Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΔΟΣ ΗΛΕΙΑΣ: ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΟΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΝΕΛΛΑ



Ξεσηκωμένοι και ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι της οδού Ηλείας (και όχι μόνο) στην Τούφα (Φραγκόκλησσια για τους νεώτερους).

Πριν μερικές μέρες, χωρίς καμία ειδοποίηση, εργολάβος του δήμου, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο τεχνικής υπηρεσίας Βάσιο, επιχείρησε να κόψει τα δέντρα που βλέπετε στην φωτογραφία, στην διασταύρωση Ηλείας και Ταϋγέτου στην Τούφα.
Η καταστροφή των δέντρων αποφεύχθη αφού οι κάτοικοι, με την συνδρομή της αστυνομίας, εμπόδισαν το συνεργείο - το αστυνομικό όργανο ζήτησε  άδειες εργασιών και κοπής δέντρων, οι οποίες ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ. 

Αλλά ο αντιδήμαρχος επιχείρησε και δεύτερη φορά  - πάλι ανεπιτυχώς, αφού οι κάτοικοι επαγρυπνούν - να μετατρέψει τα δεντράκια σε ... καυσόξυλα για το τζάκι (χειμώνας έρχεται).

Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν στον αντιδήμαρχο αλλά έκαναν και παράσταση στον  δήμαρχο Γ. Κουράση, αναφέροντας ότι η εν ισχύ κυκλοφοριακή μελέτη της Τούφας προβλέπει ότι η Ηλείας είναι ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ και αφού δεν υπάρχουν τα κονδύλια για να διαμορφωθεί, δεν υπάρχει λόγος να κοπούν τα δέντρα, αρκεί να υπάρχει δίοδος πεζών μέσα από αυτά για να πάρουν και από τον δήμαρχο την ίδια απάντηση:

"Ας λέει η μελέτη Νέλλα ότι είναι πεζόδρομος εμείς θα ανοίξουμε τον δρόμο γιατί ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ να διαμορφώσουμε τον πεζόδρομο."
Πολλοί περίοικοι μιλούν για ΡΟΥΣΦΕΤΙ του κ. Βάσιου σε "ψηφοφόρους του" που μένουν στην περιοχή, οι οποίοι ζήτησαν να ανοίξει ο δρόμος για να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στο σπίτι τους, χωρίς να αναγκάζονται σε περιπορεία με το αυτοκίνητο.

Οι πιο ψαγμένοι όμως συνδέουν την σπουδή για τη διάνοιξη της Ηλείας με το πολεοδομικό κέντρο της Χελμού - Δουκ. Πλακεντιας, που εισηγείται η μελέτη ένταξης του Πεύκο Πολίτη/Ζώνης Δ. Πλακεντίας. 

Πιστεύουν ότι η διοίκηση του δήμου σχεδιάζει την  διαμόρφωση ζεύγους αντίρροπων μονόδρομων σύνδεσης της Πεντέλης με τη Δουκ. Πλακεντίας, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΙΓΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ώστε να εξυπηρετηθεί το υπό χωροθέτηση νέο πολεοδομικό κέντρο.

Ανομολόγητος στόχος -λένε- η μεταβολή του χαρακτήρα της Τούφας με την κυκλοφοριακή της επιβάρυνση ώστε να γίνει πιο εύπεπτη η χωροθέτηση του νέου πολεοδομικού κέντρου από τους κατοίκους. ("Προχωρημένη ανάλυση αλλά όχι χωρίς ρεαλιστική βάση αφού αυτή είναι η πεπατημένη για να μετατρέψεις μια περιοχή κατοικίας σε πολεοδομικό κέντρο.)

Παρακολουθούμε το θέμα και θα σας ενημερώνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου