Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΝ. ΚΡΟΥΣΤΗΣ: Ελέγξτε λίγο τις απόψεις σας κ. Καψώχα

υου Α. ΚΡΟΥΣΤΗ
Εξ αφορμής του σχολίου περί φασισμού των απόψεων του κ. Μητσοτάκη που έκανε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ κος Καψώχας, καλόπιστα θα του φέρω δυο παραδείγματα που όχι μόνο αναιρούν την άποψη του , αλλά αποκαλύπτουν και τον κίνδυνο της ολίσθησης του σοσιαλισμού προς το φασισμό, τον οποίον απεύχεται.

Λέει ο Μητσοτάκης ότι το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης θα συντηρηθεί ως βάση και από κει και πέρα θα έχει το δικαίωμα ο κάθε ασφαλισμένος να επιλέγει συνταξιοδοτικό φορέα (δημόσιο ή ιδιωτικό) για να συμπληρώσει την εθνική σύνταξη που του εξασφαλίζει το κράτος. Το σύστημα αυτό θα δίνει το δικαίωμα στον κάθε πολίτη να ορίζει αυτός το ύψος των ασφαλίστρων που μπορεί, ανάλογα με τις δυνατότητες του και τις ανάγκες του.

Όχι λέει η κυβέρνηση. Θέλει ένα σύστημα όπως αυτό το χρεωκοπημένο που έχουμε. Να βάζουμε όλοι αδιακρίτως τα λεφτά μας σ’ένα «μυστικό κουβά» που θα ανακατεύουν αυτοί για μας. Γιατί όμως; Από ιδεοληψία ή από βίτσιο. Τίποτα από τα δυο. Απλά θέλουν να έχουν τον έλεγχο της κοινωνίας, με πρόσχημα το καλό της. Να πληρώνουμε όσο θέλουν αυτοί, να διαχειρίζονται τα λεφτά μας όπως θέλουν αυτοί και όταν έρθει η ώρα της συνταξιοδότησης να μας δώσουν όσα θέλουν και όποτε θέλουν.

Ποια από τις δυο απόψεις νομίζετε προς ρέπει προς το φασισμό κ. Καψώχα ;

Λέει το Μητσοτάκης, θα δώσω τη διαχείριση του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους έτσι ώστε να διαχειρίζονται οι τοπικές κοινωνίες τα χρήματα αυτά ανάλογα με τις ανάγκες τους, αφενός και αφετέρου να απεγκλωβιστεί η χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Κεντρική Εξουσία (που πολλές φορές είναι μεροληπτική ανάλογα το Δήμαρχο της αρεσκείας της).

Όχι λέει η κυβέρνηση. Προφανώς για να ελέγχει τα χρήματα μας η ίδια.

Ποια από τις δυο απόψεις νομίζετε προς ρέπει προς το φασισμό κ. Καψώχα ;

Και για τους δυο (και όχι μόνο) λόγους λοιπόν ο Σοσιαλισμός αργά ή γρήγορα, πέραν των προθέσεων του, είναι καταδικασμένος , όπως έλεγε ο Χάγιεκ, να καταλήξει στον ολοκληρωτισμό, κ. Καψώχα ;


Με εκτίμηση.
Ένας οπαδός της ελευθερίας και των πολλαπλών επιλογών.

Αντώνης Κρούστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου