Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ zougla.gr ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ


Το δημοσίευμα από το zougla.gr που αφορούσε ατύχημα που έγινε στο ΠΑΤΗΜΑείχαμε αναδημοσιεύσει στην ΠΛΑΤΕΙΑ (ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΜΑΣ) πριν μια βδομάδα.
Εχθες - κάλιο αργά παρά ποτέ - ο δήμος Χαλανδρίου, έδωσε κάποιες εξηγήσεις.
Εσύ θα κρίνεις αναγνώστη μου, αν αυτές είναι επαρκείς ή απλά επιχειρούν να "υποβαθμίσουν" τις ευθύνες του εργολάβου και της επίβλεψης του έργου, ρίχνοντας - ως συνήθως σε αυτή την χώρα - τις ευθύνες στον "κακό μας τον καιρό" που .... έβρεξε.
Και βέβαια να ειρωνευτεί (καργαριστερά) τον συνδημότη μας που δεν ήξερε ότι το έργο είναι ασφαλισμένο όταν έστειλε την διαμαρτυρία του στην ΖΟΥΓΚΛΑ.
Αλλά τα σήματα όμως τα πήρε το νερό και το αμάξι έπεσε στην τρύπα ....
Εμείς - όπως οφείλουμε δημοσιογραφικά - αναρτούμε την ανακοίνωση του δήμου για να έχεις πλήρη εικόνα.
Αλλά δεν περιμένουμε κανέναν εμπειρογνώμονα να μας πει ότι ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ και να μην τα πάρει το ποτάμι.
ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΒΡΕΧΕ θα έπρεπε να μείνουν εκεί τα σήματα.
Στην λιακάδα η τρύπα φαίνεται από μόνη της.

 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:

Σχετικά με το δημοσίευμα που αφορά την προχειρότητα των δημοτικών αντιπλημμυρικών έργων στο Πάτημα (13/6/2016)

Στην οδό Γαρδενίων στο Πάτημα εκτελούνται αυτή την στιγμή αντιπλημμυρικά έργα. Έχοντας σχεδόν ολοκληρώσει την οδό Αριάδνης η εργολαβία που τελεί υπό την επίβλεψη του δήμου Χαλανδρίου είχε ξεκινήσει τις εργασίες στον συγκεκριμένο δρόμο.

Η συναρμογή του αντιπλημμυρικού έργου με τον υφιστάμενο αγωγό της οδού Ηρακλείτου υποχρεώνει σε σύνδεση «μέσα» στο ενεργό πλάτος της κεντρικής αυτής αρτηρίας. Η διαχείριση της κίνησης, που προφανώς δεν μπορεί να κοπεί στην Ηρακλείτου, υποχρεώνει την ανάπτυξη σήμανσης προειδοποίησης και εκτροπής της κίνησης. Η σήμανση αυτή υπήρχε στον χώρο - είχαν τοποθετηθεί μπλόκια τύπου NewJersey ως έπρεπε.

H οδός Γαρδενίων  λόγω της φύσης της εργασίας που θα πραγματοποιούνταν  θα παρέμενε κλειστός.  Όμως λόγω του μεγάλου όγκου  της νεροποντής η σήμανση παρασύρθηκε και πρακτικά δεν υπήρχε κάτι να σημαίνει ικανοποιητικά την ασυνέχεια του οδοστρώματος στο συγκεκριμένο σημείο. Να σημειωθεί ότι είχε γίνει η διάστρωση του αμμοχάλικου αλλά δεν είχε προλάβει να πραγματοποιηθεί η συμπύκνωσή του που είχε προγραμματιστεί, με αποτέλεσμα να υπάρξει αναβαθμός με τα συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Τα συνεργεία του εργολάβου βρίσκονταν στον χώρο και βοήθησαν τον απεγκλωβισμό του οχήματος. Η Τεχνική Υπηρεσία  είναι σε επικοινωνία με τον οδηγό του οχήματος και το αυτοκίνητο θα το εξετάσει εμπειρογνώμονας τις επόμενες ημέρες. Να σημειωθεί ότι το "πρόχειρο"  έργο είναι ασφαλισμένο και για ότι πιθανόν προκύψει από τον έλεγχο του οχήματος θα υπάρξει αντίστοιχη αποζημείωση στον ιδιοκτήτη του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι έζησαν την συγκεκριμένη νεροποντή ή αντίστοιχες στην περιοχή γνωρίζουν πολύ καλά το πόσο σημαντικό γεγονός είναι η θωράκιση του Πατήματος 1 αντιπλημμυρικά. Μετά την οδό Εστίας , την οδό Αριάδνης η οδός Γαρδενίων  είναι η 3η οδός στο πάτημα που αποκτά τέτοια υποδομή το τελευταίο διάστημα. Η συγκεκριμένη δράση στην περιοχή θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά με διάδοχο έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου