Τρίτη, 28 Απριλίου 2020

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ


Άσχετα με την ευρύτερη άποψη που έχουμε για όσα απαράδεκτα έχουν συμπεριληφθεί στο αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη και ως παράταξη και ως ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ, σήμερα  οφείλουμε εμείς να το εξετάσουμε κυρίως από την αυτοδιοικητική του πλευρά, από την πλευρά των όσων διατάξεών το,  επηρεάζουν ΑΜΕΣΑ, κοντόφθαλμα  (γιατί έμμεσα ό,τι επηρρεάζει το περιβάλλον επηρρεάζει όλους μας) τα θέματα του δήμου Χαλανδρίου και την εξέλιξή τους.

Το (αντι)περιβαλλοντικό  νομοσχέδιο - που κατά πάσα βεβαιότητα και παρά τις αντιδράσεις της κοινωνίας, των περιβαλλοντικών οργανώσεων και των Πράσινων κομμάτων θα γίνει νόμος του κράτους - με το άρθρο 92, εγκρίνει θέσεις για την προσωρινή λειτουργία (μέχρι 5 χρόνια) εγκαταστάσεων αστικών υποδομών κοινής ωφέλειας και ειδικότερα Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), στους εξής Δήμους:


1) Αγίων Αναργύρων - Καματερού, 2) Αλίμου, 3) Ασπρόπυργου, 4) Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, 5) Βριλησσίων, 6) Βύρωνος, 7) Γλυφάδας, 8) Ερμιονίδας, 9) Ζωγράφου, 10) Ηλιούπολης, 11) Κηφισιάς, 12) Μαρκοπούλου Μεσογαίας, 13) Νέας Σμύρνης, 14) Παλαιού Φαλήρου, 15) Παπάγου - Χολαργού, 16) Πειραιά, 17) Περάματος, 18) Περιστεριού, 19) Πετρούπολης, 20) Ραφήνας – Πικερμίου, 21) Σαλαμίνος, 22) Σπάτων – Αρτέμιδος, 23) Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας.

Προσωρινή λειτουργία - σου λέει η κυβέρνηση. Τώρα αν είσαι βέβαια κανένας κακόπιστος η πρώτη σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό είναι "καλά τα ξέρουμε αυτά τα προσωρινά", "ουδέν μονιμότερο" και άλλα τέτοια κλισέ.

Αλλά ας μείνουμε στην καθαρά θεσμική θεώρηση των πραγμάτων και ας μην κάνουμε σενάρια, να μας λένε μετά συνωμοσιολόγους, εφάνταστους και όλα αυτά με τα οποία μας απαντάνε όταν εμείς μιλάμε πολιτικά και δεν έχουν επιχειρήματα.

(Όχι ότι μας νιάζει δηλαδή, απλά να τους στριμώξουμε θέλουμε  να απαντήσουν ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ. Αυτό μας νιάζει)

Προσωρινά λοιπόν θα χωροθετηθούν οι εγκαταστάσεις υποδομών καθαριότητας μέχρι το Ρ/Σ ή το ΓΠΣ του κάθε δήμου να καθορίσει την οριστική λύση, λέει το Ν/Σ.


Δύο τρόπους είχε λοιπόν κάθε δήμος να χειριστεί την "άριστη" και "μεταρρυθμιστική" κυβερνητική επιλογή να καταφύγει - πάλι - σε "προσωρινές" ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ λύσεις για τις εγκαταστάσεις λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας.

1, Η πρώτη να εντάξει προσωρινά τον χώρο λειτουργίας της υπηρεσίας του στον σχεδιασμό - προχειρότητα Χαρζηδάκη και να λάβει προσωρινή αδειοδότηση.

2. Να μείνει έξω από την προσωρινή ρύθμιση.
Είτε γιατί δεν έχει πρόβλημα, το έχει λυμένο (με καμιά παράνομη χωματερή στα γύρω βουνά),
είτε λόγω παρατεταμένου και αθεράπευτου πολιτικαντισμού και υπολογισμού του πολιτικού κόστους που ΚΑΘΕ επιλογή για τέτοια θέματα έχει, στην κοινωνία των κυρΠαντελίδων, εκείνων που όλοι θέλουν την αυλή τους πεντακάθαρη και τα σκουπίδια στην αυλή του γείτονα και βέβαια τα απορριμματοφόρα τους στον δίπλα δήμο, είτε - αν είσαι και πολύ μεγάλος πολιτικός ναούμε, αρβανιτοπονηρός, μάγκας και καραμπουζουκλής - και έχεις ΠΡΟΘΕΣΗ να εργαλοιοποίησεις το μεγάλο πρόβλημα.

Πώς;

Να πώς μπορείς να εργαλοιοποιήσεις το πρόβλημα; Εμείς έχουμε μερικές ιδέες για όποιον τις χρειάζεται:


1. Κομματικοπολιτικά,
αν τυχόν έρθει η κυβέρνηση και σου κλείσει το αμαξοστάσιο που λειτουργείς παράνομα - με άλλοθι ότι σου είπε να το νομιμοποιήσεις προσωρινά και εσύ αδιαφόρησες.

Τι καλά και για τους δύο και τους οπαδούς τους: Το κράτος θα λέει "υλοποιώ τη νομιμότητα" κατακειροκροτούμενο από τον κυρ Παντελή και εγώ - εμείς, που είμαστε και στην διοίκηση του δήμου ως γνωστόν λόγω σύμπραξης, θα καβαλήσουμε καμιά μπουλντόζα ή κανένα σκουπόξυλο και θα εμποδίσουμε ηρωικώς προβάλλοντας το δασύτριχον στήθος μας δια να εμποδίσουμε την σφράγιση. Ήρωες - Άπαρτα Βουνά.

Και θα φωνάζουμε "ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟΙ ΚΟΣΜΟΙ".  Οι δώθε και οι κείθε.

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΘΙ και ΣΥΜΦΕΡΟΝ λοιπόν για να γίνει ο τζερτζελές.

Τόσο που εγώ που είμαι γνωστός αρρωστημένος θα τον προκαλούσα κιόλας. Θα έκανα ένα τηλέφωνο σε κανέναν γνωστό μου που είναι σ-τον Χατζηδάκη, νομίζω ξέρω έναν σύμβουλό του (ή θα με έπαιρνε αν το σκεφτόταν πρώτος) και θα έλεγα "δεν κάνουμε μια φτιάξη που μας βολεύει; (όπως τότε που στήναμε το κόλπο "κλείστε την ΦΛΥΑ?)

2. Μικροπολιτικά και εξουσιαστικά απέναντι στον πολίτη - υπήκοο.
Που του φωνάζω εγώ που είμαι της διοίκησης (λόγω σύμπραξης) "μην κλαδεύετε τώρα γιατί δεν έχουμε πού να ακουμπήσουμε τα κλαδιά και τα ογκώδη, προέχει η υγεία τώρα και οι εργαζόμενοι μας έχουν πολύ δουλειά γιατί .... έχουνε κλείσει τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις, δεν κυκλοφορεί κανείς και πνίγονται οι άνθρωποι στην δουλιεά".

Θα έχω λοιπόν μια ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ για κάθε αίτημα των λίγων σκεπτόμενων δημοτών που ζητάνε  ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ αντί να καθόμαστε και να μας πληρώνει. Την δουλειά μας για την οποία ζητάμε - κατά προτεραιότητα κιόλας - ως το πιο σημαντικό θέμα ακόμα και εν μέσω πανδημίας, με τον κανονισμό καθαριότητας να μας πληρώνει και να δέχεται πρόστιμα αν τυχόν δεν διαβάσει τις ανακοινώσεις του δήμου και παρανομήσει απέναντι σε εμάς .... ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ.

Την δουλειά για την οποία έχουμε διορίσει στην υπηρεσία ΔΙΠΛΑΣΙΟΥΣ από όσους ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ όχι άλλοι - λέγαμε ότι χρειάζονται.

3. Με αναθέσεις εργασιών σε ημετέρους, Με ιδιωτικοποιήσεις των εργασιών που οι υπερδιπλάσιοι των αναγκαίων - σύμφωνα με μελέτη που έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο ίδιος ο δήμαρχος - εργαζόμενων. Που ψηφίζει και η Λαϊκή Συσπείρωση. (είναι που λέει και παπάδες ξεπαπαδεύουμε).

4. Με αγορές ακινήτων - περισσοτέρων του ενός - για τον ίδιο σκοπό: Τις εγκαταστάσεις καθαριότητας. Νταραβερι να γίνεται.

5. Με απροκάλυπτα πολιτικά ρουσφέτια μεταφοράς των χρημάτων των δημοτών στο ΤΑΙΠΕΔ για να εξασφαλίσουμε την εύνοια των αποικιοκρατών.


Θέλετε και άλλους τρόπους εργαλοιοποίησης;

Άντε άλλον έναν μόνο:
Να κλέψουμε και τελικά να ξεφτιλίσουμε τα επιχειρήματα,  άλλων, να οικειοποιηθούμε  την συνέπεια τίποτα τρελών που τους εξαπατάμε και τους βρίζουμε. Να παριστάνουμε τους μεταρρυθμιστές - ριζοσπάστες ενώ είμαστε ίδιοι με τους πολιτικάντηδες του 50 τους ΓΚΡΟΥΕΖΕΣ και τυ Γιωργάκηδες όμως, όχι τους Μαυρογυαλούρους, γιατί ο υπουργός ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ.

Αν δεν ταίριαζαμε άλλωστε με τον Ανάργυρο τον μπουλντόζα θα είχαμε πάρει την δικιά του να μας νοικοκυρεύει, πρώτη δουλειά μόλις .... ΠΡΩΥΤΗΦΟΡΑ;
  • Ο δήμος Χαλανδρίου δεν "μπήκε" στην νομιμοποίηση Χατζηδάκη.
  • Η επιλογή έγινε χωρίς κανέναν διάλογο, χωρίς κανέναν προβληματισμό, χωρίς συλλογική βάσανο.
¨Ηταν άλλη μια προσωπική επιλογή του Δημάρχου και των αυλικών του ή ίσως και του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, αν το συζητήσανε εσωτερικά (αν και δεν τους το ΄χουμε).

Δεν γνωρίζουμε τι έχει γίνει στο παρασκήνιο - που σίγουρα υπήρξε για ένα τέτοιο θέμα μεταξύ υπουργείου - δήμου.
Και υπήρχε όχι γιατί είμαι η Πυθία αλλά γιατί όσοι δήμοι θέλανε εντάχθηκαν, άρα ρωτήθηκαν, όπως θα ρωτήθηκε και ο δήμος Χαλανδρίου.

Για άλλη μια φορά - μετά την σωτηρία μας με την αγορά του ΧΕΥ 9 - ο δήμαρχος επέλεξε να μας .... σώσει μόνος του. 

Πιθανολογώ ότι δεν μας έσωσε - βέβαια - μόνος του αλλά μας έσωσε μαζί με εκείνους που μας έσωσαν παρέα όταν αγόρασαν τον ΧΕΥ 9, αλλά αυτό είναι ικασία και το υπογραμμίζω.  Θα φανούν όλα.

¨Εχουμε τρία σενάρια στο μυαλό μας για την επιλογή του και πού μπορεί να οδηγήσουν για την υπηρεσία , τις υποδομές και τον ΧΕΥ 9.

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΛΟΙΠΟΝ διότι εμείς είμαστε της συμπράξεως και πρέπει να είμαστε ΘΕΤΙΚΟΙ. μην κάνουμε αρνητικές σκέψεις, δεν κάνει.

Άρα και μόνο με αυτό το ΘΕΤΙΚΟ σενάριο θα ασχληθώ για να είμαι - όπως πάντα - ΚΑΛΟΠΙΣΤΟΣ και ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ.

Ο Χατζηδάκης θα υπογράψει τις επόμενες μέρες το ΓΠΣ και θα τελειώσει το θέμα αφού ο δήμος θα έχει - ΣΤΗΝ ΤΗΝΟΥ - σε ΒΙΟΠΑ, χωράφι για να προχωρήσει τηρώντας κάθε κεραία της ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.

Και θα μπορούμε ως δήμος να λάβουμε τις αποφάσεις μας για να αρχίσουμε την δουλειά μας.

Θα το κάνει αυτό ο Χατζηδάκης ή εσείς που μας διαβάζετε  ... θα πάρετε την άλλη κουρτίνα ;
Μην είστε τίποτα περίεργοι που θα σκεφτείτε ότι δεν θα το κάνει ο κ. υπουργός γιατί  ως γνωστός νεοφιλελές που είναι θέλει άλλα σενάρια για την καθαριότητα από αυτά που είναι στο πρακτικό της σύμπραξης και ένας καβγάς νομιμότητας - παρανομίας  σε έναν δήμο που δεν είναι δικός (πολιτικά) αλλά είναι εξόχως πρόθυμος να γίνει το παράδειγμα, ένας δήμος που Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΨΗΦΙΖΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ -  θα βόλευε πολύ?
Είστε τόσο δύσπιστοι; Είστε τόσο κακόπιστοι; Είσαστε ψακασμένοι;

ΟΧΙ! Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΓΠΣ, που έχει εγκριθεί η ΣΜΠΕ του και από το περιφερειακό συμβούλιο με ουσιαστική συμβολή του Νίκου Παπαδάκη, εντεταλμένου συμβούλου περιβάλλοντος της περιφέρειας.
Εμείς δεν είμαστε αρνητικοί.

Αλλά πάλι - και να μείνουμε στο καλό σενάριο και ας υποθέσουμε ότι συμφωνήθηκε με τον Χατζηδάκη και θα κάνει δώρο η δεξιά κυβερνησάρα στην αριστερή διοικησάρα την υπογραφή του ΓΠΣ για να υλοποιήσει την πολιτική της που είναι ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ, άρα χρειάζεται υποδομές.

Τι θα χάλαγε τον δήμο Χαλανδρίου να πάρει μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προσωρινή αδειοδότηση των εγκαταστάσεων καθαριότητας μέχρι να κάνει αυτά που πρέπει για ΤΗΝ ΤΗΝΟΥ, όταν τα συμφώνησε όλα με τον υπουργό;

ΠΡΟΣΟΧΗ - δεν λέμε για τον ΧΕΥ 9 που αγόρασε από το ΤΑΙΠΕΔ με τις ψήφους ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (της τότε, της ενιαίας,, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ, του Κουράση και του Ανδρεόπουλου.),
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝΟΥ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΛΕΟΝ. Που με το ΓΠΣ στο χέρι πάει κατ΄ευθείαν για άδεια γιατί είναι ΒΙΟΠΑ εκεί.
Δηλαδή αν υπήρχε και ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ αδειοδότηση ανάμεσα στους 23+1 δήμους του αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου θα παρεξηγιώντουσαν οι άλλοι που δεν έχουν ΓΠΣ σε τελικό στάδιο, με ΒΙΟΠΑ και αγορασμένο χωράφι και άρα κάνυυν μουσαντέν επίκληση της προσωρινότητας;

Θα πέρναμε την προσωρινή άδεια κα εμείς - για την υπηρεσία μας και την στέγασή της στον - νοικιασμένο για αθλητικές δραστηριότητες, με τις ίδιες πάντα  ψήφους -  των σοβαρών  - ΧΕΥ 8 - να κάτσουμε να σχεδιάσουμε, να αδειοδοτήσουμε ΣΟΒΑΡΑ και ΗΡΕΜΑ και μετά να κατασκευάσουμε  έναν ..

ΣΥΓΧΡΟΝΟ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ, ΥΠΟΓΕΙΟ, ΕΝΙΑΙΟ, ΧΩΡΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ,

όπως - υποτίθεται - ότι όλοι θέλουμε και πάντως είναι η συμφωνημένη και υπογεγραμμένη πολιτική της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ και δεν μπορεί να αλλάξει .... με απόφαση δημάρχου.

Θα μας απαντήσουν άραγε;
Μήπως έτσι έπρεπε να κάνουμε;
Εμείς με τα δεδομένα που έχουμε - χωρίς την ενημέρωση που θα έπρεπε να είχαμε - έτσι νομίζουμε.

Γιατί δεν το σκεφτήκαμε καλύτερα και πιο συλλογικά το μεγάλο θέμα;
Πότε άραγε ρωτήθηκε ο δήμος από το υπουργείο; 
Μήπως έχει σημασία και εξηγεί ΠΟΛΛΑ;
Θα το ψάξουμε.

Θα μας απαντήσουν άραγε  γιατί - ενώ είμαστε στην σύμπραξη - αυτός ο προβληματισμός δεν βρήκε καν τον δρόμο ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ  (τουλάχιστον) από τον δήμαρχο όταν λάμβανε την απόφαση να μην περιληφθεί ο δικός μας χώρος στην προσωρινή αδειοδότηση;

Θα μας απαντήσουν ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΜΕ;
Τι σχέδιο εξυπηρετεί η επιλογή;

Αν δεν μας απαντήσουν - βέβαια ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, δεν θα είμαστε εμείς οι κακόπιστοι που θα κάνουμε σενάρια και δίκες προθέσεων.

ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

Και αν δεν μας απαντήσουν και προκύψουν αρνητικές εξελίξεις για την υπηρεσία καθαριότητας, εμείς δεν θα έχουμε λόγο να παίζουμε τις αμάδες μετά για το ποιος φταίει.
ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?


ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΕΛΟΙ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΟΙ που θα λέμε ότι φταίνε ΟΛΟΙΜΑΖΙ!

Ούτε θα ακούμε τους γελοίους ΟΛΟΙΜΑΖΙΔΙΣΜΟΥΣ των κατοίκων: "Σώστε μας ΟΛΟΙΜΑΖΟΙ , με αυτούς που μας κάψανε".

Θα κάνουμε πλάκα τότε, θα τους τρολάρουμε και θα είμαστε ασόβαροι τότε. Χαβαλέδες.

Απέναντι ΣΕ ΑΣΟΒΑΡΟΥΣκαι ΧΑΒΑΛΕΔΕΣ  ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, αυτών των αποφάσεων που καθορίζουν τις τύχες της πόλης εμείς πάνω από το χυμμένο γάλα ΧΑΒΑΛΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!

ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ!

Α. Ν.

ΥΓ: Ενδιαφέρον θα έχει να παρακολουθήσουμε τι θα γίνει στο Βριλήσσι που εντάχθηκε. Και να δούμε την γραμμή μεταξύ των σοβαρών και των χαβαλέδων και εκεί. 
Αν και ξέρουμε ότι το παιχνίδι είναι στημμένο. Και θα νικήσουν οι χαβαλέδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Λιβύη: Η κατάσταση στη χώρα 100 ημέρες πριν τις προγραμματισμένες εκλογές

του Γ. Παπαγιαννόπουλου Εκατό ημέρες πριν από τις κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές στη Λιβύη, που έχουν προγραμματιστεί για τις 24 ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις