Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΔΙΟΔΙΑ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Γ.ΚΑΡΑΜΕΡΟΥ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ



Αγαπητέ Δήμαρχε,

Με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία νέων σταθμών διοδίων που θα πραγματοποιηθεί από τους Δήμους Κηφισιάς και Διονύσου, στη Γέφυρα Βαρυμπόμπης, την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, θα ήθελα να εκφράσω εκ νέου την στήριξη στον αγώνα που δίνουμε από κοινού για την αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης.

Παρά το γεγονός ότι τόσο η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου όσο και εγώ προσωπικά θα θέλαμε να είμαστε στο πλευρό σας όπως και τον Δεκέμβριο του 2014, προγραμματισμένες εδώ και εβδομάδες, αποστολές μας σε Βρυξέλλες και Πεκίνο αντίστοιχα, δεν μας επιτρέπουν να είμαστε με φυσική παρουσία στην εκδήλωση.

Παρόλα αυτά η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής θα εκπροσωπηθεί από Περιφερειακούς Συμβούλους. Για ακόμη μια φορά επισημαίνω την πάγια θέση μας, ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι στο πλευρό των κατοίκων, των φορέων και των Δήμων της περιοχής, σταθερά αντίθετη στην εγκατάσταση πλευρικών διοδίων.

Η θέση μας επιβεβαιώθηκε με την αρνητική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβούλιου επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (11/12/2014) και την μετέπειτα απόφασή του για την απομάκρυνση των ήδη εγκατεστημένων εντός της Αττικής διοδίων (25/04/2017). Η πιο πρόσφατη ενέργειά μας αποτέλεσε η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (14 Μαρτίου 2018, Ε’ τμήμα) και αφορά αίτηση ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης που εγκρίνει τη σχετική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ). Καλούς αγώνες Με εκτίμηση Γιώργος Καραμέρος Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου