Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Το τέρας της Χρυσής Αυγής ετράφη από το λίπασμα του μνημονίου»

Στις διαμετρικά αντίθετες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ με αυτές του Αντώνη Σαμαρά αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή «ΣΚΑΙ Καλημέρα», ερωτηθείς για το πόσο δύσκολο είναι να τα βρει με τον πρωθυπουργό….

«Το θέμα δεν είναι η προσωπική μου σχέση με τον πρωθυπουργό, άλλωστε αυτή δεν είναι κακή. Πρόκειται για ζήτημα πολιτικής, είναι διαμετρικά αντίθετες οι προτάσεις που έχουμε για τη χώρα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς νιώθει τον ΣΥΡΙΖΑ ως βασικό πρόβλημα και όχι την Χρυσή Αυγή.

«Πολύ φοβάμαι ότι ο κ. Σαμαράς δεν αισθάνεται τη Χρυσή Αυγή ως αντίπαλο και βασικό πρόβλημα για τη δημοκρατία, αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ. Αισθάνονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί την ελπίδα για μια μοναδική προοπτική, φοβούνται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε αν κερδίσει με μεγάλη διαφορά τις εκλογές, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, φοβούνται ότι όχι μόνο θα χάσουν την εξουσία αλλά θα μείνουν στη συνείδηση του λαού ως οι βασικοί υπαίτιοι μιας τραγωδίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο «τέρας» όπως είπε της Χρυσής Αυγής το οποίο δεν θέριεψε από μόνο του αλλά ετράφη.

«Το τέρας της Χρυσής Αυγής δεν θέριεψε από μόνο του αλλά ετράφη από το λίπασμα του μνημονίου και από την αντιμετώπιση που είχε από μερίδα των Μέσων Ενημέρωσης».


Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιήθηκε ως ανάχωμα στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαρακτήρισε άθλια τη θεωρία των δύο άκρων, καθώς «αθωώνει την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής».

«Η ανεξέλεγκτη δράση της Χρυσής Αυγής είναι επικίνδυνη για την κοινωνία και τον τόπο και θα έπρεπε να είχε στοχοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό. Είναι η τέταρτη δολοφονία, οι άλλες αφορούσαν αλλοδαπούς ενώ είχαμε και εκατοντάδες τραυματισμούς. Εμείς αναδείξαμε ζήτημα ύπαρξης θυλάκων της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας ,ο οποίος έκανε επίσης λόγο για καθυστερημένη παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια.

«Λίγο πριν τη δολοφονία υπήρξε κλιμάκωση της βίας, το κήρυγμα του μίσους στο Μελιγαλά και αντί αυτά να αποτελέσουν κώδωνα κινδύνου για την κυβέρνηση, είχαμε την άρνηση του κυβερνητικού εκπροσώπου να καταδικάσει την επίθεση των μελών της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα. Οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι η επέλαση του φασισμού είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία και οφείλουμε να βάλουμε ένα τείχος απέναντι στους ναζί».

http://www.trelokouneli.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *