Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ! ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΝΤ -ΕΕ. ΣΕΙΡΑ Η ΙΣΠΑΝΙΑ;

¨

ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΊΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ;


Την ώρα που ο ΓΑΠ δηλώνει στο ΒΗΜΑ ότι ''σε δυο μήνες θα πιούμε το πικρό ποτήρι"(!), την ώρα που από τα γραβατωμένα καραγκιοζάκια με τα μεγαλοπτυχία οικονομικών που κάνουν κουμάντο ως ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ που οι λαοί δεν μπορούν να αξιολογήσουν τα σχέδιά τους διότι δεν έχουν περάσει από το ... Harvard, η λέξh PIIGS συμπληρώνεται!
Portugal, Ireland, Greece ...
 Η περιφερρειακές χώρες της Ευρώπης παραδίδουν βήμα - βήμα την ανεξαρτησία τους στους μηχανισμούς του υπερεθνικού κεφαλαίου.
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ και του ΕΥΡΩ, που μας εμφανίζονταν ως μέσα που θα πάνε τους λούς στο μέλλον, αποκαλύπτεται με τρόπο τραγικό για τα ασθενέστερα στρώματα του σαθρού ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Αυτό που είναι πλέον απορίας άξιο είναι ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ όσων δημιούργησαν το πρόβλημα, εμφανίζοντας για χρόνια τις πολιτικές του νεοφιλελεύθερου ευρωπαϊκού διευθυντηρίου ως απόλυτο μονόδρομο, να θέλουν να εμφανίζονται ως σοβαροί υποψήφιοι σωτήρες.
Βγαίνουν δειλά από τα λαγούμια του Γιάννοι, Μάνοι, Αλέκοι, Ανδριανόπουλοι ... να αμφισβητήσουν την αποτελεσματικότητα του ... Παπακωνσταντίνου!
Υπάρχουν και οι "άλλοι" όμως: Κάποιοι που  μιλάνε: Η Βάσω ζήτησε ανοικτά αναδιάρθρωση του χρέους. Ποτέ δεν είναι αργά για να απολογηθεί κανείς. Αν είναι ειλικρινές ...
Αν όμως Βάσω, Παντελής, Σοφία Γιαννακα  και λοιπές δυνάμεις του ... ''σοσιαλισμού''  απλώς προετοιμάζουν το έδαφος ώστε να θεωρηθεί ως καλύτερη λύση για τον λαό το πρόγραμμα Σταθερότητας από το μνημόνιο και άρα πρέπει να πανηγυρίζουμε μόλις ψηφιστεί από την Βουλή, εμείς δεν μασάμε!

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου