Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Η Περιφέρεια Αττικής για την μελέτη πράξης εφαρμογής της περιοχής «Κάτω Σωρός - Τύμβος– Δήμου Αμαρουσίου



Η Περιφέρεια Αττικής για την μελέτη πράξης εφαρμογής της περιοχής «Κάτω Σωρός - Τύμβος– Δήμου Αμαρουσίου.
Συνάντηση με το Σύλλογο «Πολεοδομική Αποκατάσταση Τώρα» είχε ο Αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος στα γραφεία της Περιφερειακής ενότητας στην Αγία Παρασκευή, την Τρίτη 5 Ιουλίου 2015, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση επί των διαδικασιών ολοκλήρωσης της πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης «Κάτω Σωρός– Τύμβος Μαρμαράδικα». Συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τους κατοίκους ότι οι ενστάσεις κατά την δεύτερη ανάρτηση κρίθηκαν από την Διεύθυνση χωρικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής και το σχέδιο προωθείται για ολοκλήρωση μέχρι το τέλος της εβδομάδας στον Δήμο Αμαρουσίου

 
Στην τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Καραμέρος εξέφρασε τη βούληση τη Περιφερειακής Αρχής να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος στο συντομότερο δυνατό χρόνο, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους Μαρουσιώτες να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους και να αναβαθμισθεί η περιοχή με έργα υποδομών.«Πρόκειται για μία εκκρεμότητα που ταλανίζει επί δεκαετίες τους κατοίκους της περιοχής και πρέπει να τακτοποιηθεί. Σεβόμαστε το δικαίωμα των προσφυγών και ενστάσεων αλλά αυτές έχουν απορριφθεί σε όλους τους βαθμούς. Επίσης είναι απαράδεκτο, ένα τόσο σοβαρό θέμα να μπαίνει στη διελκυστίνδα μικροπολιτικής σκοπιμότητας» υπογράμμισε ο κ. Καραμέρος.
Εκ μέρους του Συλλόγου συμμετείχαν η Πρόεδρος Ελίζα Τρύφωνος και περισσότερα από 20 μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου