Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Δήμος της Κρήτης λέει προκαταβολικά “όχι” στους πρόσφυγες – Επικαλείται σοβαρά οικονομικά προβλήματα!


Σχεδόν δυόμιση μήνες μετά την πτώχευση του ο Δήμος Γόρτυνας στην Κρήτη απασχολεί για μια ακόμη φορά με αρνητικό τρόπο το πανελλήνιο. Αυτή τη φορά γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς, μάλιστα, να έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο από την κυβέρνηση, έλαβε (προκαταβολικά) απόφαση ότι δεν επιθυμεί να φιλοξενήσει στα όρια του δήμου πρόσφυγες! Το (ακόμη πιο) εξοργιστικό είναι ότι ως επιχείρημα χρησιμοποιείται το γεγονός ότι ο δήμος έχει οικονομικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει το emessara.gr, σύμφωνα με την (τελική) εισήγηση της διοίκησης του Δήμου δια χειλέων της αντιδημάρχου Αγίας Βαρβάρας, Βαρβάρας Ανωγειανάκη «h πατρίδα μας, αν και λαβωμένη, δίνει μαθήματα ανθρωπιάς σε όλο τον κόσμο. Σ΄ αυτά τα μαθήματα ο Δήμος Γόρτυνας, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει, δηλώνει «παρών» και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για ανθρωπιστική βοήθεια. Όμως, αφού αφουγκραστήκαμε τη γνώμη των Δημοτών μας και με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και την έλλειψη υποδομών, δηλώνουμε μετά λύπης ότι εάν μας ζητηθεί η φιλοξενία προσφύγων, θα είμαστε αρνητικοί».

Να σημειωθεί ότι αρχικά ο δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης ζητούσε να μη ληφθεί σχετική απόφαση ώστε να προηγηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας του δήμου με τον υπουργό Εσωτερικών, ωστόσο μετά από πίεση δημοτών που ήταν παρόντες αλλά και της αντιπολίτευσης, κατέληξε στην παραπάνω πρόταση.

Εντυπωσιακό είναι, μάλιστα, ότι η πρόταση έγινε δεκτή σχεδόν ομόφωνα, καθώς μόνον ένας δημοτικός σύμβουλος από τους παρόντες ψήφισε παρών  (σ.σ. είχε καταθέσει πρόταση για τη μη λήψη απόφασης), ενώ και ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης που είχε καταθέσει πρόταση για καταγγελία όσων δημιούργησαν τους πολέμους στη Μέση Ανατολή και κατ’ επέκταση το προσφυγικό απουσίαζε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

http://www.aftodioikisi.gr 

ΣΧΟΛΙΟ: Η Ελλάδα έχει 325 δήμους. Θα παρακολουθήσουμε την συμπεριφορά των αυτοδιοικητικών παραγόντων σε όλους. Και των αυοτδιοικητικών δυνάμεων περισσότερο πάνω στο προσφυγικό. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, είμαι σίγουρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου