Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Η εταιρεία του κ. Τζιώτη διαθέτει πλούσιο πελατολόγιο με σημαντικές δουλειές στο portfolio της, όπως για παράδειγμα την καμπάνια «Ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα» του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.


Στρατηγός του ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ


Συνεργάστηκε με μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες κυρίως ως σύμβουλος στρατηγικής, όπως τις εταιρείες Παπαστράτος, Ιντρακόμ και Infote, καθώς και με τα υπουργεία Παιδείας, Τουρισμού και Εξωτερικών, ενώ συμμετείχε στη διαμόρφωση της πολιτικής στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2006-07. Μεταξύ των πελατών της Clever Bank περιλαμβάνονται το κράτος του Ομάν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες. Αξια αναφοράς όμως είναι και η επαγγελματική σταδιοδρομία του κ. Τζιώτη ο οποίος για μια περίοδο ασχολήθηκε με την πολιτική.

Είναι πολιτικός επιστήμονας με ακαδημαϊκές περγαμηνές αφού αποφοίτησε από τη Σχολή Φλέτσερ (The Fletcher School of Law and Diplomacy) του Πανεπιστημίου Ταφτς, στη Βοστόνη, η οποία έχει ως «σλόγκαν» πως προετοιμάζει ηγέτες με διεθνή προοπτική. Προηγήθηκαν οι σπουδές στο Κολέγιο Αθηνών, στο Αμερικανικό Κολέγιο και στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του ο Δημήτρης Τζιώτης ανέλαβε σε ηλικία 26 ετών τη θέση του διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας στην Επιτροπή Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004».

Ιταλία και Σούπερ Λίγκα

Λίγο αργότερα θα ιδρύσει την Clever Bank, την «πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που επικεντρώθηκε στη διαχείριση έργων στρατηγικής». Στις ιταλικές εκλογές του 2006 ήταν ένας από τους τρεις συμβούλους επικοινωνίας του Ρομάνο Πρόντι μαζί με τον Φρανκ Λουντζ και τον Μαρκ Φούλμπρουκ, ενώ έναν χρόνο αργότερα ανέλαβε την επικοινωνία της ελληνικής Superleague.

Βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ έχει βάλει το χεράκι του στο βασικό σύνθημα του προεκλογικού αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ «Ψηφίζουμε για τη ζωή μας - Πρώτη φορά Αριστερά στην Ελλάδα»

Έχει διατελέσει σύμβουλος στρατηγικής στα υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού, Εσωτερικών, Τουρισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Ανάπτυξης, Μακεδονίας - Θράκης, στον Δήμο Αθηναίων και στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και έχει συνεργαστεί με τη δεξαμενή σκέψης Demos στη Μεγάλη Βρετανία για την ανάπτυξη του Τρίτου Δρόμου, την ιδεολογική πλατφόρμα που εισήγαγε πρώτος ο Τόνι Μπλερ.

Διατηρούσε ισχυρούς δεσμούς με την οικογένεια Παπανδρέου και εντάχθηκε οργανωτικά στο ΠΑΣΟΚ το 2006, όπου ασχολήθηκε με τον τομέα του πολιτικού σχεδιασμού. Στα βιβλία που έχει γράψει, τα οποία εκδόθηκαν το 2007 και 2008, «Πράσινη Αλλαγή» και «Ταξίδι στη Νέα Ελλάδα», ο Δημήτρης Τζιώτης βλέπει πως έχει ξεκινήσει η εποχή των μεγάλων αλλαγών. «Η βιομηχανική εποχή τελείωσε. Η νέα δεξιά και η παλιά αριστερά αντιστέκονται στην αλλαγή. Εφθασε η ώρα για μια νέα εποχή. Η ανάγκη για αλλαγή είναι παγκόσμια. Η πράσινη αλλαγή δεν είναι συνασπισμός διαμαρτυρίας. Είναι κίνημα εξουσίας», αναφέρει στο εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου.

Το 2006 τέθηκε επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού και διεκδίκησε τη δημαρχία της Βουλιαγμένης, χωρίς όμως καμία τύχη, με αντίπαλο τον επί σειρά ετών δήμαρχο της πόλης τον Γρηγόρη Κασιδόκωστα. Εναν χρόνο αργότερα εξέπληξε φίλους και πολιτικούς αντιπάλους αφού συνέλεξε 30.000 υπογραφές και έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ κόντρα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Λίγο πριν οδηγηθεί στις κάλπες απέσυρε την υποψηφιότητά του μετά από παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου.

Μετά την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με την Clever Bank για την προεκλογική καμπάνια των ευρωεκλογών, ο Δημήτρης Τζιώτης έχει συχνή επικοινωνία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, καθώς και με τον διευθυντή του γραφείου του, Νίκο Παππά, αλλά και με τον κομματικό «επικοινωνιολόγο» Αλέξανδρο Μπίστη που έχει αναλάβει τον συντονισμό της καμπάνιας από την πλευρά του κόμματος.

Ο ιδιοκτήτης της Clever Bank έχει βάλει το χεράκι του στο βασικό σύνθημα του προεκλογικού αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ «Ψηφίζουμε για τη ζωή μας ? Πρώτη φορά Αριστερά στην Ελλάδα», που απευθύνεται κυρίως στο συναίσθημα των πολιτών αλλά και στην προσδοκία των αριστερών ψηφοφόρων να συμβάλουν στην εκλογική νίκη της Αριστεράς για πρώτη φορά στη χώρα.

Νίκος Β. Τσίτσας
nbtsitsas@pegasus.gr
http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου