Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝ ΑΛΛ ΣΗΜΕΡΑ! ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ "ΝΕΟ" ΚΟΜΜΑ (κατά την ταπεινή μας άποψη)

Ας δουμε τι λέει ο νέος πολιτικός σχηματισμός που έκανε αυτή την ..... εκδήλωση (κατά Λυκούδη), που ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (κατά Λυκούδη).

Αναρτούμε λοιπόν και σχολιάζουμε τις 12+1 "προτάσεις διακυβέρνησης", όπως τις ανακοίνωσε στο κλείσιμο αυτής της εκδήλωσης διορισμένων "συνέδρων" η πρόεδρος του Φώφη Γεννηματά.
(Με μαύρο γράμμα οι θέσεις του κινήματος και σχολιασμός μας με το μπορδοκόκκινο χρώμα της Πλατείας)


1) Εθνική Γραμμή για την οριστική και ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση και Ανάκτηση της αξιοπιστίας της. Άμεση ελάφρυνση του δημόσιου χρέους χωρίς νέες δεσμεύσεις που θα επιτρέψει μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Έτσι θα απελευθερωθούν πόροι για την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή.
Σχόλιο: 
Αυτό είναι ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ και ΕΥΧΗ, δεν είναι πρόταση
Αυτό που περιμένουμε να αξιολογήσουμε στα κόμματα είναι το ΠΟΙΑ είναι η ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ που προτείνουν. 
Και αν δεν κάνω λάθος μέχρι πριν κάνα εξάμηνο - χρόνο λέγανε ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ και ότι ο Τσίπρας που το έλεγε ήταν λαϊκιστής. ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΩ;

2) Αλλαγή του αναπτυξιακού και παραγωγικού προτύπου της χώρας. Προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων αλλά και κίνητρα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Θέλουμε παραγωγή νέου πλούτου και δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας.
Αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ψηφιακής εποχής για νέες καινοτόμες επιχειρήσεις με ασφαλείς εργαζόμενους.
Σχόλιο: Και εγώ θέλω να γίνω πλούσιος αλλά πώς γίνονται αυτά πρέπει να μας πουν, τι άλλαγες προτείνουν στο παραγωγικό πρότυπο, τι πρέπει να κάνουμε για να προσελκύσουμε μεγάλες επενδύσεις (να καταργήσουμε πχ τους περιβαλλοντικούς όρους , ας πούμε) και τέλος τι θα κάνουν για να γίνουν αυτά ως "διακυβέρνηση". 

3) Ένα σταθερό Φορολογικό Σύστημα που διασφαλίζει την δίκαιη διανομή του πλούτου, και την παροχή κινήτρων για την τόνωση της παραγωγής, της επιχειρηματικότητας, τις επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Καμία ανοχή στην Φοροδιαφυγή.
Σχόλιο: Νταξ ..... Μας τα παν και άλλοι.

4) Ενίσχυση της χρηματοδότησης της Οικονομίας, τόσο με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, όσο και με την αποκατάσταση του ρόλου του Τραπεζικού Συστήματος.

Προστασία όμως της Α' κατοικίας των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών.

Σχόλιο:  Χωράει και νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών η "αποκατάσταση" του ρόλου των τραπεζών;
Θετική όμως η ΚΑΘΑΡΗ δέσμευση για την πρώτη κατοικία. ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΛΟΙΠΟΝ!

5) Μετατροπή του Υπερταμείου από Ταμείο Εκχώρησης, σε Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, ώστε να αντληθούν πόροι για την Ανάπτυξη και το Ασφαλιστικό Σύστημα.
Σχόλιο: Μμμμ! Πολύ ευχάριστο αυτό. Πάλι το κρέας ψάρι θα βαφτίσουμε. 

6) Στήριξη του Έλληνα Αγρότη, για την βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, με την μείωση του κόστους παραγωγής, την προοδευτική μείωση φόρων και εισφορών και την κατοχύρωση του αφορολόγητου των ενισχύσεων.
Με την αποτροπή της επανεθνικοποίησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
Σχόλιο: ΩΠΑ!!!! ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;; .  Πώς θα ενισχυθούν οι αγρότες αφού οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις έχουν κοπεί χωρίς ΕΘΝΙΚΕΣ πολιτικές;

7) Ριζική αλλαγή και αποκομματικοποίηση του κράτους. Να δώσουμε τέλος στις πελατειακές σχέσεις αλλά και στην ανασφάλεια των εργαζομένων.
Με την αξιοκρατία, την αξιολόγηση, την διαφάνεια, την λογοδοσία στο προσκήνιο.
Με ενίσχυση της Αποκέντρωσης μεταφέροντας τολμηρά πόρους και αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση. Με επέκταση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
ΣΧΟΛΙΟ: 
Ναι, βέβαια! Έχουμε εμπιστοσύνη στον τρόπο που θα αξιολογήσει Ο  ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ του ΝΕΟΠΑΣΟΚ που συγκρότησε το ΚινΑλ τα πρόσωπα για να φέρει την αξιοκρατία.
ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ....
Περί αποκέντρωσης και μεταφοράς ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ και ΠΟΡΩΝ θα μιλήσουμε αναλυτικά, είναι αυτοδιοικητικό θέμα και θα το ξεψαχνίσουμε. Διότι κατά την γνώμη μου ΕΔΩ βρίσκεται όλο το ζουμί.

8) Μεταρρύθμιση του Κοινωνικού Κράτους με γνώμονα την Κοινωνική Αποτελεσματικότητα και την σωστή αξιοποίηση των πόρων.

Νέο ΕΣΥ με ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, προσβάσιμες σε όλους.

Σταθερά και μόνιμα μέτρα για την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών.

Αλλαγή του Ασφαλιστικού Συστήματος για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και της δικαιοσύνης σε αυτό.

Κατώτερο εγγυημένο επίπεδο σύνταξης στα 500 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΟ: ΕΥΗΚΟΕΣ σε γενικές γραμμές ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ για
ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΊΣΕΙΣ του κοινωνικού κράτους" αλλά πρέπει να αξιολογηθεί συνυπολογίζοντας τις απόψεις του επικείμενου ΣΥΓΚΥΒΕΡΗΤΗ επί αυτοών των θεμάτων. Και ο Κυριάκος δεν συμφωνεί με αυτά. Και το κοινωνικό κράτος - αν θες να το μεταρρυθμίσεις για να γίνει πιο "ποιοτικό" - πρέπει πρώτα να αποτρέψεις από την εξουσία εκείνους που δεν πιστεύουν σε αυτό και θέλουν να το καταργήσουν και να το αντικαταστήσουν από πρωτοβουλίες της αγοράς. 
ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ λέγεται αυτό σύντροφοι ΚΙΝΑλίτες 
(πω ρε, πολύ άσχημο ακούγεται αυτό το ΚΙΝΑΛίτες, αλλά πώς να τους αποκαλέσεις; ΠΑΣΟΚους; Δεν θέλουν).

9) Πολιτικές για την ένταξη των ανέργων με την επιδότηση θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και πολιτικές για την βελτίωση της θέσης του εργαζόμενου.
Ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων, αύξηση του Κατώτερου μισθού μέσα από την ΕΓΣΣΕ.
ΣΧΟΛΙΟ: ΣΩΣΤΟ! Θα δούμε όμως αργότερα ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (και μας έφυγε το καπέλο. Ενδεικτικό της "σοβαρότητας¨με την οποία έχει γίνει η επεξεργασία των προτάσεων, εν μέσω των συσκέψεων για την συμφωνία περί διορισμού συνέδρων).

10) Αλλαγή στο Σύστημα Εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, παρέχοντας ίσες δυνατότητες στην νέα γενιά για γνώση, πρόσβαση στην αγορά εργασίας με αξιοπρεπείς όρους, ανταπόκριση στις νέες συνθήκες της ψηφιακής εποχής.
Απελευθερώνουμε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο από τα κατάλοιπα του παρελθόντος και τις λογικές του ασφυκτικού κρατικού ελέγχου.
ΣΧΟΛΙΟ: ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. Δεν είμαστε εκ των μουτζαχεντίν αρνητών, ακούμε τα επιχειρήματα τις άλλης πλευράς και αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει θέμα που θέει πολύ σκέψη για το πώς θα αντιμετωπιστεί και ΘΑ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ το δημόσιο πτυχίο. 
 Στην διατύπωση - βεβαίως - χωράνε και οι νέες μόδες για σχολεία πρωτοβάθμιας κα δυετεροβάμιας που λειτουργούν με χορηγούς και παραχωρούνται για διαχείριση σε ιδιώτες (μπρρρρρ)

11) Ενίσχυση στους θεσμούς της Δημοκρατίας, και του Κράτους Δικαίου. Αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

Παρά την εύλογη δυσπιστία και τα ερωτηματικά που προκαλούν οι Κυβερνητικοί χειρισμοί, προτείνουμε να κινηθεί επί τέλους η Κοινοβουλευτική διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, χωρίς περαιτέρω εξωθεσμικούς και παρακοινοβουλευτικούς πειραματισμούς.

Καλούμε την Κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση να τοποθετηθούν πάνω στις συγκεκριμένες προτάσεις που καταθέτουμε για:
την πολιτική σταθερότητα, τον σταθερό "εκλογικό κύκλο"
την κατάργηση σειράς προνομίων του Πολιτικού Συστήματος.
την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης με αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της.
την αποτελεσματικότερη και διαφανή στελέχωση των ανεξάρτητων αρχών.
τον έλεγχο της χρηματοδότησης των κομμάτων.
την αλλαγή της αναθεωρητικής διαδικασίας.

Έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην θεσμική ανασυγκρότηση της χώρας χωρίς μικροκομματικά επικοινωνιακά παιχνίδια.

ΣΧΟΛΙΟ: ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΜΣΙΚΕΣ ΔΙΑΚΥΡΗΞΕΙΣ  ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ αλλά η δυσπιστία πάει και προς τους επί χρόνια διαχειριστές της εξουσίας που ΔΕΝ ΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΑΥΤΑ και θεσμοθέτησαν το άρθρο περί ευθύνης υπουργών. 
Θα μου πεις τότε ήταν ΠΑΣΟΚοι, δεν ήταν ΚΙΝΑΛίτες.

ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ: ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΔΕΝ ΘΑ ΥΛΟΠΟΗΣΕΙ.

12) Προάσπιση χωρίς όρους και συμβιβασμούς των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών για όλους και την αντιμετώπιση των κάθε μορφής διακρίσεων.
ΣΧΟΛΙΟ: "Κάθε μορφής διακρίσεων"; 
Μεγάλη κουβέντα "σύντροφοι" για να την λέτε  χωρίς να κάνετε έστω και μια  αναφορά στον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ.

και ακόμη

12+1) Στήριξη της Νέας Γενιάς της πατρίδας μας, με μέτρα που παρέχουν περισσότερες δυνατότητες για επιχειρηματικότητα, εξέλιξη, εργασία, δημιουργία οικογένειας, αλλά και με κίνητρα για συμμετοχή των νέων ανθρώπων στην πολιτική της χώρας.

Με κονδύλια για την έρευνα και καινοτομία, και ξενόγλωσσα τμήματα στην Ανώτατη Εκπαίδευση, ώστε να προσελκύσουμε νέους Έλληνες επιστήμονες που δουλεύουν στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΟ: ΑΜΠΟΤΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου