Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Διοικητής Τράπεζας της Αργεντινής: "Τα προγράμματα βοήθειας θα εξοντώσουν την Ελλάδα"!

Τα προγράμματα βοήθειας θα εξοντώσουν την Ελλάδα
Διοικητής Τράπεζας της Αργεντινής: "Παράλογο για να εξοφληθούν οι Γερμανοί, να εξοντωθεί η Ελλάδα"!
Η φωνή της λογικής για το ελληνικό χρέος και την διαχείρισή του ακούστηκε από την άλλη άκρη του Ατλαντικού και μάλιστα από τους παθόντες Αργεντίνους:
«Δεν έχει καμία λογική να δίνονται χρήματα στην Ελλάδα για να ξεπληρώσει τους Γερμανούς. Όλα αυτά τα προγράμματα βοήθειας δεν έχουν οικονομική λογική. Θα εξοντωθεί η Ελλάδα έτσι».
«Αυτό που συμβαίνει είναι γελοίο. Εάν αυτές οι χώρες (σ.σ.: Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία) κάνουν ό, τι συμπεριλαμβάνεται στα προγράμματά τους, μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις, στο τέλος του 2012 το ποσοστό του χρέους προς το ΑΕΠ τους θα είναι μεγαλύτερο από το φετινό»!
Και βέβαια θα είναι μικρότερο γιατί οι απολύσεις στο δημόσιο μειώνουν το ΑΕΠ! Αυτά τα βασικά οικονομικά δείχνουν να τα αγνούν στην κυβέρνηση που δένουν καθημερινά τη χώρα όλο και πιο ασφυκτικά στο γερμανικό άρμα.
Έτσι, άμεση παύση πληρωμών προτείνει για την Ελλάδα ο Mario Blejer, διοικητής της Τράπεζας της Αργεντινής, προκειμένου να σταματήσει η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης που απειλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Το χρέος είναι αδύνατο να εξοφληθεί», δήλωσε ο Blejer, ο οποίος υπήρξε και σύμβουλος του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας από το 2003 έως το 2008, σύμφωνα με το Bloomberg. «Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει», τόνισε.
Τα προγράμματα διάσωσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι προσπάθειες που θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε μεγαλύτερο χρέος και θα επιβαρύνουν την ανάπτυξη, συμπλήρωσε ο ίδιος.
Μια ελληνική χρεοκοπία θα ωθήσει την Πορτογαλία να κάνει το ίδιο, ενώ θα θέσει την Ιρλανδία «υπό πίεση για μια συμβολική έστω χρεοκοπία», υποστήριξε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αργεντινής
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου