Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ - Ο 'ΒΟΡΕΑΣ' ΠΟΥ ΘΑΦΤΗΚΕ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ

 

 

"Με το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Χιονοπτώσεων και Παγετού του Δήμου Χαλανδρίου επιδιώκεται η άμεση και συντονισμένη απόκριση των εμπλεκόμενων φορέων σε Τοπικό επίπεδο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση Χιονοπτώσεων και Παγετού και την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους.
Στο πλαίσιο αυτό, στο παρόν σχέδιο δόθηκε η κωδική ονομασία «ΒΟΡΕΑΣ» χάριν συντομίας και διαφοροποίησής του από άλλα σχέδια. 

O Βορέας ήταν ο θεός του βόρειου ανέμου και του χειμώνα, του χιονιού και του πάγου."

 Αυτό είναι το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών λόγω χιονοπτώσεων στον Δήμο Χαλανδρίου.

Με ένα κλικ στην εικόνα μπορεί ο αναγνώστης μας να το διαβάσει όλο (λίγοι δυστυχώς θα το κάνουν αλλά για αυτούς τους λίγους γίνεται αυτό το ποστ).

Και για την ΑΣΟΒΑΡΗ ομάδα καμιά 15αριά μελών της διοικούσας επιτροπής του δήμου που έχουν γεμίσει το fb σάλια προς τον σουλτάνο τους και επιθέσεις απέναντι σε όποιον τόλμησε να διαμαρτυρηθεί.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ;

Μερικά μόνο διαλέξαμε να υπογραμμίσουμε για όσους δεν μπουν στον κόπο να το διαβάσουν ολόκληρο:

ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ: Προπαρασκευαστική σύγκληση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Χαλανδρίου (ΣΤΟ) για την ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού πριν την αναμενόμενη χιονόπτωση.

 Συνεκλήθη τέτοιο συντονιστικό; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ να δοθούν στην δημοσιότητα;   

Στην παράγραφο 3.4 - Δράσεις του Δήμου Χαλανδρίου για την αντιμετώπιση κινδύνων μετά την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού. - προβλέπονται ρητά όλα όσα πρέπει να ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ:

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ κάποια κρίσιμα και σας προτρέπουμε να διαβάσετε μόνοι ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ:


1. Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, (σσ ή ο αντιδήμαρχος που έχει αναλάβει την αρμοδιότητα από τον Δήμαρχο κατά τα πάγια συμπληρώνουμε εμείς εδώ) εκτιμώντας τις επιπτώσεις, όπως αυτές διαμορφώνονται από τις πληροφορίες που έχει συλλέξει ή από νεότερες πληροφορίες που ακολουθούν την εξέλιξη του καταστροφικού φαινομένου, κινητοποιεί δια του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλανδρίου, το επιχειρησιακά εμπλεκόμενο δυναμικό και τα μέσα πολιτικής προστασίας του Δήμου.

Είναι ξεκάθαρο:  .... δια του τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ.

2. Την ενεργοποίηση του Μητρώου Εργοληπτών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών του Δήμου για την διάθεση επιπλέον πόρων στις αρμόδιες υπηρεσίες χειμερινής συντήρησης του Δήμου, σε περίπτωση που τα διαθέσιμα μέσα και τα υλικά του προγράμματος χειμερινής συντήρησης δεν επαρκούν για την άμεση αντιμετώπιση χιονοπτώσεων και παγετού στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας του Δήμου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ - ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΕΣ και να είχαν συνεισφέρει σε μηχανήματα. ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΕΜΕΙΣ αλλά το έχει ψηφίσει (στον Βορέα) και όλη η διοικούσα του καθεστώτος.

ΤΕΛΙΚΑ Η ΣΩΣΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΑΠΟ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΟΡΕΑΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.

ΕΙΝΑΙ - δυστυχώς - ΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΕ.

Και η απάντηση είναι καθαρή για όποιον κάνει τον κόπο να το διαβάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου