Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Ένα υπερπλήρες πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων για παιδιά και ενήλικες διαθέτει ο Δήμος Χαλανδρίου, με στόχο να δώσει ακόμα περισσότερες δυνατότητες σε όλους για άσκηση και βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Είναι σημαντικό ότι λειτουργούν ειδικά προγράμματα για ΑμεΑ, τόσο στην κολύμβηση όσο και στην γυμναστική.

Από τις αρχές Ιανουαρίου ενεργοποιήθηκαν και τα παρακάτω προγράμματα:

· Παραδοσιακών χορών

· Τοξοβολίας

· Μπάσκετ για παιδιά

· Tae Kwon Do

· Mini tennis

Θυμίζουμε ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου είναι σε πλήρη εξέλιξη τα μαθήματα

· Κολύμβησης για παιδιά και ενήλικες

· Aqua aerobic

· Γυμναστικής ενηλίκων

· Ρυθμικής, αισθητικής, μουσικοκινητικής και γενικής γυμναστικής για παιδιά

· Στίβου

· Εκμάθησης αντισφαίρισης (τένις) για παιδιά και ενήλικες

· Ποδόσφαιρο σε γήπεδο 5Χ5

Στο Δήμο Χαλανδρίου λειτουργεί και το καλλιτεχνικό εργαστήρι χορού.

Σημειώνεται ότι ο τομέας Αθλητισμού του Δήμου Χαλανδρίου έχει την ευθύνη και για μια σειρά ετήσιων διοργανώσεων τις οποίες έχουν αγκαλιάσει οι πολίτες: Αθλητική Κατασκήνωση, Ευριπίδεια, Ημερίδα κολύμβησης ακαδημιών, Αγώνας δρόμου μικρών παιδιών στην μαραθώνια διαδρομή, Αγώνας Δρόμου Ρεματιάς και από φέτος βέβαια ο Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου, η διοργάνωση του οποίου στέφθηκε με τεράστια επιτυχία και είναι βέβαιο ότι θα γίνει θεσμός στην πόλη.

Προγράμματα για ΑμεΑ

Αποδεικνύοντας στην πράξη τη φροντίδα του για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ο Δήμος Χαλανδρίου προσφέρει δυνατότητα ελεύθερης κολύμβησης, μαθήματα κολύμβησης και προγράμματα γυμναστικής για ΑμεΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρωτοποριακά ο Δήμος Χαλανδρίου διαθέτει ειδικό αναβατάριο ΑμεΑ, για την άνετη, γρήγορη και ασφαλή είσοδο και έξοδό τους από την πισίνα των κολυμβητηρίων.

Οι συμμετέχοντας στα προγράμματα του Δήμου γυμναστές μας είναι όλοι πτυχιούχοι καθηγητές φυσικής αγωγής, είναι στη διάθεση όλων των ενδιαφερομένων για τους ενθαρρύνουν και να σας καθοδηγήσουν.

«Με ευθύνη και πραγματική φροντίδα για όλους – και το όλους στο Χαλάνδρι το εφαρμόζουμε με την πλήρη έννοια του όρου- ο τομέας Αθλητισμού του Δήμου Χαλανδρίου έχει αναπτύξει ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων που, από τη μια πλευρά, έχει στόχο την εξάσκηση, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών και από την άλλη την άσκηση και την βελτίωση της καθημερινότητας των μεγάλων. Χωρίς ποτέ να ξεχνάμε τους συμπολίτες μας που έχουν κινητικές ή άλλες δυσκολίες και ταυτόχρονα δικαίωμα να συμμετέχουν στα αθλητικά προγράμματα του Δήμου. Το Χαλάνδρι είναι ίσως και ο μοναδικός Δήμος στη χώρα μας που διαθέτει ειδικό αναβατόριο στην πισίνα, για την διευκόλυνση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Το ενδιαφέρον και η θετική ανταπόκριση των συμπολιτών μας, μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε το δημιουργικό έργο μας», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χάρης Μαυρουδής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου