Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΙΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ



Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κώστας Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εκρίζωση των Ελλήνων του Πόντου, ύστερα από 27 αιώνες ζωής στις πατρογονικές εστίες, είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ανθρώπινη ιστορία. Ο Ελληνισμός του Πόντου υπέστη το έγκλημα της Γενοκτονίας, όπως έχει αποφανθεί και ο ΟΗΕ το 1948, με το ψήφισμα «περί καταστολής του εγκλήματος της Γενοκτονίας».

Ο αγώνας για την αναγνώριση του εγκλήματος της Γενοκτονίας  αφορά όλη την ανθρωπότητα γιατί είναι αγώνας για την κατοχύρωση και υπεράσπιση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συμβάλει στην αποτροπή Γενοκτονιών στο μέλλον».

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Βορείου Τομέα Αθηνών Κώστας Μανιάτης, χθες, 20 Μαΐου 2012, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου παραβρέθηκε  στη Δοξολογία  που έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

Επίσης παραβρέθηκε και στο Δήμο Μεταμόρφωσης,  στην τελετή προσκυνήματος των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου