Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ: Για τους τραμπουκισμούς ανθρώπων της νύχτας στην Ν. Φιλαδέλφεια

+Άρθρο - παρέμβαση της παράταξης της νέας διοίκησης του Δήμου Χαλανδρίου σχετικά με τα όσα γίνονται στη Νέα Φιλαδέλφεια για το γήπεδο της ΑΕΚ.





Tώρα και στη γειτονιά μας…

Δεν είναι μόνο ο Μπέος και ο Μαρινάκης. Μπορεί να φαντάζει μακριά ο Βόλος και στον Πειραιά να πηγαίνεις μόνο για να ταξιδέψεις σε κάποιο νησί για διακοπές, αλλά τώρα έρχονται αυτοί κοντά σε σένα για να μην κουράζεσαι.

Ένας εσμός ανθρώπων με φασίζουσες πρακτικές προσπαθεί να κάνει κουμάντο στη Νέα Φιλαδέλφεια επιβάλλοντας το νόμο της ζούγκλας. Ο στρατός του «Τίγρη» μετά τις συμφωνίες με το βαθύ κράτος προσπαθεί να επιβάλει τους όρους με τους οποίους θα γίνεται ο δημόσιος διάλογος στο προάστιο της προσφυγικής Ν. Φιλαδέλφειας. Ειδικά όταν αυτός αφορά τα συμφέροντα του αφεντικού του ΟΠΑΠ.

Ο Δικέφαλος ΑΕ ετοιμάζεται να φτιάξει ένα τεράστιο γήπεδο καταστρέφοντας το άλσος της πόλης. Ένα γήπεδο που δεν έχει ανάγκη η ομάδα της ΑΕΚ, αλλά ο "Τίγρης". Θα το κάνει με τον ίδιο τρόπο που κατάστρεψε την ερασιτεχνική ΑΕΚ. Με τον ίδιο τρόπο που ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να καταστρέψει τον Ελαιώνα. Με τον ίδιο τρόπο που ο Κόκκαλης πήρε σε μια νύχτα την ιδιοκτησία του Καραϊσκάκη. Για την ακρίβεια είναι ο ίδιος τρόπος με την οποία οι κρατούντες καταστρέφουν την χώρα. Στην πρώτη περίπτωση οι πράσινοι έθεσαν την μαχόμενη επιτροπή αγώνα στο εκτελεστικό απόσπασμα της λασπολογίας των ΜΜΕ. Στη δεύτερη είχαν μαζευτεί πολλά και κάποιοι έπρεπε να φιμώσουν το Φίλιππο Συρίγο που τα αποκάλυψε. Μένει να δούμε τι θα σκεφτούν οι κίτρινοι τώρα.

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι ο Δικέφαλος ΑΕ πολύ λίγη σχέση έχει με τον δικέφαλο της ΑΕΚ. Μοιάζουν μόνο στον αριθμό των κεφαλιών και σε αυτό κατ΄επίφαση. Ο δικέφαλος του Μελισσανίδη έχει πολλά κεφάλια, ξεφυτρώνουν όλα απ’ το ίδιο σώμα και όλα ζητάνε την υποταγή όλων στα συμφέροντα του αφεντικού.

Οι κάτοικοι της προσφυγικής Ν. Φιλαδέλφειας έχουν κάθε δικαίωμα να υπερασπιστούν τη γειτονιά τους και την ποιότητα της ζωής τους έναντι όχι μόνο του «Τίγρη», άλλα και οποιουδήποτε άλλου ζώου που τρέφεται στα λασπόνερα της εξουσίας και επιθυμεί να επιβάλει τη σιωπή τους.

Η υπεράσπιση των ελάχιστων δημόσιων χώρων και των χώρων πρασίνου στη τσιμεντούπολη που λέγεται Πολεοδομικό Συγκρότημα Αθήνας, δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση όλων μας, απέναντι σε όποιον κάνει μεγαλόπνοα «αναπτυξιακά» σχέδια, με τις πλάτες των κρατούντων.

Οι γραβατωμένοι φασίστες που τα προωθούν θα τα βρουν σκούρα για άλλη μια φορά, όπως τα βρήκαν και στην Κερατέα και την Ιερισσό. Πολλώ μάλλον που τώρα μία αλυσίδα αλληλεγγύης αρχίζει να δένει γερά τους ανθρώπους από τον Υμηττό μέχρι την Εθνική οδό. Σε αυτή την μάχη οι κάτοικοι της Ν. Φιλαδέλφειας δε θα είναι μόνοι.

Τέλος να αναφέρουμε ότι το Χαλάνδρι δεν είναι και τόσο μακριά από την Ν. Φιλαδέλφεια – δεν χρειάζεται να δει κανείς τον χάρτη για να το καταλάβει

Στο Χαλάνδρι δεν έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε εκτάσεις για τις οποίες τοπική εξουσία και μεγαλοεπιχειρηματίες που κατηγορούνται για λαθρεμπόριο πετρελαίου να ενδιαφέρονται να τις αξιοποιήσουν. Έχουμε όμως τα 38 στρ της Ριζαρείου και του Χατζηκώστα στα οποία η απερχόμενη διοίκηση του δήμου φρόντισε λίγο πριν το τέλος της να δημιουργήσει τους πολεοδομικούς όρους για την αξιοποίησή τους από άλλους εκπροσώπους της υγιούς επιχειρηματικότητας της χώρας. ‘Όπως παλιότερα είχαμε τα 27 στρ του Νομισματοκοπείου στα οποία η κυβέρνηση Καραμανλή ήθελε να χτίσει μόλις 55.000τμ μπετού. Τότε κυβέρνηση και δήμαρχος χάσανε. Στο χέρι μας είναι να το επαναλάβουμε για άλλη μία φορά.

http://www.stasi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου