Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ – ΠΡΑΣΙΝΟ ΙΔΡΥΜΑ: Μαζί με τον Σταύρο Μπένο για την ανάδειξη της Βόρειας Εύβοιας

 Την πλήρη ταύτιση απόψεων στο project της αποκατάστασης της Βόρειας Εύβοιας, διαπίστωσε μεικτό κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος και του Πράσινου Ιδρύματος, σε συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του Προγράμματος κ. Σταύρο Μπένο και τους συνεργάτες του. Μάλιστα το Πράσινο Κίνημα και το Πράσινο Ίδρυμα, δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν σε συγκεκριμένες δράσεις με οικολογικό πρόσημο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω της πανδημίας και των καιρικών φαινομένων. Εκ μέρους του Πράσινου Κινήματος συμμετείχαν ο συμπρόεδρος Κώστας Καλογράνης και ο εκπρόσωπος τύπου Νίκος Καραμπάσης. Εκ μέρους του επιστημονικού φορέα τεκμηρίωσης πράσινων πολιτικών «Πράσινο ίδρυμα Θεόφραστος», συμμετείχαν ο πρόεδρος Νίκος Παπαδάκης, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Κυριακόπουλος, ο Διευθυντής του Πράσινου Ιδρύματος Χάρης Κόττης και το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Κουμαντάκης. Στην τηλεδιάσκεψη μαζί με τον κ. Σταύρο Μπένο συμμετείχαν η Συντονίστρια του Προγράμματος Ανασυγκρότησης Β. Εύβοιας Βερενίκη Βασιλειάδη, ο Ευδόκιμος Φρέγκογλου, Συντονιστής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και η Ελισάβετ Πρέζα, Υπεύθυνη Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή η συνάντηση εργασίας, έλαβε χώρα μετά την περιοδεία που έκανε το μεικτό κλιμάκιο Πράσινου Κινήματος και Πράσινου Ιδρύματος, στη Βόρεια Εύβοια και την ενημέρωση που είχε από το δήμαρχο Μαντουδίου – Λίμνης, Αγίας Άννας, Γιώργο Τσαπουρνιώτη και φορείς της περιοχής. Ο Σταύρος Μπένος παρουσίασε το ολιστικό πρόγραμμα αποκατάστασης και τα χρονοδιαγράμματα, τα οποία έχουν τεθεί. Το Πράσινο Κίνημα και το Πράσινο Ίδρυμα, δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν στους εξής τομείς :


1. Στην δρομολόγηση της δημιουργίας μία ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΟΑΣΗΣ , γύρω από τη λίμνη, η οποία θα έχει τη φιλοσοφία ενός «μικρού Εθνικού Κήπου».


2. Να αναδειχθεί η αναγκαιότητα της δημιουργίας καταφυγίου άγριων ζώων στο Όρος Κανδύλη, όπου ο χώρος είναι επισκέψιμος, σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους φορείς.


3. Στο πλαίσιο της δημιουργίας του «Δασικού χωριού» να ενισχύσουμε την προσπάθεια αυτή με προτάσεις και κυρίως να αναδείξουμε την αναγκαιότητα για «μονοπάτια πεζοπορίας» και άλλων δραστηριοτήτων μέσα στο δάσος που παράλληλα θα το προστατεύουν.


4. Να διοργανώσουμε την Άνοιξη του 2022 από κοινού με το Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης, Αγίας Άννας, μεγάλη ημερίδα με γεωπόνους και άλλους ειδικούς για την σπάνια ασθένεια που παρουσιάζουν τα πλατάνια της περιοχής και ξεραίνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου