Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΧΘΕΣ - ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (1)


Η προεκλογική περίοδος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει ξεκινήσει από τις 26 Μαρτίου, ΕΠΙΣΗΜΑ.

Τα κόμματα - ΟΛΑ - αυτό το αποσιωπούν γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ για τις Ευρωεκλογές.

Εχθές λοιπόν, μεσούσης της ΕΠΙΣΗΜΗΣ προεκλογικής περιόδου, της περιόδου δηλαδή που έχει οριστεί ως η περίοδος επικοινωνίας των αιρετών με τους πολίτες για να τους ενημερώσουν, να απολογήσουν το έργο τους, να τους περιγράψουν τα όσα σκέφτονται για την επόμενη μέρα  και να τους ζητήσουν την εντολή - ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ότι οι εκλογές είναι κάτι δευτερεύον, μπροστά στην απρόσκοπτη συνέχιση του σχεδιασμού μιας - έτσι και αλλιώς - απερχόμενης (με την σημερινή σύνθεση, τουλάχιστον - δεν προκαταλαμβάνω εγώ την λαϊκή ψήφο) διοίκησης, η διοίκηση της κουτοπονηριάς και τελικά της ΑΣΕΒΕΙΑΣ απέναντι στην δημοκρατική διαδικασία,  είχε καλέσει ένα ΔΙΠΛΟ δημοτικό συμβούλιο με 57 θέματα.

Γι΄αυτό ΜΙΛΑΜΕ, γι΄αυτό το συμβούλιο διαβάζεις ό,τι γράφει - ξεδιάντροπα - ο Δήμαρχος της πόλης στο facebook, χρεώνοντας ότι σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο που δεν έγινε - περίπου θα λύνονταν όλα τα θέματα της πόλης.

Το πιο αστείο ήταν ότι κάλεσανε λοιπόν ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ για τον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ της προηγούμενης χρονιάς, του 2018.

Μόλις 45 μέρες πριν τις εκλογές. ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΦΟΒΟ και άγχος για το τι θα προκύψει τον Μάιο και σπουδή να υπάρξει απόφαση απαλλαγής τσάτρα πάτρα - από αιρετούς αλλά και υπηρεσιακούς ίσως? - δεν ξέρω τι δείχνει.
Τι θα πάθαινε δηλαδή ο δήμος, το δημοτικό συμβούλιο να ψηφίσει τον απολογισμό .... τον Ιούνιο;

Επειδή όμως είναι πολύ "ξύπνια παιδιά" οι της πλειοψηφίας και ειδικότερα ο δήμαρχος, ενώ οι άλλοι που δεν έχουμε θητεύσει στην μεγάλη της ΚΝΕ σχολή (*) είμαστε μακάκες - έτσι μας έχουν μετρήσει -  επιχείρησε να αξιοποιήσει στο ΕΠΑΚΡΟ τον μικροαστισμό των παραγόντων και το dna της εκλογικής συναλλαγής που κουβαλάει ο .... νεοέλλην  και έχωσε μερικά πολύ ενδιαφέροντα θέματα στην ΗΔ:
  •  Μείωση του μισθώματος σε οικόπεδο που νοικιάζει ο δήμος στον γνωστό πράσινο παράγοντα της πόλεως. (100 χιλιάδε ψήφοι - ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!)
  •  Εκμίσθωση του κυλικείου της ρεματιάς (ψήφοι 20 από αυτόν που θα το πάρει). Λες και δεν μπορεί να γίνει τον Ιούνιο αυτό για τον φεστιβάλ  του Ιουλίου.
  • Ενίσχυση οικονομικά αδυνάτων συνδημοτών (ψηφαλάκια, ψηφαλάκια, ψηφαλάκια).
  •  Διοργάνωση ¨εικαστικής έκθεσης και μουσικής εκδήλωσης. ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ και ενώ ακόμα δεν έχει κληθεί η διαπαραταξιακή να λύσει θέματα διευκόλυνσης της εκλογικής διαδικασίας και των 11 δημοτικών παρατάξεων ..... (ψήφοι 5, μία υποψηφιότητα και τα δικαιώματα των αντιπάλων του ..... στο μίξερ. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ.)
  •  Έγκριση της εκκαθάρισης της ΔΕΠΑΧ. Η απόπειρα να εξαπατηθούν αυτοί που ο Κουράσης ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ, τους φέσωσε μέχρι τα αυτιά και τώρα - Ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ - ζήτησε να μπει το θέμα για να πάρουν τα λεφτά τους (παριστάνει ότι νιάζεται) και ο Ρούσσος του παίζει το παιχνιδάκι, αναγράφει το θέμα στην ΗΔ - δεύτερη φορά ήταν εχθές - ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ. Γράφει το θέμα στην ΗΔ για τους .... χωριαταρέους.
  • ΕΦΕΡΕ - αν υπάρχει θεός - ΘΕΜΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ! Σαράντα πέντε μέρες πριν τις εκλογές, καθόλου δεν τον νοιάζει να ακούσει τον λαό για τέτοια ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ όπως η οργάνωση της καθαριότητας πριν φτιάξει κανονισμό! Το καπέλωμα, άλλο ένα μάθημα που έμαθαν καλά στην μεγάλη σχολή. ΄΄Έχει χρέος φαίνεται κάπου ΝΑ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ! Δεν εξηγείται αλλιώς.
  •  Έβαλε στην ΗΔ καμιά δεκαριά θέματα διαγραφών οφειλών (ψηφαλάκια), διευθετήσεων σε συμβάσεις με εργολάβους και προμηθειών .......
  •  Κλείσιμο όλων των λιστών συμμετοχής στους βρεφονηπιακούς σταθμούς τώρα. ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΩΣ ΛΙΣΤΕΣ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΩΝ. Λες και δεν μπορούν να κλείσουν οι λίστες αρχές Ιουνίου.
  • Έγκριση κονδυλίων για διαφημιστικές καταχωρήσεις του δήμου. (Ντάξει, ΕΛΕΟΣ, τηρήστε πια τα προσχήματα τουλάχιστον και οι της διοίκησης και οι συνάδελφοι).
  •  Επιλεκτικά επιχορηγήσεις  για τους συλλόγους .... του κόλπου. 
  • Αγορά εισιτηρίων - λέει - για έναν φιλανθρωπικό αγώνα για τους πυρόπληκτους στο ΜΑΤΙ. Άστε το παιδιά, ντάξει. Αρκετά μας σκεφτήκατε τους πυρόπληκτους . Δεν θέμε άλλο.Δώστε στους δικούς σας τα βραβεία που μας έσωσαν και αφήστε μας, τους καμένους.
  •  Εν τω μεταξύ επειδή είναι και πολύ πονηρός κράτησε και άλλο ένα θέμα στην καβάτζα, που δεν το έβαλε στην ΗΔ. Είναι η επικύρωση της απόφασης - που έχει ληφθεί ήδη από την διαπαραταξιακή επιτροπή για αυτό - για το φεστιβάλ της ρεματιάς. (Σκούζει από εχτές ότι "ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ" επειδή φταίνε οι "φεουδάρχες του Πατήματος". ΝΤΡΟΠΗ!
Σε αυτό λοιπόν το συμβούλιο, που δεν ήταν ένα δημοτικό συμβούλιο σε κανονικό χρόνο, αλλά σε προεκλογική περίοδο, η επιτροπή αγώνα του Πατήματος αποφάσισε να έρθει, μαζί με εκατοντάδες κατοίκους,  να θέσει το γνωστό ζήτημα του ΧΕΥ 9.

(Η προσωπική μου γνώμη ήταν ότι δεν χρειαζόταν αφού έχει έρθει η ώρα της ψήφου τους και δεν είχα σκοπό να πάω στο συμβούλιο. Αλλά με πήρανε τηλέφωνο, μου ζήτησαν την συμπαράστασή μας και βέβαια - ΑΦΟΥ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ - δεν μπορούσαμε να την αρνηθούμε. Και γι΄αυτό πήγα και στο δημοτικό συμβούλιο και είμαστε εκεί μαζί με τον Αλέξη Καρβούνη για να εκπροσωπείται συλλογικά η παράταξη.  ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΚΑΘΟΛΟΥ σε αυτό το ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ που είχε στήσει η διοίκηση)

Όμως δεν ήταν μόνο οι κάτοικοι του Πατήματος εκεί για να κάνουν "φασαρία".

Διότι στο συμβούλιο μοχλό πίεσης είχε ετοιμάσει και ο Συμεών.
Βέεεβαια!
Είχε φέρει συμβασιούχους της καθαριότητας (έλεος) να στηρίξουν την ανάγκη να γίνει ο χώρος καθαριότητας στον ΧΕΥ 9.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΟΠΟΛΕΜΟΥ!

Μιλήσαμε και με τους συμβασιούχους παρευρισκόμενους. Εσείς τώρα τι θέλετε εδώ; τους είπα.
Κάτοικοι του καταυλισμού στο Νομισματοκοπείο κάποιοι εξ αυτών μου είπαν "Εργαζόμαστε σε άθλιες συνθήκες στο σημερινό αμαξοστάσιο" .

Δεν το σχολίασα. Είχαν δίκιο. Είναι άθλιες οι συνθήκες στο αμαξοστάσιο, στον χώρο ΠΟΥ ΝΟΙΚΙΑΣΕ ο δήμαρχος Χαλανδρίου από το ΤΑΙΠΕΔ για αθλητικό χώρο. Αθλητικό χώρο ΣΕ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟ ΧΩΡΑΦΙ!
Ειλικρινά ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΝΤΟΥΜΑΤΑ, ΖΟΥΜΕΡΗ, δεν καταλαβαίνω.

- 'Και πρέπει ντε και καλά να γίνει στον ΧΕΥ 9 το αμαξοστάσιο ρε σεις?" ρώτησα τος εργαζόμενους.
"Ε αφού εκεί θέλει ο δήμαρχος...."
Το επιχείρημα ήταν αποστομωτικό!

Τους χαιρέτησα και πήγα πίσω στους κατοίκους του Πατήματος.

Ο Ρούσσος μίλαγε μαζί τους πριν ανέβει πάνω στην αίθουσα.

Δεν πλησίασε κανείς από την αντιπολίτευση.

Όπως θα κατανοήσετε και με την επόμενη ανάρτηση το θέμα - αν είχαμε δήμαρχο και όχι ΣΟΥΛΤΑΝΟ - ήταν του πενταλέπτου.

Διότι το ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΠΑΝΔΗΜΟ ΑΙΤΗΜΑ της πόλης - κατοίκων και αντιπολίτευσης - προς τον ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΤΟΥΣ είναι απλά ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕΛΕΤΕΣ 600 χιλιάδων ευρώ, να μην εφαρμόσει την απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο με 14 ψήφους υπέρ, 14 κατά και διπλή την ψήφο της προέδρου του ΔΣ - για τον ΧΕΥ 9, να αφήσει τον λαό να πάρει τις αποφάσεις του τον Μάη και τον Ιούνιο το θέμα να συζητηθεί συνολικά ΑΦΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ.

Όμως ο Ρούσσος αρνείται πεισματικά.
ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ των μελετών ΤΩΡΑ.
600 χιλιάρικα σε μελετητές .....

ΤΩΡΑ! ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ!
Και δεν κάνει πίσω βήμα.

Λες και φεύγει, κάνει δηλαδή και βιάζετε να προκάνει.

Πάνω στον χαβαλέ κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να ξεπλύνουν τα χεράκια τους από τις ευθύνες τους στην υπόθεση. ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΧΕΥ από το ΤΑΙΠΕΔ και το καπέλωμα των χρήσεων από τις ΔΥΟ τελευταίες κυβερνήσεις με χρήση του νόμου ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ.

ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΟΜΩΣ τελικά.

Γιατί οι κάτοικοι  είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ από όσο τους περνάνε κάποιοι. Και περισσότερο ΑΝΟΙΚΤΟΜΥΑΛΟΙ!
Και εχτές άκουσαν και έκαναν το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Για την ακρίβεια ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΣΤΕΥΣΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΎΝ ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ και δεν τσίμπησαν να επιμείνουν στο ... στημένο κολπάκι για να είναι η αντιπολίτευση κρεμασμένη από τις ορέξεις του Κουράση και των ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ.

(Ελπίζουμε και στην κάλπη να πάνε με το ίδιο ΣΥΝΕΤΟ μυαλό. Με σκοπό την ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΝ ΛΥΣΕΩΝ και όχι δημιουργίας αδιεξόδων που βολεύουν ΣΟΥΛΤΑΝΟΥΣ και ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΥΣ.

(*) Η αναφορά στην μεγάλη της ΚΝΕ σχολή γίνεται επειδή η ΚΑΡΑΤΖΑ το είπε προς τους κατοίκους δείχνοντας τον Ρούσσο: "Αυτά τα κόλπα που κάνει τώρα εγώ του τα μάθαινα" φώναξε η Καρατζά στους κατοίκους. "Αλλά ξέρω περισσότερα" συνέχισε.

Για να πεταχτεί ο Ακατανόμαστος και να της απαντήσει: "Α μπράβο. Δεν είχα καμία απολύτως αμφιβολία..."
 
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου