Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Ενωμένο Μαρούσι: Αποχή από την δια περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ Αμαρουσίου της 28ης Απριλίου



Προς Προεδρο δημοτικού συμβουλίου Δήμου Αμαρουσίου
και Μέλη του Δημοτικού συμβουλίου

Κοινοποίηση κ. Δήμαρχο

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Όλοι μας αυτό το διάστημα βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που αναμφισβήτητα τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι αφενός ο υγειονομικός κίνδυνος της πανδημίας και αφετέρου ο εθελοντικός κυρίως εγκλεισμός στις οικίες μας.

Η παραπάνω κατάσταση ασφαλώς και δεν πρέπει να αποτελέσει έδαφος πολιτικής εκμετάλλευσης σε γενικό επίπεδο , όπως επίσης δεν πρέπει να αποτελέσει το άλλοθι για οποιαδήποτε δημοτική αρχή να λειτουργεί ανεξέλεγκτα και με συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας.

Αντιθέτως οποιοσδήποτε αιρετός άρχων, που έχει ως κύριο συστατικό της στάσης ζωής του τη δημοκρατία, οφείλει να κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να εφαρμόζει τη Δημοκρατία, ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη καθημερινότητα.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή Αμαρουσίου δείχνει πως εκμεταλλεύεται την κατάσταση του εθελοντικού εγκλεισμού και των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, για να λειτουργήσει με πλήρη αδιαφάνεια και χωρίς τον στοιχειώδη πολιτικό και δημοσιογραφικό έλεγχο.

Παρά τις επανειλημμένες προτάσεις μας για λειτουργία τόσο του δημοτικού συμβουλίου , όσο και των επιτροπών οικονομικής και ποιότητας ζωής, με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης, η διοίκηση του δήμου κωφεύει και επιλέγει την άχαρη, χωρίς διάλογο και κατάθεση επιχειρημάτων αλλά και αδιαφανή ως προς τους πολίτες διαδικασία της «δια περιφοράς» συνεδρίασης, τη στιγμή που την τηλεδιάσκεψη και την εξ αποστάσεως διδασκαλία επιχειρούν να εφαρμόσουν ακόμα και τα νηπιαγωγεία.

Η δημοτική παράταξη «ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» διαμαρτυρόμενη έντονα για αυτή την επιλογή της διοίκησης Αμπατζόγλου θα απέχει από τη «δια περιφοράς» συνεδρίαση της Τρίτης 28.04.2020, καλώντας τη διοίκηση Αμπατζόγλου να αλλάξει τη διαδικασία συνεδριάσεων των σημαντικότερων οργάνων διοίκησης του δήμου.

Παράλληλα η δημοτική παράταξη «ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» επαναφέρει τα ερωτήματα που έχει καταθέσει προς τη διοίκηση και τις υπηρεσίες του δήμου και καλεί τους πολίτες να επαγρυπνούν στις συνθήκες απόλυτης αδιαφάνειας που δημιουργεί η διοίκηση Αμπατζόγλου και να αντιδρούν με κάθε πρόσφορο μέσο.

Μετά τιμής

Γιώργος Καραμέρος
Κώστας Βλάχος
Άννα Φωτοπούλου
Ηλίας Γιαννακάκος
Κυριακή Κανάρη Ντάλη
Τίνα Μαρτίνη
Βασίλης Μπούρας
Σπύρος Μπόγδανος
Σάρα Εσκενάζη
Πέτρος Κούκουζας

Δημοτικοί Σύμβουλοι Αμαρουσίου
(Ενωμένο Μαρούσι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου