Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ


Δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε: ΑΡΓΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ και ύποπτοι γίνονται κάποιοι εξ αυτών που τώρα φωνάζουν ενώ σιωπούσαν επί πέντε χρόνια, όταν οι προηγούμενοι (ΠΑΣΟΚΟΝΔ κυβέρνηση με υπουργάρα Εσωτερικών τον Ανάργυρο των Βριλησσίων καιδήμαρχο  Κουράσς) και οι νυν (ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και διοίκηση Συμεών) στήνανε αυτό το οποίο σήμερα προσπαθούν να ολοκληρώσουν.

ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ξεφνικά και μάλιστα σε ψηφοδέλτια ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ την αγορά του ΧΕΥ 9 και τις χρήσεις.

Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρχουν κάποιοι.

Αλλά αυτοί θα είναι δύο, τρεις, τέσσερις .

 Οι άλλοι 300  - γιατί εχθές έξω από το δημαρχείο ήταν πάνω από 300 άτομα και στο Πάτημα μένουν δεκάδες χιλιάδες  συνδημότες και συμπολίτες μας που δικαιούνται να απολαμβάνουν όσα ΝΟΜΙΜΑ δικαιούνται να έχουν γιατί τα έχουν πληρώσει - δεν είναι ούτε φεουδάρχες, ούτε ενεργούμενα.

Και αυτά που δικαιούνται είναι ακριβώς αυτά που προβλέπονται στον ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, στο σχέδιο με το οποίο εντάχθηκε το Πάτημα και το ΓΠΣ του Χαλανδρίου - ούτε λιγότερα, ούτε περισσότερα.

Εχθές στέλεχος της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που ζυμωθήκαμε λίγο - μου μίλησε "για μικροαστισμό των κατοίκων που τον υποδαυλίζουμε" και αυτό δεν είναι αριστερό.
Σωστά. Δεν είναι.
Δεν το θυμήθηκα τότε να του το πω εκεί όμως, με φώναξαν και οι κάτοικοι για να βάλουμε υπογραφές και διακόψαμε απότομα την ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε.   
Υποδαυλίζουμε λοιπόν τον μικροαστισμό εμείς που συμπαραστεκόμαστε στους κατοίκους για να μην έχουν το αμαξοστάσιο εκεί που ο ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ δεν το επιτρέπει  - άρα οι άνθρωποι έχουν ΔΙΚΙΟ - και δεν τον υποδαυλίζει ο Συμεών που για να μετατρέψει - ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ - τον  αθλητικό χώρο σε .... τένις κλαμπ για να κατέβει στο ψηφοδέλτιό του ο ... δικός μας, είπε στους κατοίκους ότι απέτρεψε τα κλειστά γυμναστήρια που είναι .... όχληση. 
Ρε αει παρατάτε μας  .... γιατί και το "ό,τιναναι" έχει όρια.

 Οι κάτοικοι του Πατήματος δεν είναι ούτε φεουδάρχες, ούτε δεξιοί, ούτε αριστεροί, ούτε ενεργούμενα της Καρατζά, ούτε ανεύθυνοι που θέλουν να σταματήσουν την λειτουργία της πόλης.
Εκτός κάνα - δυο τριών.

Καναπεδάτοι μικροαστοί είναι, που δεν ασχολούνται με τα κοινά, έρχονται στο Χαλάνδρι για ύπνο, οι περισσότεροι εξ αυτών, δεν παρακολουθούσαν τι γινόταν ολόκληρη της τετραετία και τώρα που πήγαν οι Μαυρογυαλούροι να κάνουν εκλογές, κατάλαβαν τι παίζεται και τρελάθηκαν.
Και ξεσηκώθηκαν. Και ζητούν το αυτονόητο. ΤΟ ΑΥΟΝΟΗΤΟ!

Σαν την μεγάλη πλειοψηφία των Χαλανδραίων δηλαδή.

Ζητούν το αυτονόητο σε αντίθεση με κάποιους που ετοιμάζουν ήδη την ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ, δηλαδή ΤΗΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ του χώρου της καθαριότητας ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ για να γίνει ΕΝΙΑΙΑ, ΝΟΜΙΜΑ, ΣΩΣΤΑ και ΥΠΟΓΕΙΑ!

ΚΑΛΑ να μου πεις να πάθουν οι πολίτες που δεν είναι πολίτες-  και είναι ιδιώτες - τέσσερα χρόνια και γίνονται πολίτες .... έναν μήνα.

Καλά να πάθουν οι  πολιτικά συναλλασσόμενοι ψηφοφόροι και ψηφίζουν υποψήφιους δημοτικούς σύμβουλους, ακόμα και δημάρχους, που δεν ξέρουν σε ποιο δήμο κατεβαίνουν κάθε φορά.

Τι ακούμε ρε φίλε αυτές τις μέρες ...

"Δεν έχει σημασία βρε, καλό παιδί νάναι" σου λέει και "...μια καρέκλα να βρει για τον επιδέξιο κώλο του που έχει συνηθίσει σε μεταξωτά βρακιά. Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Αθήνα, Πάτρα, Μπάρι, Πρίντεζι ....  τι σημασία έχει .... "

Και στα ψηφοδέλτια; "Φέρτε όποιον να ΄ναι από όπου να΄ναι. Και που δεν τον ξέρουν οι ιθαγενείς τι πειράζει. ΘΑ ΤΟΝ ΜΑΘΟΥΝ αφού θα τους τον δείξει ο αρχηγός και τον έχει εγκρίνει το σύστημα ... καλός θα είναι."

"Ε και άμα ψήφισε - λιγάκι  - ο άλλος να γίνει εκεί, στον ΧΕΥ η εγκατάσταση, τι να κάνουμε τώρα? Αφού τον θέλει το κόμμα πρέπει να πάμε μαζί του. Θα τον πλύνουμε λιγάκι με το πανίσχυρο ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΜ που έχει μπλε και πράσινους κόκκους και ντάξει,, θα τον ψηφίσουμε χωρίς ενοχές."

Και μετά από τέσσερα χρόνια ξανασχολούμαστε με το τι έκανε στον δήμο. Και αν χρειαστεί τον ξαναπλένουμε. 


Αφού σου λέει μας αγαπάει τώρα. 

Και εκείνο το σχολειό που ξεχάσαν να δηλώσουν στο κτηματολόγιο για τα παιδιά του Πατήματος, δεν είναι τίποτα σοβαρό. Έγινε. Πάει τώρα.  Πού να τρέχεις σε Άρειους Πάγους. Μην γινόμαστε και κακοί με τους συνδημότες μας καταπατητές.
Θα πούμε στους άλλους ότι φταίνε εκείνοι που δεν ενδιαφέρονται να δώσουν λύση, δεν σπεύδουν να βρουν ένα άλλο χώρο σε συνεργασία με τους μεσίτες που έχουν γεμίσει τα ψηφοδέλτιά μας και έχουν ακίνητα και προτάσεις για όλα τα γούστα, και θα το αφήσουμε τους ανθρώπους που το καταπάτησαν να το χαρούν, που τους το έχουμε βγάλει και από την μύτη. Που δεν είναι να δουν μερικοί κακορίζικοι άνθρωπο να προκόβει ...."

Αυτά τα λέμε και θα τα λέμε και θα τα αναδεικνύουμε εμείς.

Και στο τσουβάλι με τους Μαυρογυαλούρους, τους γραμματιάκηδες και τους οικοπεδοφάγους  ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ - όπως δεν μπήκαμε - τριάντα χρόνια τώρα.

Αλλά ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ να ξέρουν ότι θα είμαστε μαζί τους NO MATTER WHAT, NO MATTER WHO. Και εμείς δεν έχουμε προσωπικές εμμονές.

Ούτε εχθές μπήκαμε σε κανένα τσουβάλι. ΑΛΛΑ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ.

Διότι οι κάτοικοι, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ μας κατανόησαν και δεν μας το ζήτησαν παρά το σχέδιο των γαλαζοπρασινολουλακί ή να μας βάλουν στο τσουβάλι τους ή να μας αποκλείσουν!

ΜΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ αυτό ήταν συγκινητικό για εμάς τους μικρούς του δημοτικού συμβουλίου. Σήμερα είναι από τις μέρες που νιώθω ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ. Έρχεται εκείνη η ώρα που η πολιτική προσφορά σε γεμίζει και ξεχνάς πόσα σου έχει στερήσει.

Κάνοντας την Καρατζά να πανιάσει λιγάκι εχθές το βράδυ οι κάτοικοι τελικά δέχτηκαν ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ για την διατύπωση του αιτήματος σύγκλισης εκτάκτου δημοτικού συμβουλίου και δεν μας ζήτησαν να υποτάξουμε την συνείδησή μας στους πολλούς, που ήταν οι άλλοι.

Εχθές υπογράφηκε από όλους το αίτημα σύγκλισης του δημοτικού συμβουλίου ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ, δηλαδή την μη ανάθεση των μελετών.

Και το δεύτερο ζήτημα - του αιτήματος αλλαγής χρήσης του ΧΕΥ - θα το κουβεντιάσει το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Και εκείνοι που ψήφισαν να γίνει ο ΧΕΥ 9 ΣΜΑ θα πάνε στις εκλογές με αυτό στην καμπούρα τους. Και αφού απολογηθούν στους πολίτες, μετά μπορούν να υλοποιήσουν την δέσμευσή τους ότι θα πάρουν πίσω την ψήφο τους. ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.
Διότι η κωλοτούμπα δεν είναι μόνο, δεν είναι ΚΥΡΙΩΣ, τέχνη των νυν. Είναι και των πρώην. Θα δούμε αν είναι και των επόμενων.

Στις εκλογές πάντως δεν θα πάνε καθαροί και περιποιημένοι, από τις υπογραφές σε ένα χαρτί όπου "Αδελφές και παλικάρια γινόμαστε μαλλιά κουβάρια" για τις χρήσεις.

Ο ΣΥΜΕΩΝ έχει υποχρέωση - ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ - να κλείσει το θέμα των μελετών, να δεσμευτεί ότι ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ.

Να αφήσει αυτά τα αστεία που γράφει στο facebook και να κάνει μια δήλωση ΑΠΟΔΟΧΗΣ της βούλησης της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ, είναι ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
Εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Και αύριο - όποιος και να είναι δήμαρχος - θα είναι δήμαρχος δημοτικού συμβουλίου που θα συγκροτηθεί με απλή αναλογική.

Και δεν θα μπορεί να λειτουργεί έτσι όπως λειτουργεί ο Συμεών ή λειτούργησε στο παρελθόν ο Αεικίνητος Κουράσης.

Θα πρέπει να υλοποιεί αυτό που λέει η πλειοψηφία που θα είναι αποτέλεσμα ΣΥΝΘΕΣΗΣ!

Η ανάθεση των μελετών μέχρι της εκλογές, μετά από την υπογραφή του ΝΟΜΙΜΟΥ αιτήματος σύγκλισης του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την αναίρεση της προηγούμενης απόφασης δεν μπορεί να γίνει. Θα είναι ελεγχόμενη η νομιμότητα της διαδικασίας από την στιγμή που κατατεθεί επίσημα το αίτημά μας στο πρωτόκολλο του δήμου την Δευτέρα.

Οι εμμονές παράγουν εκτρώματα.

Ο Ρούσσος μπορούσε εχθές να είναι μέρος της λύσης, να είναι ακόμα και Η ΛΥΣΗ  και αποφάσισε να είναι το πρόβλημα.

Ο λαός σε λίγο θα μιλήσει. Και θα του δώσει ή δεν θα του δώσει την εντολή να προχωρήσει στις μελέτες. Τώρα ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.

Απλά είναι τα πράγματα.

Συνυπογράψαμε το αίτημα των κατοίκων γιατί είναι αυτό το οποίο είχαμε πει ότι θα κάνουμε.

Και στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ δεν έχουμε θέμα να συνυπογράψουμε με άλλους ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. 
(Δεν διαλέξαμε εμείς τον Κουράση για αρχηγό της αντιπολίτευσης, ούτε με την ψευδομάρτυρα κατήγορό μου ταυτιστήκαμε εχθές,  ξηγημένοι να ΄μαστε).

Όλοι είδαν ότι η Καρατζά επιχείρησε να εμμείνει στην σύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου με δύο θέμα τα με στόχο να τραβηχτούμε εμείς και να αποκτήσει το άλλοθι που ήθελε για να κάνουν το αίτημα μόνο οι ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ μαζί με τον Κουράση, βεβαίως, βεβαίως.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΜΩΣ ΠΑΡΕΝΕΒΗΣΑΝ!
ΚΑΙ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝ!
ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ!


ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ, Η ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ με στόχο ΤΗΝ ΠΟΛΗ.
  •  Αν βγάλουμε το δεύτερο θέμα υπογράφετε κε Νταβία?
  •  Βεβαίως. Ο λόγος μας είναι συμβόλαιο. Εμείς δεν κάνουμε κωλοτούμπες.
  • ΚΑΡΑΤΖΑ: Μα πάλι δεν φτάνουν οι υπογραφές μας.Τι νόημα έχει? (Αχ. Λούλα ... δεν μάθατε μόνο οι ΚΝΙΤΕΣ συλλογικές διαδικασίες, μη κοιτάς από τα νεούδια, κάποτε και εμείς της νεολαίας ΠΑΣΟΚ ΜΕΣΑ στο κίνημα μάθαμε, δεν είμασταν παιδιά της εξουσίας σαν τους δικούς σου πράσινους κόκκους, τα νεούδια, τους πρίγκιπες και τα επικοινωνιακά κατασκευάσματα)
  • ΝΤΑΒΙΑΣ: Στο αίτημα για μη ανάθεση των μελετών δεν έχουμε πρόβλημα να συνυπογράψουμε και με τον Κουράση, οπότε φτάνουμε.  Στο δεύτερο, το προεκλογικό, υποκριτικό αίτημα για αλλαγή της χρήσης τώρα, προεκλογικά δεν συνυπογράφουμε με τον Κουράση.
ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΔΥΟ Χ από τους κατοίκους και μπήκαν οι 19 υπογραφές. Χρειάζονταν 14 για την σύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου. Συμφωνήθηκε λοιπόν η ΗΔ και προχωρήσαμε.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΛΙΣΕΩΝ, ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ.

Το νέο σκηνικό, το σκηνικό της απλής αναλογικής  θέλει εκείνους που το πιστεύουν για να το υπηρετήσουν.

Α.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου