Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ο Δημήτρης Τσουκαλάς περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με το συνδυασμό «Αττική Συνεργασία- ΟΧΙ στο Μνημόνιο» παρευρέθηκε στη συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε για τους 300 μετανάστες- απεργούς πείνας και δήλωσε την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του ίδιου και της παράταξής του.



Η ομιλία του

Σήμερα είναι μία δύσκολη μέρα. Είναι η 28η μέρα απεργίας πείνας των 300 μεταναστών και είμαστε πραγματικά ένα βήμα πριν θρηνήσουμε θύματα. Είμαστε συγχρόνως σε μία ημέρα που εξελίσσεται μία καταιγιστική επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Καταλύονται οι Συλλογικές συμβάσεις, μειώνονται οι μισθοί, ανεβαίνει ο πληθωρισμός, η ακρίβεια συνεχώς ογκούται και χιλιάδες προστίθενται κάθε μέρα στις στρατιές των ανέργων που έχουν δημιουργηθεί. Την ίδια στιγμή υπάρχει μία τρομακτική επίθεση, ενάντια στους λαούς και ενάντια στους λαούς του Μαρόκου, της Αλγερίας, της Αιγύπτου της Λιβύης, με εκατόμβες νεκρών.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους προέρχονται από αυτές τις χώρες. Ήρθαν γιατί τα καθεστώτα εκεί τους ώθησαν να φύγουν από τα σπίτια τους , ήρθαν για μια καλύτερη ζωή, να δουλέψουν σε άλλες χώρες. Αυτούς τους ανθρώπους, ο κάθε πολιτισμένος λαός, θα έπρεπε να τους περιβάλει με στοργή, με αγάπη και ισοτιμία.

Μπορεί να μην είμαστε όμοιοι είμαστε ίσοι και αυτό θα πρέπει ο κάθε ένας να το κατανοήσει. Και θα πρέπει να καταλάβει πρώτα από όλα η κυβέρνηση, ότι πρέπει να πάρει εκείνα τα μέτρα ώστε να σταματήσει άμεσα η απεργία πείνας. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να δικαιωθούν και μαζί με αυτούς να δικαιωθούν όλοι οι Έλληνες και οι ξένοι εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου