Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ


Σχετικά με το θόρυβο που έντεχνα δημιουργήθηκε από την κοινή τροπολογία, η οποία έγινε δεκτή στο Πολυνομοσχέδιο και σύμφωνα με την οποία μειώνονται τα πρόστιμα των υποψηφίων στους δήμους και τις περιφέρειες για τις παραβάσεις του νόμου 3870/2010 για τις εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του 2010, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

  1. Το θράσος κάποιων που συνέβαλαν στην απαξίωση της Αυτοδιοίκησης δεν έχει όρια. Και εννοούμε τον κ. Ραγκούση, ο οποίος ψέγει ως άλλος Μεσσίας όλα τα κόμματα για την τροπολογία αυτή. Είναι πραγματικά ντροπή.
  2. Ελάχιστοι συνδυασμοί της παράταξης μας είχαν προβλήματα και πρόστιμα. Ωστόσο πρυτάνευσε το πνεύμα δικαίου και αλληλεγγύης. Και το πνεύμα αυτό δεν ταυτίζεται με τις περιστασιακές ανάγκες και τις επιταγές του λαϊκισμού.
  3. Τα εξοντωτικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν δεν αφορούσαν στην συντριπτική πλειονότητα τους υπέρβαση εκλογικών δαπανών ή άλλες κολάσιμες πράξεις, αλλά εκπρόθεσμες πληρωμές ή καταχωρήσεις.
  4. Ο νόμος 3870/2010 δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο του 2010, τρεις μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές με συνέπεια να είναι απροετοίμαστοι οργανωτικά οι συνδυασμοί. Σημειωτέον οι παρατάξεις είχαν ανάγκη επαγγελματία Λογιστή!!!
  5. Παρά ταύτα η ανάρτηση των δαπανών και των εσόδων, η τήρηση των βιβλίων, η έκδοση των τιμολογίων παρά τις μεγάλες δυσκολίες για τους μικρούς συνδυασμούς τηρήθηκαν στη μεγάλη πλειονότητα με φιλότιμες προσπάθειες φίλων και γνωστών.
  6. Κατά την απλή ανάγνωση των προστίμων και της αιτιολογίας τους κάθε καλοπροαίρετος αντιλαμβάνεται το μέγεθος της αδικίας και της υπερβολής. Καλούνται εργαζόμενοι άνθρωποι να πληρώσουν πρόστιμα της τάξης των 20 και 30.000ε, χωρίς να έχουν παρανομήσει και χωρίς να έχουν υπερβεί τις εκλογικές δαπάνες….το αντίθετο για μερικούς που ήταν στο ελάχιστο.
  7. Αν λοιπόν κάποιοι με επικεφαλής τον πάλαι ποτέ ύπατο αρμοστή βρήκαν μια ακόμα ευκαιρία να πλήξουν την Αυτοδιοίκηση τα στοιχεία τους διαψεύδουν οικτρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου