέχει η πρόταση στα πόδια της.

Αλλά ένα χρόνο μίσθωση τώρα και βλέπουμε;

Πρόκειται ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ, αν το βράδυ ψηφιστεί αυτή η πρόταση ΕΚΤΡΟΜΑ, αυτός ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ αλλά και ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ.
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΥ χειρίστου είδους και βέβαια και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ.

ΜΟΝΟ ΗΛΙΘΙΟΣ δημοτικός σύμβουλος θα ψηφίσει το βράδυ να γίνει αυτή η μίσθωση και θα εγκρίνει επενδύσεις σε "ξένο χωράφι"  με μια απλή διαβεβαίωση ότι του χρόνου, σε δύο χρόνια κλπ θα εξεταστεί αν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο μίσθωσης, άμα θέλουν οι "δανειστές".

ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ;;;

Όποιος ψηφίσει πρέπει να συλληφθεί και να οδηγηθεί δέσμιος στο ΔΑΦΝΙ; (Οι φυλακές είναι για τους ελεύθερους επαγγελματίες και όσους δεν έχουν να πληρώσουν τον ΓΑΜΟΕΝΦΙΑ, δεν χωράνε άλλοι πολιτικοί, μόνο ο ..... άντε ρε Άκη).

Όλοι - οι έχοντες IQ άνω του 70 (Μ.Ο. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ το 103) - κατανοούν ότι εδώ δεν μιλάμε παρά για μια ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ιστορία ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ, που στόχο έχει του χρόνου, που θα έχει γίνει εκεί η μεταφορά της καθαριότητας στον μισθωμένο χώρο, να έρθει ο Ρούσσος στο συμβούλιο πανηγυρίζοντας για την μεγάλη του πιτυχία να πείσει το ΤΑΙΠΕΔ να του παραχωρήσει την δημόσια γη - με το αζημίωτο βέβαια - για τα 99 χρόνια που θα έχει την εκμετάλλευση του χώρου, αν δεν την πατήσει και του πούνε .... το ζήτησαν ξένοι επενδυτές, από δω πάνε και οι άλλοι.

Όλες οι αιτιάσεις περί χρήσεων κλπ που λέγονταν μέχρι τώρα για τις απόλυτα λογική πρόταση να γίνουν οι εγκαταστάσεις αυτές ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΚΙΝΗΤΟ στο νεκροταφείο, κατέρρευσαν σε μια νύχτα και αποδείχτηκε ότι ήταν προφάσεις εν αμαρτία, όπως θα δείτε σε λίγο.

Δεν είναι απειλή αυτό που ακολουθεί, είναι απλή λογική και συναδελφική υπόδειξη προς νεώτερους συναδέλφους: Όποιος το βράδυ ψηφίσει να μισθώσει ο δήμος για έναν χρόνο και στην συνέχεια να αγοράσει τα δικαιώματα του ΤΑΙΠΕΔ (99 χρόνια) από ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ, δεν έχει δικαίωμα να ξααναπαραστήσει ούτε τον αριστερό, ούτε τον αντιστασιακό αντιμνημονιακό, ούτε τον επαναστάτη, να είμαστε ξηγημένοι.
Δεν σε κάνει η ντουντούκα αριστερό, ούτε η ακατάσχετη μπουρδοβερμπολογία.

Η στερνή, η πιο ιερή μορφή θεωρίας είναι η πράξη (Καζαντζάκης).

Αλλά και όποιος συνάδελφος παριστάνει τον τεχνοκράτη, μεταρρυθμιστή ευρωπαϊκού προσανατολισμού πολιτικό -  και άλλες τέτοιες δεξιοφιλελε παπάτζες - πριν ψηφίσει να μας φέρει business plan για την προτεινόμενη επένδυση με SWOT και PEST να μας πει αν θα ξανατολμήσει να αναφερθεί σε "ευρωπαϊκή, μεταρρυθμιστική αντίληψη για την πολιτική" αν ψηφίσει αυτό το "επενδυτικό σχέδιο τριτοκοσμικής αποικίας" που φέρνει χωρίς ντροπή και σεβασμό στην ιστορία του, στο συμβούλιο ο Ρούσσος για αν αποδείξει την τεράστια αξία δύο πασίγνωστων ρητών:

ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ
ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ


Α.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όταν οι επικεφαλής της διοίκησης του δήμου αποχωρούν εμείς δεν τους εξουσιοδοτούμε

    Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την έκδοση του ψηφίσματος κατά της μετεγκατάστασης του ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας ο δήμαρχος ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις