Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 28-1-2013


πρΟΤΑση 
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου 
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr 

Χαλάνδρι 28/1/2013 

Και ξαφνικά, έτσι απλά, οι τοκογλύφοι της Διεθνούς Νομισματικής Τρομοκρατίας αποφαίνονται ότι «έκαναν λάθος» και ότι «δεν υπολόγισαν ότι τα κατ’ εξακολούθηση μέτρα λιτότητας θα έφερναν τέτοια ύφεση»!! 
Έτσι απλά… 
Έτσι απλά αυτοκτόνησαν 3.000 απελπισμένοι έλληνες (μέχρι σήμερα…). 
Έτσι απλά 1.500.000 συμπατριώτες μας καταδικάστηκαν σε ανεργία. 
Και έτσι απλά, επί 3 χρόνια, ανεπάγγελτοι πολιτικοί και κατευθυνόμενοι παπαγάλοι - δημοσιογραφίσκοι έχουν εξαπολυθεί να υβρίζουν τους εργαζόμενους με στόχο την απαξίωσή τους και τη βοήθεια προς τη «συντεχνία» ώστε να «περάσει» τα επαχθή μέτρα της λεηλασίας της Ελλάδας και των ελλήνων πολιτών, αφού πρώτα αφάνισαν τα ασφαλιστικά ταμεία, ισοπέδωσαν και εξαφάνισαν μισθούς και συντάξεις. 
Και όλα αυτά – και άλλα πολλά – έχουν την εντύπωση ότι, θα «σβήσουν», θα εξαφανιστούν με ένα …«Συγνώμη λάθος»… 
Με άλλα λόγια, «παίρναμε μέτρα για…να πάρουμε κι άλλα μέτρα»! Δηλαδή…ο ασθενής είναι στην εντατική με λάθος υποστήριξη και απλά αναμένουμε τον ιατροδικαστή! 

Αυτή τη στιγμή, οι κυβερνώντες – ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΝΤΕΣ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ – «γλυτώνουν» τις μηνύσεις και την κατακραυγή επειδή οι έλληνες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσφεύγουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στη δικαιοσύνη, στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, για ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. Ποιος, όμως, θα μπορέσει να κατευνάσει την οργή; Με ποια δικαιολογία θα ΞΑΝΑ-πληρώσουμε φόρους, χαράτσια και …χαράτσια των φόρων τα ίδια «κορόϊδα», όταν οι ίδιοι τοκογλύφοι-δανειστές (ΠΟΙΩΝ και ΓΙΑΤΙ; ερώτημα που δεν έχει ακόμη απαντηθεί…) παραδέχονται ότι «το πρόγραμμα δεν βγαίνει»; Ε, κύριοι «καθηγητές»; 
Αλλά, ας είναι καλά η αδίστακτη προνομιούχα παρεοκρατία, που χρόνια τώρα κρύβει τους ληστές πίσω από αδήλωτους και αφορολόγητους λογαριασμούς, offshore και «εταιρείες φαντάσματα» και τους ενθαρρύνει για προκλητικό τρόπο ζωής εις βάρος της πλειοψηφίας. 
Και όταν κάποιοι αποφασίζουν να εξασκήσουν «Δημοκρατία» στον τόπο που την γέννησε, τότε πέφτουν πάνω στο ανυπέρβλητο τείχος της «κομματικής πειθαρχίας» και της «απειλής διαγραφής». Για ΤΟΣΗ και ΤΕΤΟΙΑ «δημοκρατία» μιλάμε. Και ειρωνεύονται τον έλληνα μη προνομιούχο, κάνοντάς του καθημερινή πλύση εγκεφάλου με παραπλανητικές αερολογίες και ψευδολογίες του τύπου «πάταξη της φοροδιαφυγής», ενώ την ίδια στιγμή τον καθιστούν έρμαιο των διαθέσεων (και των ορέξεων) ελλήνων και ξένων επιτήδειων. 

Καμία αμφιβολία δεν υπάρχει για το ότι είμαστε χώρα «υπό κατοχή». Αυτό για το οποίο οι απόψεις διίστανται είναι το «ως πότε θα αντέξουμε»… 
Η Ελλάδα ΟΦΕΙΛΕΙ να δηλώσει ευθέως ότι διεκδικεί τη διαγραφή του χρέους της (ποιο είναι αυτό άραγε;) και να δηλώσει (επίσης) πως αν αυτό δε γίνει, τότε είναι προτιμότερη η ΑΔΥΝΑΜΙΑ και η ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, μια εξέλιξη σαφώς πιο ικανοποιητική και ουσιαστική για τον μέσο έλληνα πολίτη, από την αδιέξοδη μνημονιακή ΛΕΗΛΑΣΙΑ και μια αφετηρία για μια νέα δυναμική πορεία ανάκαμψης και ανάτασης. 

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου 
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος, 
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου