Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ



Απίστευτα σενάρια διακινούνται αυτές τις ώρες, για τις ενδεχόμενες εξελίξεις στον δήμο Χαλανδρίου σε περίπτωση που την Τετάρτη δεν ψηφιστεί ο προϋπολογσμός και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, όπως μου είπε ο σμπίρος μου στον δήμο, αφού έτσι και αλλιώς εμείς ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΤΟΣ των παιχνιδιών που παίζονται ένθεν - κακείθεν.

Ποια είναι;

1ο σενάριο: Ο προϋπολογισμός να μην ψηφιστεί και ο Ρούσσος να παραμείνει στην θέση του. Σε αυτή την περίπτωση ο δήμος θα διοικείται με έγκριση τεταρτημορίων του προϋπολογισμού από την Αποκεντρωμένη. Αυτό σημαίνει ότι η διοίκηση του δήμου θα είναι ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ, δηλαδή δεν μπορεί να αναλάβει επί δύο χρόνια απολύτως καμία πρωτοβουλία έργου, παρέμβασης κλπ για την πόλη, απλά θα πληρώνονται οι λειτουργικές δαπάνες του δήμου - μισθοί και αναγκαία λειτουργικά.

2ο σενάριο: Ο Ρούσσος λέει σε όλους τους συνομιλητές του ότι δεν πρόκειται να παραμείνει διακοσμητικός δήμαρχος και θα παραιτηθεί μαζί με τους συμβούλους της πλειοψηφίας που θα τον ακολουθήσουν - μετράει 15 συμβούλους.

Και είχαν κάνει την ερμηνεία της νομοθεσίας ότι σε αυτή ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ για την αυτοδιοίκηση κατάσταση, της παραίτησης δηλαδή ολόκληρης της διοικούσας πλειοψηφίας, ο δήμος θα οδηγείτο άμεσα σε εκλογές, για εκλογή νέου δημάρχου και νέας πλειοψηφίας για τα δύο υπολειπόμενα για την τρέχουσα δημοτική περίοδο χρόνια, μέχρι το 2019 δηλαδή.

ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, όπως διέρρευσε μόλις από τον δήμο!

Σε περίπτωση λοιπόν παραίτησης Ρούσσου, των συμβούλων του και των αναπληρωματικών Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ αλλά η αποκεντρωμένη καλεί την μείζονα μειοψηφία, δηλαδή την παράταξη Κουράση, να εκλέξει ΔΗΜΑΡΧΟ!!!

Δεν υπάρχουν λοιπόν εκλογές αλλά άμεση παράδοση του δήμου στον Γιώργο Κουράση σε περίπτωση καταψήφισης του προϋπολογισμού και παραίτησης του εκλεγμένου δημάρχου.

ΟΥΠΣ!

Και βέβαια εδώ θα αρχίσει το blame game - αρχικά μεταξύ των δύο πόλων της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Η μία πλευρά, αυτή της δημαρχιακής πλειοψηφίας χρεώνει την ευθύνη στην ΥΠΕΡΑΡΙΣΤΕΡΗΣ (όρος δικός τους, εμείς το λέμε ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΗΣ) ΑΝΤΑΡΣΙΑ των συμβούλων της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που αρνούνται να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό ενώ οι ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΟΙ θα χρεώνουν τον Συμεών εάν παραιτηθεί και δεν δεχτεί να παραμείνει δήμαρχος περιορισμένης ευθύνης, διοίκηση σε πολιτική ακινησία μέχρι να σαπίσει αυτά τα δύο χρόνια, για να χάσει πανηγυρικά στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ, οι εργαζόμενοι - αν και δεν κινδυνεύουν - είναι σε αναταραχή.

Και είναι ενδιεκτική για το τι μπορεί να συμβεί ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ τελικά, όταν το πρόταγμα της επιλογής του ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ.

Και τώρα;
Πάντως το τρίτο πιθανό  σενάριο "ομαλότητας" - δηλαδή υπερψήφισης του προϋπολογισμού φαίνεται να απομακρύνεται.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΟΥΡΑΣΗΣ χωρίς πλειοψηφία , για δύο χρόνια στον δήμο;

ΤΕΛΙΚΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙΡΟΥΣ!
Για να δούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου