Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Επικοινωνία Παπανδρέου-Νετανιάχου!

Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών φαίνεται ότι επιβάλουν επικοινωνία Παπανδρέου-Νετανιάχου.

Οι αμερικανοί μέσω διαρροών κάνουν λόγο για ίσια μοιρασιά μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στο φυσικό αέριο και οι Τούρκοι ανακοίνωσαν έρευνες στη Μεσόγειο μαζί με την Αίγυπτο.

Oι Ισραηλινοί πέταξαν με 14 F-16 πάνω από τη περιοχή που θα γίνουν οι έρευνες, στέλνοντας σαφές μήνυμα ισχύος προς τον Ερντογάν.

Όλα αυτά αλλά και οι λεπτοί χειρισμοί που πρέπει να ακολουθηθούν τις επόμενες εβδομάδες θα συζητηθούν μεταξύ Νετανιάχου-Παπανδρέου.

Μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα η Ελλάδα υπέγραψε επιχειρησιακό μνημόνιο με το Ισραήλ.
Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη ισχύος προχώρησαν οι ισραηλινοί μετά τις απειλές τις Άγκυρας περί εξόδου του Τουρκικού στόλου στην ανατολική Μεσόγειο.

Όπως αναφέρει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ, 14 Ισραηλινά μαχητικά f-16, πέταξαν οπλισμένα μέχρι τα όρια του FIR της Αιγύπτου, στην οποία βρισκόταν ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν. Στη συνέχεια τα αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR της Κύπρου έχοντας καταθέσει σχέδιο πτήσης και διαθέτοντας άδεια διέλευσης. Στη συνέχεια έκαναν στροφή και έφτασαν στα όρια του FIR Τουρκίας.

Και όλα αυτά την ώρα που ο Ερντογάν κλιμάκωνε από την Αίγυπτο τις φραστικές του επιθέσεις κατά του Ισραήλ και έλεγε : “ Ας υψώσουμε μαζί την Παλαιστινιακή σημαία στον ΟΗΕ και ας είναι σύμβολο της ειρήνης στη Μέση Ανατολή. Οι Παλαιστίνιοι αδερφοί μας έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν το δικό τους κράτος

onalert.gr

Πάντα υπάρχει ανοιχτό και αμφισβητούμενο το θέμα της δικής μας ΑΟΖ και του Καστελόριζου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου