Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Συστράτευση αντιμνημονιακών δυνάμεων ζητά ο Τσίπρας




Το "μάτι" προς τις αντιμνημονιακές δυνάμεις και ιδιαίτερα σε ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητους Έλληνες, κλείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του Αλέξης Τσίπρας αποζητώντας μια πολιτική συμμαχία που θα διεκδικήσει την εξουσία με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται το «παράθυρο» που άνοιξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε συμμετοχή ακόμη και της ΔΗΜΑΡ -εάν αποχωρήσει από την κυβέρνηση- και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο Πάνος Σκουρλέτης είπε «ναι» σε κυβέρνηση με όλες τις συνεπείς αντιμνημονιακές δυνάμεις και προτείνει συστράτευση όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ΔΗΜΑΡ με τη συμμετοχή της στη συγκυβέρνηση, διέπραξε ένα ιστορικό πολιτικό σφάλμα. Ίσως να υπάρχει ακόμη χρόνος να επανορθώσει, με την άμεση αποχώρησή της από την κυβέρνηση. Κανένα, όμως, περιθώριο σύγκλισης δεν μπορεί να υπάρξει όσο η ΔΗΜΑΡ παραμένει στην κυβέρνηση» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα χαρακτήρισε «τραγικό λάθος» της ηγεσίας του ΚΚΕ, την άρνηση να συμπαραταχθεί σε κοινό μέτωπο κατά του μνημονίου και τέλος τάσσεται υπέρ της άμεσης διεξαγωγής του ιδρυτικού Συνεδρίου του κόμματος. Πάντως το θέμα των συμμαχιών αποτελεί «κλειδί» στην εσωτερική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ και ήδη παρασκηνιακά εκφράζονται διαφωνίες με το άνοιγμα προς όλους.

Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο επαφών του στο εξωτερικό με τις συναντήσεις που έχει στο Λονδίνο με τα εργατικά συνδικάτα. Στις 10:00 το πρωί αναμένεται να συναντηθεί με την κίνηση Coalition of Resistance, την πρωτοβουλία Greek Solidarity Campaign και Σωματείο συνδικάτων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χθες είχε επαφές με στελέχη των Εργατικών και κατά την ομιλία του στο London School of Economics παρουσίασε τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Τα ταξίδια του Αλέξη Τσίπρα στη Γερμανία, τη Λατινική Αμερική και τις ΗΠΑ είχαν ως στόχο να αναδείξουν τα προβλήματα της «συνταγής» της λιτότητας που προωθούν οι Βρυξέλλες και να παρουσιαστεί η εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση.

http://www.spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου