Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Α. Κρούστης:Η ηθική κατάρρευση της Αριστεράς.

Αυτό που για μένα ισχύει εδώ και πολλά χρόνια, ότι ο σοσιαλισμός είναι ένα ανήθικο σύστημα, φαίνεται να γίνεται πεποίθηση και για όσους ακόμα τον πιστεύουν.

Στην πρώην ΕΣΣΔ μια μερίδα κομματικών στελεχών του ΚΚΣΕ «άρπαξε» όλες τις κρατικές επιχειρήσεις συνθέτοντας την νέα ολιγαρχία στον τόπο τους.

(Κομμουνισμός και Ολιγαρχία. Ανδρέας Ανδριανόπουλος. http://www.andrianopoulos.gr/2007/04/blog-post_30.html)

Στην Ελλάδα για πολλά χρόνια το ευνοημένο κόμμα του συστήματος, το ΚΚΕ, διατηρούσε πλήθος επιχειρήσεων αναλαμβάνοντας και κρατικές δουλειές (βλέπε Τυποεκδοτική). http://fileleftheros1966.blogspot.gr/2011/10/blog-post_19.html.

Μια εκ των επιχειρήσεων του ήταν και το ραδιοτηλεοπτικό κανάλι 902, το οποίο πουλήθηκε σε off shore εταιρεία της Κύπρου, με λεπτομέρειες που κανείς δε γνωρίζει.

Πριν λίγες μέρες μάθαμε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εφημερίδας «Αυγής», κ. Δ. Στούμπο, στην εξεταστική επιτροπή που ερευνά την δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ, ότι η εφημερίδα έχει μέτοχο μια off shore εταιρεία χωρίς όμως να την κατονομάζει με το επιχείρημα ότι δεν θέλει να γίνει ντόρος.

Παράλληλα δε, αποκαλύφθηκε ότι η εφημερίδα το 2009 πήρε δάνειο 1,5εκ μέσω της κρατικής επιχορήγησης του ΣΥΡΙΖΑ σε εποχή που τα ποσοστά του ήταν μονοψήφια. Το μεμπτό είναι ότι η κείμενη νομοθεσία απαγορεύει τα κόμματα να επιχορηγούν από την κρατική επιχορήγηση ανώνυμες εταιρείες.

Σήμερα ο νέος καναλάρχης και νυν εργολάβος κος Καλογρίτσας προσωπικός φίλος του Χαρ. Φλωράκη και μέλος του ΚΚΕ, κουμπάρος του Υπουργού Δημοσίων Έργων κ. Σπίρτζη και Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένου, παίρνει επί ΣΥΡΙΖΑ πλήθος έργων από το Δημόσιο και έκτακτη δανειοδότηση για την εκτέλεση τους, σε μια στιγμή που αδυνατεί να δώσει την εγγύηση των 3εκ. για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό, αλλά εύκολα «χτυπάει» τη μια άδεια με 54εκ.

Βγαίνει ο Μαρινάκης και απαιτεί να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του συγκεκριμένου κυρίου, για να απαντήσει ο υπουργός Παππάς ότι θα ελεγχθεί μόνο για την προκαταβολή των 17εκ. δίνοντας του προφανώς το χρόνο να τα δικαιολογήσει στο μέλλον.

Την ίδια στιγμή ένα υγιές κανάλι, το ALPHA, κατηγορεί τον Ιαν Σαββίδη, ύστερα από δήλωση του, ότι είναι ευχαριστημένος από την αποστολή του που έφερε σε πέρας, ως «λαγό» της κυβέρνησης για να αυξήσει τα ποσά και έτσι να χάσουν την άδεια κανάλια που την διεκδικούσαν.

Σταματώ εδώ. Η μπόχα έχει ήδη περάσει την πόρτα μας. Το ζητούμενο είναι πότε θα την ανοίξουμε να βγούμε έξω….

Αντώνης Κρούστης

ΣΧΟΛΙΟ:

ΔΙΑΦΩΝΩ ΡΙΖΙΚΑ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΣ (κλπ, κλπ,)

Και κυρίως Αντώνη έχω σοβαρό ηθικοδεοντολογικό πρόβλημα με την φοβερή γενίκευσή σου "Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ" (Συνεπώς ο καπιταλισμός είναι ... ηθικότατος;).

Και το ακόμα πιο ακραίο "Η ΗΘΙΚΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" !

Μου θυμίζει εκείνο το παλιό που λέγαμε κάποτε ημείς αι σοσιαλισταί:

"ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΑΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ".

Η θεωρία της συλλογικής ευθύνης - όλης τη Αριστεράς - για - υπαρκτες - διαχειριστικές παρεκτροπές Αντώνη ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ.

Η ΠΛΑΤΕΙΑ όμως δεν είναι. Αντέχει και τις ακρότητες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *