Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ: ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΕΜΕΝΑ ΣΟΥΛΤΑΝΟΕΙΔΗ ΕΣΤΗΣΑΝ ΟΧΥΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ

Μετά την διοικητική αποβολή του - μέχρι σήμερα - διαχειριστή του κυλικείου στο Νεκροταφείο (και μάλλον κάποιες παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν) ο επιχειρηματίας - όπως κάθε πολίτης μιας θεσμικής, ευρωπαϊκής δημοκρατίας είχε δικαίωμα - προσέφυγε στην δικαιοσύνη ζητώντας την αναίρεση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για την αποβολή του και ζήτησε μέσα από διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων - να μπορεί να συνεχίζει να λειτουργεί την επιχείρηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης που προσδιορίστηκε τον Απρίλιο.

Η προσωρινή απόφαση της δικαιοσύνης ήταν ότι ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

ΝΟΜΙΜΑ - όχι γιατί το λέμε εμείς αλλά γιατί το είπε Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ λοιπόν - πήγε να ανοίξει το μαγαζί του. 

Αλλά στο ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ του ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ οι αποφάσεις της δικαιοσύνης εφαρμόζονται μόνο μετά από έγκριση του Σουλτάνου. Αν ο Σουλτάνος δεν συμφωνεί με την απόφαση της δικαιοσύνης εφαρμόζεται το Σουλτανικό δίκαιο.

Εδώ αρχίζει λοιπόν ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ που δεν μπορεί να γραφτεί στην ΠΛΑΤΕΙΑ γιατί πάλι θα τρέχουμε στα δικαστήρια.

Οπότε θα μείνουμε σε όσα είναι αναμφίβολα και έχουμε επιβεβαιώσει με ξεκάθαρο τρόπο:

- Εργολάβος τελετών - γνωστός Χαλανδραίος επιχειρηματίας ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ - πήγε να κάνει την δουλειά του, να τελέσει μια κηδεία της οποίας ο καφές θα δινόταν στο κυλικείο, μετά την απόφαση της δικαιοσύνης ότι μπορεί να επαναλειτουργήσει.

 ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΥΣΤΡΙΓΓΛΟ.

- Βουνά από χώμα απέκλεισαν την είσοδο του κυλικείου. Οχυρωματικά έργα ενός καθεστώτος που δεν σέβεται ούτε καν τις δικαστικές αποφάσεις.

- Από στέλεχος της δημοτικής υπηρεσίας - τηλεφωνικά - ο προϊστάμενος του νεκροταφείου ενημερώθηκε για 'εντολή του δημάρχου' να μην δέχεται πλέον την τέλεση κηδειών μέχρι το τέλος Μαρτίου (!!!!). Προγραμματισμένες κηδείες έμειναν στον αέρα. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ που έχει στοιχειώδη ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ (για να αποφύγω εκείνη την ΓΕΛΟΙΑ συριζοέκφραση 'ενσυναίσθηση) την κατάσταση των συγγενών, να ενημερώνονται ότι 'η κηδεία του ανθρώπου σας αναβάλλεται'.

- Την επόμενη μέρα ο Σουλτάνος προφανώς πιεζόμενος - άλλαξε τον ΦΕΤΦΑ και επέτρεψε τις ταφές. Αλλά πάλι μέσω υπηρεσιακού παράγοντα (!!!!!) δόθηκε εντολή στον προϊστάμενο του κοιμητηρίου να μην γίνει καμία τελετή που θα περιλαμβάνει καφέ στο κυλικείο του νεκροταφείου. 

Και να αποκλειστούν ΟΛΕΣ οι τελετές από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ του Χαλανδραίου εργολάβου που τόλμησε να αναλάβει κηδεία με καφέ στο ΝΟΜΙΜΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟΝ ΚΥΛΙΚΕΙΟ.

ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΗΔΕΙΩΝ ΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΩΝ - που δεν είναι και δεκάδες - είχαν ενημερωθεί ότι αν έκαναν καφέ στο κυλικείο θα αποκλείονταν από το νεκροταφείο; ΠΩΣ?

ΜΕ ΠΟΙΑ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ;;;;;

ΜΕ ΠΟΙΑ ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ;;;;

Διότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τέτοια νόμιμη διαδικασία. Ντα Καμεράντεν?

Εντολές στην αγορά - επί ποινή στραγγαλισμού - δεν δίνουν τα θεσμικά όργανα. 

ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΔΙΝΟΥΝ!

- ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΠΡΟΊΣΤΑΜΕΝΟΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ - ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ - ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ και να αρνηθεί σε έναν ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΚΗΔΕΙΩΝ που έχει επιλεχθεί από το συγγενικό περιβάλλον του αποθανόντος, να κάνει ταφή? 

- Πώς εμπλέκει ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ακόμα και τους εργάτες του νεκροταφείου ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ παιχνίδια ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ και ΒΙΑΣΜΟΥ σε επιχειρηματίες;

-  Τι θα γίνει αν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση επιχειρηματίες κάνουν αγωγή στον δήμο; Θα τρέχουν βέβαια και οι υπηρεσιακοί! Που τι θα πουν στην δικαιοσύνη; "ΜΕ ΠΗΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ να παρανομήσω?

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ;

ΤΟ μαγαζί του;

Πού είναι η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ να περιορίσει την ΣΟΥΛΤΑΝΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ, να προστατέψει τους εργαζόμενους από το εκθέτονται σε τέτοιους κινδύνους και τους πολίτες από τέτοιες πρακτικές;;;

ΥΓ: Ο Χαλανδραίος Εργολάβος Τελετών - πασίγνωστος σε όλους τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ - είναι ένα υπόδειγμα ανθρώπου, υπόδειγμα ήθους, ένας συνεργάτης του δήμου που έχει τελέσει ΔΕΚΑΔΕΣ δωρεάν κηδείες απόρων συνδημοτών μας και με τον οποίο επικοινώνησα και ήταν σε απόγνωση:

 'Ρε Άγγελε δεν έχω αμφιβολία ότι έχω δίκιο.  Είναι δυνατόν να θέλω εγώ να έχω διαφορές με τον δήμο; Είχα ποτέ;

ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΡΕ ΣΥ?

ΕΓΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΟΥ

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ? 

ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΓΩ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΟΥ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ?"

Αυτά μου είπε ένας ΠΟΛΙΤΗΣ που ΒΙΩΝΕΙ τον ΦΑΣΙΣΜΟ που έχουν βιώσει και άλλοι ΠΟΛΙΤΕΣ που αγαπούν τον ΔΗΜΟ ΜΑΣ στο παρελθόν.

Και από το ρεπορτάζ μου μεταφέρθηκε και το παράπονο του διαχειριστή του κυλικείου - δεν τον γνωρίζω εγώ - σε συνάδελφο:  

ΜΑ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ! ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ, πώς να βρω το δίκιο μου?

Αυτά έλεγε Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΝΤΡΑΠΗΚΕ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ!

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΛΑΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου