Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ - ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ -ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Να σου κάνω μια ερώτηση, να την σκεφτείς λίγο, εσύ που είσαι μάγκας και πονηρός τα λες "ίσα και παλικαρίσα" και γουστάρεις να γίνονται ωραία και μονδέρνα πράγματα και δεν γουστάρεις τους γκρινιάρηδες που κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση όπως λες για να ξεκαρφώνεσαι που είσαι γλυφτρόνι και μας λες ότι είσαι και με την πρόοδο και το περιβάλλον και την οικολογία και τον εθελοντισμό και αυτά που δείχνουν ότι είσαι ευρωπαίος πολίτης και όχι Ελληναράς και είσαι πολύ χαίστας να 'ούμε;

Μπορείς να μου εξηγήσεις ρε παικταρά γιατί ΟΛΟΙ οι δήμοι κάνουν εκδηλώσεις, συνέδρια και πιλοτικά προγράμματα για την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση, τα λάστιχα, τα πλαστικά καπάκια, τα κουτάκια αλουμινίου, το χαρτί κλπ;;;;

ΠΡΟΣΕΧΕ, για τους ΔΗΜΟΥΣ σε ρωτάω, δεν σου λέω γιατί το κάνει ο σύλλογος αναξιοπαθούντων εκατομμυριούχων, ούτε οι άπορες κορασίδες Κωλομεδαγκώνων.
Ούτε καν για τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΙΛΑΩ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΟΤΑ!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ που ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ για να μαζεύουν και να διαχειρίζονται τα σκουπίδια.

Ποιον πάνε να πείσουν οι δημαρχάρες να τα κάνει αυτά τα ωραία που λένε στις εκδηλώσεις και τα συνέδρια κάθε λίγο και λιγάκι; Τους εαυτούς τους;

Που ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ που κάνουν οι δημαρχάρες για τα σκουπίδια, μόλις τελειώσει το συνέδριο,  είναι να διορίζουν συμβασιούχους, να αγοράζουν κάδους, να ζωγραφίζουν με καραμπογιά τους δρόμους, να δίνουν την πρώτη ύλη σε ιδιώτες και να υλοποιούν κανένα "πιλοτικό" ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την καθαριότητα για να κάνουν κανένα ταξιδάκι αναψυχής.

Μήπως θα μου απαντήσεις ότι είμαι στραβός και ανάποδος και είναι καλό πράγμα αυτό που κάνουν οι δημαρχάρες, με τις εκδηλώσεις τους εθελοντισμούς και τα ρέστα, για να προωθούν την συνείδηση στον πολίτη για την ανακύκλωση και τον διαχωρισμό των απορριμμάτων στην πηγή;;;;

Αν μου το πεις αυτό, σε ενημερώνω ότι το έχω ακούσει. Μάλιστα το έχω πει κιόλας και εγώ παλιά.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ σου λένε οι δημαρχάρες, εδώ και τριάντα χρόνια.
"πρώτα θα σε διαμορφώσω, θα σου ανεβάσω επίπεδο -  εγώ ο δημαρχάρας, εσένα τον μπαμπουίνο, εγώ ο ΠΡΟΧ που την έχω και πολύ ανεβασμένη (την συνείδηση)  και βλέπουμε για το ΜΕΤΑ".

Που το μετά είναι ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ  ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ - ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ αυτή την διαχείριση και τέλος ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ. 

ΕΝΑ ΜΕΤΑ που δεν έρχεται.

ΠΕΤΑΝΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟ για την δική τους απροθυμία να κάνουν την δουλειά τους με ταρατατζουμ.
Και βέβαια γιατί ΟΛΟΙ με τον ΙΔΙΩΤΗ που κάνει ανακύκλωση είναι στην πραγματικότητα! "ΔΕΞΙΟΙ" τε και "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ" (όπως πας ή όπως έρχεσαι - ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ)!

ΟΧΙ ΜΕΓΑΛΕ ΜΟΥ! 
ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΛΙΤΗ αλλά ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ. 
Ινδιάνου που του δείχνουν καθρεφτάκια.

Αν σε ήθελαν πολίτη θα σου έλεγαν ότι ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ πρέπει να φτιάξουν χώρο διαχείρισης απορριμμάτων.
ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ που το λένε τώρα.

Ή θα σου έλεγαν ΚΑΘΑΡΑ και ΤΙΜΙΑ "είμαι με την ιδιωτικοποίηση και θα πάω σε αυτή την κατεύθυνση, ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ;;;; ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ για να το κάνω ΑΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙΣ!"

Και θα σου έλεγαν ότι το πού θα γίνεται η διαχείριση δεν θα το αποφασίσει η πολιτική, ούτε ο Φούχτελ ανάλογα με το πού έχει χωραφάκι για πούλημα το ΤΑΙΠΕΔ και δεν βρίσκει άλλο πελάτη, αλλά η επιστήμη ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΒΙΩΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ -ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  και λειτουργικότητας του συστήματος.

Όμως δεν το κάνουν. Σε δουλεύουν! Στην βγαίνουν αριστερή παπαρολογία  στας εκλογάς και το παίρνουν όλο δεξιά μόλις πάρουν την εξουσία. Κατεβαίνουν μαζί σου στις πορείες κατά της ιδιωτικοποίησης ΠΡΙΝ και σε διώχνουν από την μέση μετά για να μην σε βλέπουν μπροστά τους και κινδυνεύουν ΝΑ τους ξυπνήσεις εκείνο το συναίσθημα που είχαν πριν γίνουν εξουσία : ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ!

"Να κάνεις εσύ πρώτα αυτό που πρέπει" σου λένε και άσε τους δημάρχους να γίνονται δήμαρχοι με μια ντουντούκα που φωνάζει "ΟΧΙ ΕΔΩ ΧΩΜΑΤΕΡΗ" (γενικώς), να πάει αλλού.

Και μετά ο ιδιώτης να την κάνει όπου γουστάρει την δική του "εγκατάσταση" (αλλάζει εδώ όνομα, δεν είναι χωματερή, είναι "εγκαταστάσεις").
Και τους ψηφίζεις μπαμπουίνε.
Τους ψηφίζεις για να νοικιάζουν παντοκοροϊδεία με τα λεφτά σου, για να σου δίνουν τσάμπα κωλόχαρτο. Και να βγάζουν λόγους για την καθαριότητα.

Και δεν φτάνει που τους ψηφίζεις ΑΛΛΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙΣ κιόλας που είσαι χαϊστας ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ στα πιλοτικά.
Που δεν γίνονται ΠΟΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
ΜΟΝΙΜΑ!

Και μαζεύεις πρώτη ύλη όμως και πληρώνεις και δημοτικά τέλη από πάνω.
Τη θένε την πρώτη ύλη τα αφεντικά.
Και τελικά τους την ΧΑΡΙΖΟΥΝ οι δήμοι, δηλαδή ΕΣΥ!
Λάστιχα, αλουμίνιο, χαρτί, γυαλί ....
Τα άλλα που δεν τα θένε, θα πάνε οι δήμοι να τα πετάξουν στην χωματερή.
ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΞΟΔΑ.
Μέχρι να σκάσει η χωματερή και να πεθάνουν όλοι οι κάτοικοι ΦΥΛΗΣ και ΣΙΑ.

Μπαμπουϊνε μου Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ "ΜΕΤΑ" ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ κατά νόμο. Όχι του πριν.
Η συνείδησή σου!
ΤΟ ΜΕΤΑ είnaανι δουλειά των δήμων.

Της αυτοδιοίκησης. Αυτών που σε καλούν σε εκδηλώσεις για να αποκτήσεις συνείδηση.

Και επειδή ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΛΙΤΗ κάθεσαι και τους γλύφεις αντί να τους ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ να πάρουν το κέρδος από την πρώτη ύλη και τα τέλη σου και να ΣΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ σε μετρήσιμο και χρήσιμο περιβαλλοντικό έργο και έκπτωση από την φορολογία σου.

 Δεν είναι και ανώτερα μαθηματικά. ΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ είναι. Του δημοτικού.
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ;;;;

Αν δεν γίνεται αυτό, αν δεν μειώνεται το κόστος της αποκομμιδής και διαχείρισης του σκουπιδιού ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ μπαμπουίνε, ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΣΟΥ "ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ" σε κλέβουν εκτός βέβαια  του ότι ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ (αυτό είναι δεδομένο).

Σε παραμυθιάζουν - εθελοντή μαλάκα, αγαθοευαίσθητε οικολόγε, κομπλεξικέ ευρωληγούρη που νομίζεις ότι το για να γίνει αυτό εδώ το μπουρδέλο ευρωπαϊκό κράτος και εσύ ευρωπαίος πολίτης αρκεί εσύ να φορέσεις ένα μπλουζάκι που λέει "ΕΙΜΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ"  - να δουλεύεις εσύ τσάμπα για να παράγεται ένας πλούτος, ένα κέρδος κάποιων χωρίς να μεττέχεις ποτέ στο μέρισμα.

Αλλά τώρα πρέπει να σκεφτούμε ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι.

Οι δήμοι δίνουν το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της δικής σου δουλειάς, της δικής σου ευαισθησίας σε κάποιες ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.

Τους κάνουν λοιπόν ΚΑΙ τους ΑΤΖΕΝΤΗΔΕΣ και τους ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΣ εκτός του ότι σε βάζουν να δουλεύεις γι΄αυτές τσάμπα.
Αυτό είναι σήμερα οι δημαρχάρες και οι εν αναμονή δημαρχάρες: ΑΤΖΕΝΤΗΔΕΣ και ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΣ ιδιωτικών συμφερότνων.

Διαμορφώνουν συνείδηση σε σένα μπαμπουίνε να κάνεις ανακύκλωση, ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ, ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ, ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ, ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ - μαλάκα - για να σου διαμορφώσουν την συνείδησή σου  - ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ - όπως σου λένε και εκείνοι που ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ από την ανακύκλωσή ΣΟΥ και την συνείδησή ΣΟΥ - ΜΑΛΑΚΑ - έχουν κέρδη και μετά σου παριστάνουν ότι είναι ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΟΙ του δήμου σου, ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ σε συνεργασία με τον ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ ΣΟΥ.

Και είναι λογικό - ΜΑΛΑΚΑ ΜΟΥ - να έχουν κέρδη αυτοί οι επιχειρηματίες αφού:
 • Την πρώτη ύλη τους την μαζεύουν σκλάβοι συμβασιούχοι ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ που ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ.
 •  Κάδους βάζουν οι δήμοι - ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ. Μια φορά τον χρόνο δίνουν και αυτοί μερικούς "πιλοτικά"  - σου λέει - για το ξεκάρφωμα και για να είναι και χορηγοί των δήμων. Να τους αναφέρουν οι δήμοι παντού ως ευεργέτες.
 •  Απορριμματοφόρα πληρώνεις ΕΣΥ (το μεγαλύτερο μέρος του στόλου βέβαια εσύ το πληρώνεις, άσχετα αν βάζουν και αυτοί κανένα αυτοκίνητο τα δύο χρόνια για το ξεκάρφωμα και για να είναι "χορηγοί". 
 • Μπετζίνες, πετρέλαια, λάδια, βαλβολίνες, σέρβις, λάστιχα, Χριστούγεννα, πρωτοχρονιές ΕΣΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ
 •  Οδηγούς για τα απορριμματοφόρα ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ.
 • Χώρο για την εναπόθεση των ανακυκλώσιμων ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ - από τα ανταποδοτικά ακόμα και αν είναι ΔΗΜΟΣΙΟΣ (πχ ΧΕΥ) !!!
 • Διαφήμιση ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ , αφού τους την πληρώνεις ΕΣΥ μέσω των εκδηλώσεων των δήμων.
 •  Στους δήμους για να βάζουν κάδους στους δρόμους δεν πληρώνουν τέλη κατάληψης.
Συγνώμη αλλά έτσι θέλει μεγάλη μαγκιά για να βγάλει κέρδος ένας επιχειρηματίας, για να καταλάβω;;; 
Πρέπει να διαθέτεις το επιχειρηματικό δαιμόνιο κανενός ΩΝΑΣΗΣ για να γίνεις έτσι καλός επιχειρηματίας;;;

Σου λέει "κάντο για το περιβάλλον"

Να θυμηθώ τις περιπτώσεις των ΚΑΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ που έκαναν τον ουρανό του Ασπρόπυργου ΜΑΥΡΟ ή πρόσφατα την δική μας, την Χαλανδρέικη παράνομη χωματερή για να σε πείσω ότι ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ οι ιδιώτες, ούτε για την ψυχή της μάνας τους αλλά το κάνουν ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ!
Μπαμπουίνe!
Που δεν είναι βέβαια παράνομο το κέρδος τους.
Αλλά ας αφήσουν οι ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ και οι ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΔΕΣ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΙ τις υποκρισίες και τα άλλοθι περί "εθελοντών" και "διαμόρφωση συνείδησης".

Είναι μπίζνες. Και τις μπίζνες το μόνο που μετράει είναι το "πάρε - δώσε". Το μοίρασμα του κέρδους.
Αυτό είναι το θέμα!

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ δεν μπορεί να αφεθεί να προστατεύεται από επιχειρηματίες.
Δεν είναι δουλειά τους. Δεν πρέπει να είναι δουλειά τους
Η προστασία της ζωής μας και της βιωσιμότητας των πόλεων, του περιβάλλοντός μας, της υγείας μας, του πλανήτη, δεν μπορεί να είναι υπόθεση ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ!

Δεν είναι πολιτική που καλύπτει τα πάντα το "όποιος δώσει  (ονομαστικά) τα περισσότερα σε μια δημοπρασία θα προστατέψει το περιβάλλον, την ζωή μας, την αισθητική μας καλύτερα."
Πιο υποκριτική διαδικασία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Και βέβαια καμία διαφάνεια και καμία αξιοκρατία δεν διασφαλίζεται και βέβαια ΟΙ ΚΟΜΠΙΝΕΣ γίνονται μια χαρά και με τις δημοπρασίες, όπως έχουμε αναδείξει κατ' επανάληψη όταν ξέρει κάποιος συμμετέχων ότι θα έχει την εύνοια της ανεξέλεγκτης εξουσίας μόλις πάρει την δουλειά.

Το περιβάλλον πρέπει να το προστατέψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, μέσα από τους θεσμούς του οργανωμένου κράτους, μαζί με τους πολίτες, πόσο μάλλον που όλοι μαζί πληρώνουμε γι' αυτό, έτσι και αλλιώς.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. 
Ο ΔΗΜΟΣ με την πραγματική έννοια της λέξης, όχι με την έννοια του οργανισμού .

Και αυτό δεν γίνεται  αν Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, η κοινωνία των πολιτών δια των θεσμών της δεν κρατήσει τον κυρίαρχο, τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση της καθαριότητας, στην υπόθεση των σκουπιδιών, μέσα από δημόσιες επενδύσεις σε εγκαταστάσεις και μόνιμο, εξειδικευμένο, αμειβόμενο και ασφαλές προσωπικό, χωρίς αυτό να αποκλείει επί μέρους συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα  κάτω από ένα μελετημένο και σαφώς οριοθετημένο πλαίσιο.

Αυτό το παραμύθι όμως της αυτοδιοίκησης COLGATE, των "ευαίσθητων", των "χαμoγελαστών" , και τελικά των παπαρολόγων, πρέπει να παραμερίσει και να αντικατασταθεί από ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΝΤΟΥ.

Αυτά δεν γίνονται ούτε με σταρούμπες αυτοδιοικητικούς, ούτε με κατασκευασμένα προϊόντα της διαπλοκής, ούτε με εξαγορασμένες συνειδήσεις που δέχτηκαν να πουλήσουν την ψυχή τους στον διάβολο.
Απαιτούν η αυτοδιοίκηση να ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ και ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ στον ΙΔΙΩΤΗ - όχι να τον εξοντώσει αλλά να τον εντάξει σε έναν κοινωνικό σχεδιασμό, σε ένα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ δομημένο σχέδιο. ΚΑΘΕ ΙΔΙΩΤΗ.

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, θα σου πουν όσοι δεν πιστεύουν σε αυτά.
"Θα τα κάνουν οι ιδιώτες επιχειρηματίες μόνοι τους και όλα θα γίνουν καλά, θα σου που οι διαφημιστές της ιδιωτικοποίησης."
"Εμένα δεν με νοιάζει, εγώ καθαριότητα θέλω" θα πεις εσύ ΙΔΙΩΤΗ.
 • Μετά θα σου φτιάξουν οι ιδιώτες όμως μια χωματέρη δίπλα στο σπίτι σου και θα σου φταίει το κράτος που δεν έκανε την δουλειά του. Πρόσεχε λοιπόν τι λες και κυρίως τι ψηφίζεις.
 • Μετά θα σου χρεώνει όσο θέλει τα δημοτικά τέλη και  θα γκρινιάζεις αλλά θα είναι αργά, γιατί ΕΣΥ θα έχεις αποφασίσει να διαλύσουν οι δήμοι τους μηχανισμούς τους για την καθαριότητα.
 • Και μετά - όταν κλείσει το μαγαζί του ο εpιχειρηματίας, όταν οι τράπεζες δεν θα του δ;iνουν άλλα δάνεια και αυτός πάρει τα κέρδη και τα βγάλει στα CAYMAN, μέσω των ίδιων τραπεζών -  γιατί όπως βλέπεις και τα πιο ισχυρά μαγαζιά έρχεται η ώρα που βαράνε διάλυση - θα σε φάνε τα ποντίκια.
ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου