Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Νησιωτική Ανατροπή «Χαρίζεται η ποινή του Χαράλαμπου Κόκκινου με Προεδρικό Διάταγμα τρεις βδομάδες πριν τις εκλογές»

Το άρθρο μας το έστειλε τώρα αναγνώστης μας. ¨Εχει ενδιαφέρον. Διαβάστε το.



Αθώος ο κατηγορούμενος Χαράλαμπος Κόκκινος, μπορεί πλέον να αφοσιωθεί απερίσπαστος στην προεκλογική του εκστρατεία.

Μόλις τρεις βδομάδες πριν τις εκλογές, στις 30 Απριλίου 2014, δημοσιεύτηκε Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο «χαρίζεται η ποινή που επεβλήθη στον Κόκκινο Χαράλαμπο … στις 8-2-2012… και αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του…» (ΦΕΚ 554Γ). Όπως είναι γνωστό, ο κ. Κόκκινος, ο οποίος κατέχει θέση εκπαιδευτικού και είναι – εκτός των άλλων – πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), είχε καταδικαστεί αμετάκλητα από τον Άρειο Πάγο για παράβαση καθήκοντος και κινδύνευε να βρεθεί στις λίστες των «επιόρκων υπαλλήλων», δηλαδή, να απολυθεί αλλά και να κηρυχθεί έκπτωτος από οποιοδήποτε αξίωμα.

Το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα στηρίζεται στο άρθρο 47 του Συντάγματος που παρέχει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το δικαίωμα, ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, «να χαρίζει, μετατρέπει ή μετριάζει τις ποινές που επιβάλλουν τα δικαστήρια». Η απόφαση αυτή εγείρει γενικότερα ερωτήματα, σχετικά με το διαχωρισμό εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας στη δημοκρατική χώρα μας, σχετικά με τη σκοπιμότητα της χρονικής στιγμής για τη λήψη της απόφασης αυτής, σχετικά με το ήθος αυτών που μας κυβερνούν και βέβαια σχετικά με το πώς αντιλαμβάνονται την ισονομία μερικοί στη χώρα αυτή.

Αποδεικνύει όμως και ότι η συμμετοχή σε «ανεξάρτητους» συνδυασμούς ατόμων που έχουν ταυτιστεί με την εξουσία, όπως αυτή εκπροσωπείται σήμερα κυρίως από τη ΝΔ, δεν προσφέρει μόνο την προοπτική εκλογής σε δημόσια αξιώματα, αλλά είναι σε θέση να εξασφαλίσει και την εξαφάνιση κάθε έννομης συνέπειας από παράνομη συμπεριφορά. Η περίπτωση του κ. Κόκκινου ο οποίος έχει και άλλες εκκρεμότητες με την Ελληνική Δικαιοσύνη αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως με τις κατάλληλες γνωριμίες μπορείς να παρανομείς στην Ελλάδα χωρίς να υφίστασαι τον κίνδυνο να υποστείς την οποιαδήποτε συνέπεια. Οι μόνοι τελικά που «πλήρωσαν τη νύφη» στη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν οι συγκατηγορούμενοι του κ. Κόκκινου, για το ίδιο αδίκημα, υπάλληλοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που τέθηκαν σε αργία. Γι’ αυτούς, το Προεδρικό Διάταγμα δεν λέει τίποτε!

Atha Lazari

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

14-7-2013



Για τρίτη φορά στην ιστορία της εκλέγει πρόεδρο η ΔΑΚΕ


Νέος πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, που απαριθμεί 80.000 μέλη, εκλέχτηκε πρώην Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και επικεφαλής της μειοψηφίας σήμερα του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χαράλαμπος Κόκκινος.


ΔΟΕ προς Λοβέρδο: Υπάρχουν ρουσφετολογικές μετατάξεις



Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος (Κ) με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο (ΚΔ) συνομιλούν με τον πρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) Χαράλαμπο Κόκκινο (ΚΑ) και τα μέλη του προεδρείου κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο υπουργείο, Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014. ( Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου