Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΟΣΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (ΕΙΣΑΓΩΓΗ)

 

Η ιστορία του κυλικείου στο νεκροταφείο απασχολεί την πόλη από τότε που ΤΟ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΝΟΜΙΜΑ στην πρώτη περίοδο της δημοτικής επιχείρησης ΦΛΥΑ το 2006.

 Μετά από δυο δεκαετίες άκαρπων προσπαθειών του δήμου να βρει τρόπο να αδειοδοτήσει την ανέγερσή του μέσα στον νεκροταφείο, σε μια περιοχή (ΠΑΤΗΜΑ 2) που ακόμα και σήμερα είναι εκτός σχεδίου.

Και που ο διαχρονικός αριστερίστικος λαϊκισμός, μαζί μην ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ (αλήστου μνήμης ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ)  επέμενε να ενταχθεί στο σχέδιο ως περιοχή ΑΜΙΓΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ με δόμηση κατοικιών ακόμα και μέχρι την μάντρα του νεκροταφείου. 

Ήταν αυτοί που διοικούν σήμερα τον δήμο που ήθελαν να διώξουν τις βιοτεχνίες που έχουν έδρα στην περιοχή (και άλλες αριστερίστικες μπουρδολογίες που στο ΓΠΣ που τελικά κατάθεσαν εξαφανίστηκαν, όπως έχουν εξαφανιστεί όλα εκείνα τα ΓΕΛΟΙΑ που έλεγαν πριν από καργαριστεροί γίνουν σουλτάνοι)

Η δημοτική επιχείρηση ΦΛΥΑ - σε συνεργασία με ιδιώτη μηχανικό - κατάφερε να φτιάξει το κυλικείο την πρώτη περίοδο της διοίκησης Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου με την συνεργασία της ΤΟ.Ρ.Α. (αρχικά ο Σταύρος Λιανός και στη συνέχεια ο Άγγελος Νταβίας).

Χωρίς ΕΝΑ ευρώ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ! Χωρίς ο δήμος - δηλαδή ο δημότης - να πληρώσει ΕΝΑ ευρώ. Χωρίς ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΡΟΎΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ να επιβαρυνθεί ΕΝΑ ΕΥΡΩ>

Αυτή την ΑΠΛΗ και ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ αλήθεια ο Σουλτάνος Χαλανδρίου παριστάνει ότι την ξεχνάει όταν μπουρδολογεί.

Η αρχική σύμβαση λειτουργίας του κυλικείου περιείχε την ΑΠΟΣΒΕΣΗ της αρχικής επένδυσης του εργολάβου που ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ, ΕΞΟΠΛΙΣΕ το κυλικείο και άρχισε να το λειτουργεί.

Και έδινε στην ΦΛΥΑ μίσθωμα 3000 ευρώ το μήνα και είχε προβλεφθεί και ποσοστό 3% από τα ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ έσοδά του για 6 χρόνια με δυνατότητα επέκτασης για 3 χρόνια, άρα για 9 χρόνια.

ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ το ΣΔΙΤ είχε για τον δήμο το όφελος να ΓΙΝΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ και να εισπράξει και 324000 μισθώματα και το 3% από τα έσοδα του κυλικείου.

Τα 9 χρόνια πέρασαν και  φτάσαμε στο 2013 και την διοίκηση Κουράση.

Έγινε μια δημοπρασία, βγήκε άγονη (γιατί η δημοπρασία δεν γιατρεύει πάσα νόσο και πάσα μαλακία όπως αποδείχτηκε και με όσα έγιναν στο δημοτικό πάρκινκ - πριν ξεκινήσει η ανέγερση του δημαρχείου-  και όσες βλακείες γράφτηκαν μέχρι να χάσει τελικά ο δήμος ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ και ο μόνος ωφελημένος από αυτό να είναι ο δικηγόρος που πληρώνεται για να κάνει τσάμπα δικαστικά έξοδα 'διεκδίκησης" των χαμένων χρημάτων του δήμου.)

Η τότε διοίκηση Κουράση λοιπόν, με την συναίνεση του Στάθη Ανδρεόπουλου που ήταν μέλος της διοίκησης της ΦΛΥΑ (και ο Νταβίας είχε παραιτηθεί να θυμίσουμε) προχώρησαν σε μια σκανδαλώδη ανανέωση της σύμβασης με τους ΙΔΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ με την πρώτη περίοδο.

ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ; Για τον απλούστατο λόγο ότι Η ΑΠΟΣΒΕΣΗ της αρχικής επένδυσης για τον επιχειρηματία είχε γίνει τα πρώτα 9 χρόνια. ΑΠΛΑ ΜΑΣΗΜΑΤΙΚΑ.

Άρα η ανανέωση για τα επόμενα 9 χρόνια έπρεπε να γίνει με σαφώς ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ μίσθωμα. 

ΔΗΛΑΔΗ 3000 ευρώ που παίρναμε πριν ΠΛΕΟΝ τα χρήματα της απόσβεσης της ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ - που όπως θα δείτε αν είστε ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ή απλά ξέρετε ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (πράξεις, τόκους, επιτόκια) θα ήταν περίπου άλλα τόσα! 

Δηλαδή ΑΠΟ ΤΟ 2013 μέχρι σήμερα η ΦΛΥΑ έπρεπε να παίρνει ΜΙΣΘΩΜΑ περί τα 5500 - 6000 ευρώ από 'δημοπρασία' (αφού οι ιδεοληπτικοί δεν επιλέγουν σε 'επιχείρηση' να έχει και μερίδιο από τα κέρδη συμμετέχοντας, αλλά εδώ πάμε στις ιδεοληπτικές εμμονές των αριστεράς).

Αλλά .... διοίκηση Κουράση πλέον και παπαρολογίες.

Πέρασαν τα 9 χρόνια και φτάσαμε σε ενεστώτα χρόνο.

Ο Σουλτάνος, η σουλτανική αυλή και τα συνεργαζόμενα γιουσουφάκια του από τις 'παρατάξεις' που 'συγκολήθηκαν'  μαζί του παραμένουν ανεπίδεκτοι μαθήσεως,από όσα έγιναν με το δημοτικό πάρκινγκ.

Ιδεοληπτικοί, κολλημένοι και δέσμιοι συμφερόντων της χουντικής αυλής, εκείνοι που πανηγύριζαν και επιδείκνυαν στον ιθαγενή το πόσα λεφτά ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ για τον δήμο  παραπάνω και καλά με την δημοπρασία για το γκαράζ - από τους προηγούμενους 'κακούς'   - και τελικά δεν τα πήραν, τα διεκδικούν στα δικαστήρια από ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, άρα θα πάρουν αμελέτητα.  Εκτός του δικηγόρου που πληρώνεται ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ και θα έχει δουλίτσα για καμια δεκαριά χρόνια.

Άρα θα μπει και μέσα  η ΦΛΥΑ-  ενώ οι 'κακοί' έπαιρναν πραγματικά λεφτά.  

Λιγότερα από τα 'πέτσινα' που ΘΑ έπαιρνε ο Συμεών ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΕΦΤΑ! 

Και ως ανεπίδεκτοι και δέσμιοι των συμφερόντων νομής, βγήκαν πρόσφατα με πανηγυρικά δελτία τύπου περί απόφασης να γίνει πλειοδοτικός διαγωνισμός  για το κυλικείο στο νεκροταφείο μα αρχική τιμή τα 5500 ευρώ τον μήνα. Όσαν δηλαδή έπρεπε να εισπράττει η ΦΛΥΑ από το 2013.

Και βγήκαν τα παπαγαλάκια της επικοινωνιακής ομάδας και γέμισαν - ΠΑΛΙ - τα social με τις ΣΟΥΛΤΑΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΗΣ δια την μεγάλη πιτυχία να αποφασίσουν να ΖΗΤΗΣΟΥΝ αυτά τα λεφτά.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΚΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΠΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ.

Διότι τα ΛΑΜΟΓΙΑ - άσχετοι όπως είναι με την αγορά - μιλάνε για τις δεκαετίες 2000 - 2010 και 2020 σα να υπάρχει ίδιο οικονομικό περιβάλλον.

Διότι σήμερα - με πόλεμο, περιοριστικά μέτρα και οικονομικό στραγγαλισμό 20 χρόνων δεν ξέρω αν μπορούν να πάρουν αυτά τα λεφτά που - αρχικά 'γραφειοκρατικά' σωστά ζητάνε.

Διότι και εγώ μπορώ να πάρω απόφαση ότι νοικιάζω το μαγαζί μου 2000 ευρώ το μήνα μόνος μου και να βγω να λέω ΕΙΜΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΩ 2000 ευρώ το μήνα. 

Το θέμα είναι αν θα βρεθεί κανένας να μου τα δώσει. ΝΤΑ Καμεράντεν? Διότι αλλιώς μόνος μου χαίρομαι. ΝΤΑ Καμεράντεν?

Και ακόμα και αν βρεθεί να μου τα τάξει πάλι το θέμα είναι αν θα τα πάρω. ΝΤΑ ΚΑΜΕΡΑΝΤΕΝ?

ΔΙΌΤΙ ΑΝ ΜΟΥ ΤΑ ΤΑΞΕΙ, εγώ πανηγυρίσω σα βλαμμένο ότι έλυσα το πρόβλημα της ζωής μου γιατί εξασφάλισα τα 2000 ευρώ το μήνα μίσθωμα και μετά δεν με πληρώνει, ΜΑΛΑΚΑΣ θα πιαστώ. ΝΤΑ ΚΑΜΕΡΑΝΤΕΝ?

Η δημοπρασία προσδιορίστηκε να γίνει (ήταν μήπως να γίνει?) την Τετάρτη 23 Μάρτη και ζητήθηκε από τον επιχειρηματία που διαχειριζόταν το κυλικείο να το παραδώσει. Να σταματήσει να λειτουργεί.

Εκείνος αρνήθηκε με κάποιους ισχυρισμούς, ο δήμος πήρε απόφαση αναγκαστικής διοικητικής αποβολής......

ΑΛΛΑ .....

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου