Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΗ , ΦΛΥΑ Α.Ε. ΚΑΙ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ


του Άγγελου Νταβία

Επειδή λοιπόν η ιδεοληψία και το κόλλημα έχουν κατανικήσει την απλή, κοινή λογική στον δήμο Χαλανδρίου και επειδή κάποιοι που έχουν κατασυκοφαντήσει την ΦΛΥΑ στο παρελθόν - για να κτυπήσουν όσους την πήγαν τρένο τα προηγούμενα χρόνια προσφέροντας σημαντικό ΜΕΤΡΗΣΙΜΟ έργο στους δημότες και όχι ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ, ας πούμε πέντε κουβέντες γι' αρχή.

Το δημοτικό συμβούλιο ανέθεσε με μεγάλη πλειοψηφία στην ΦΛΥΑ να επεξεργαστεί πρόταση για την αξιοποίηση του ακινήτου Καλλισπέρη.

Την ανάθεση του έργου στην ΦΛΥΑ ψήφισε μέχρι και .... ο Βάσιος, αλλά και η παράταξη του "Η ΦΛΥΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ" Στάθη Ανδρεόπουλου, (γνωστού κυνηγού της διαφθοράς, των καταδικασμένων από το δικό του δικαστήριο με εισαγγελέα τον Πράσσο "παρανόμων" και του ... φασισμού και της αυτοδικίας), να κάνει την προετοιμασία του φακέλου η ΦΛΥΑ με το ΑΣΤΕΙΟ  σκεπτικό ότι "τώρα ψηφίζουμε διότι αυτή είναι η δουλειά της ΦΛΥΑ που δεν την έκανε στο παρελθόν που δεν ψηφίζαμε" αντί να απολογηθούν, έστω και με μισή κουβέντα για ό,τι έχουν πει.

"ΤΩΡΑ Η ΦΛΥΑ ΚΑΝΕΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ πριν έκανε διαφήμιση" ήταν ο εξυπνακισμός τους.

Λες και δεν αξιοποιήθηκε ΑΚΙΝΗΤΟ στο νεκροταφείο, όπου έγινε το κυλικείο ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, δεν ήταν ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ και όλες τελικά οι δράσεις της ΦΛΥΑ, που τις ΞΕΣΚΙΣΑΝ και τελικά έκαναν την εταιρία που ήταν ισχυρά κερδοφόρα ζημιογόνα.

Αυτή τους η ψήφος και η απόφαση ήταν η μεγαλύτερη δικαίωσή μας και η  ουσιαστική επιβεβαίωση ότι δεν ήταν η ΦΛΥΑ ως θεσμός το πρόβλημά τους αλλά συγκεκριμένα πρόσωπα - 3. 4 πρόσωπα - τα οποία καταδίωκαν.
Διότι αν έχεις άποψη ότι δεν πρέπει να τα κάνει αυτά δημοτική επιχείρηση, την έχεις πάντα όχι αλά καρτ.
Και αν δεν είσαι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ διώκεις πρόσωπα ΜΟΝΟ με βάση το αποτέλεσμα της δουλειάς τους - αν δεν είναι αποτελεσματικοί - και όχι με το αν σου γουστάρουν, αν σου βαράνε προσοχή ή αν τα έχεις καταδικάσει μόνος σου - πριν την δικαιοσύνη".

Κλείνω αυτή την παρένθεση και πάμε πίσω στα του Καλλισπέρη.

Στο Δ.Σ. της ΦΛΥΑ λοιπόν ο Δνων Σύμβουλος έφερε μια πρόταση - προσφορά μιας καλής εταιρίας Real Estate για την σύνταξη φακέλου αξιοποίησης.

Δωρεάν λοιπόν η εταιρία DIMAND AE - ας την γνωρίσει όποιος θέλει λίγο καλύτερα επισκεπτόμενος ο site της  http://www.dimand.gr - προσφέρθηκε να μελετήσει το θέμα και να κάνει στην ΦΛΥΑ και κατά συνέπεια στον δήμο προτάσεις.

ΤΟΝΙΖΩ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ διότι προσωπικά ΔΙΑΦΩΝΩ με αυτή την παπάρα.

Και εδώ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ, θα εξηγήσω γιατί και όσοι είναι μπαμπουίνοι να πάνε με τους "δωρεάν" ως γνωστοί "ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι".

Προφανώς κανείς στο Δ.Σ. δεν μπορούσε να απορρίψει δια ψήφου την πρόταση Κουράση που μετέφερε ο Δνων Σύμβουλος Νάσος Μπαλέρμπας στο Δ.Σ. και να πει δεν δέχομαι το "ΔΩΡΕΑΝ". Μέχρι για απιστία πας άμα πεις να πληρώσουμε αυτό που μας δίνουν δωρεάν.

Η επικοινωνιακή στρατηγική της κατασυκοφάντισης κάθε διαφορετικής άποψης που πάει να μπει στην ουσία των θεμάτων, δεν χρειάζεται να περιγραφεί από εμάς. Το έκανε ο Νόμπελης εχθές (κάλιο αργά παρά ποτέ).

Θα ήταν λαμόγιο, σπάταλος, μαλάκας κλπ. όποιος έλεγε τέτοιο πράγμα απέναντι στο "ΔΩΡΕΑΝ".

Άρα όλοι είπαμε ΝΑΙ. 
Άλλωστε ΤΣΑΜΠΑ ήταν. Το μόνο που μπορεί να χαθει επί της ουσίας είναι ΧΡΟΝΟΣ.

Ένας μηχανικός λοιπόν της DIMAND - με απόφαση του εξουσιοδοτημένου από το Δημοτικό Συμβούλιο, διοικητικό συμβούλιο της ΦΛΥΑ - άρχισε να συζητά εξ ονόματος του δήμου με τις υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ. που εμπλέκονται στο θέμα.

Ενημέρωνε και ενημερώνει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και κάνει αρκετά σοβαρά την δουλειά του, μάλλον κάνει και λάθη όπως όλοι όσοι δουλεύουν, καταλήγοντας σε κάποια πρώτα θετικά συμπεράσματα για το πώς θα αξιοποιηθεί το ακίνητο  - σύμφωνα πάντα με τις προφορικές ενημερώσεις που έχουμε όλοι, και το Δ.Σ. από τον Δντα.

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΩΣ ΕΔΩ - ΕΤΣΙ;

ΟΧΙ!

Διότι όλοι ζητάμε πλέον να δούμε όλα αυτά τα ωραία που λέγονται ΓΡΑΜΜΕΝΑ.

Καλό είναι να είμαστε καλά παιδιά, να έχουμε καλές προσωπικές σχέσεις, να μην αμφισβητούμε αυτά που μας λέει ο άλλος προσβάλλοντας τον με την καχυποψία μας, να μην μαλώνουμε και να είμαστε καλοί χριστιανοί, αλλά εδώ μιλάμε για δημόσιο ακίνητο και δημόσιο χρήμα και πάει κόσμος φυλακή - και καλά κάνει - γιατί δεν έκανε καλά την δουλειά του ή έβαλε μια υπογραφή. Και το διακύβευμα είναι ΜΕΓΑΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ για να μην δώσεις κάποια λεφτά για να σου ετοιμάσουν έναν φάκελο όπως τον θες. 
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΠΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ; Τι μας λένε;

"Ρε παιδιά είναι δωρεάν, πώς να ζητάμε κάθε τόσο να μας φέρνουν γραπτά, σχέδια, εισηγήσεις. Μην τους πηδήξουμε τους ανθρώπους, εθελοντές είναι".

ΟΥΠΣ!

Ναι αλλά έτσι κάνουν ό,τι τους κατέβει και εμείς εδώ στο Δ.Σ. και στη συνέχεια το δημοτικό συμβούλιο είμαστε απλώς γλάστρες.

Και το μόνο που θα κάνουμε είναι να απολογηθούμε μετά για το αποτέλεσμα που ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ.

(Διότι εμείς δεν είμεθα τίποτα ρόμπες να μην απολογούμαστε δημόσια για το αποτέλεσμα που ξέρουμε πώς προέκυψε και το έχουμε αποδείξει.).

Και τώρα έχουμε το εξής ερώτημα: ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΤΖΑΜΠΑ"  ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΛΥΑ;

Διότι ΤΖΑΜΠΑ σοβαρή δουλειά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

ΤΖΑΜΠΑ ο άλλος κάνει ό,τι γουστάρει.

Ενώ άμα πληρώνεις έχεις λόγο και δυνατότητα παρέμβασης. Έτσι δεν είναι;

Και βάζεις - π.χ.  τον Αλεξανδρή που είναι της δουλειάς και είναι στο Δ.Σ. της ΦΛΥΑ να επιβλέπει, να ζητάει, να απαιτεί και  να ενημερώνει το Δ.Σ. - και έτσι γνωρίζεις.

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ; ρωτάει τώρα που στριμώχνονται τα πράγματα ο κάθε δημοτικός σύμβουλας που ψάχνει τι να πει τώρα για να κάνει τον ... Μαυρογυαλούρο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

1. Διότι κύριε Παπάρα ΕΣΥ με την ψήφο σου αποφάσισες να κάνει την δουλειά η ΦΛΥΑ.
Όταν σηκώνεις το χεράκι σου σαν βόδι να ξέρεις τι αποφασίζεις.
Τι το λες τώρα αυτό;
Αν θες βάλε στο Δ.Σ. που έχεις εκλεγεί  ΠΡΟΤΑΣΗ να μην το κάνει η ΦΛΥΑ και να το κάνει η Τεχνική Υπηρεσία, άλλαξε την προηγούμενη απόφαση και τελειώσαμε (αν έχεις πλειοψηφία).
Αλλά είσαι παπαρίκος και είσαι του "να 'χαμε να λέγαμε".

2. Η τεχνική υπηρεσία επί Βάσιου επισκέφτηκε την DIMAND και συνεργάστηκε μαζί της, παράλληλα με την ΦΛΥΑ και ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Το έχουμε ξαναγράψει και δεν έχει διαψευστεί ότι Βάσιος και η διευθύντρια Μαρία Ασπρογέρακα συνεργάστηκαν με την DIMAND για το πού θα πάει το πράγμα.

ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΑ:

Τα μεγάλα θέματα του δήμου θα περπατάνε μπροστά μόνο όταν είναι ο Βάσιος αντιδήμαρχος και μόλις φεύγει θα πρέπει να γυρνάμε στο μηδέν μέχρι να ξαναγίνει;

Διότι - παρά τις όποιες επιμέρους επιφυλάξεις - κάθε σοβαρός οφείλει να περιμένει να πάρει τουλάχιστον στο χέρι το αποτέλεσμα όλης αυτής της - καλής ή κακής - δουλειάς που έχει γίνει πριν τοποθετηθεί και την αξιολογήσει.

Αν δεν έχει έτοιμο τον Σ (όπως λέμε τον Χ, τον Ψ, τον Ζ εμείς εδώ θα λέμε τον ΣΙΓΜΑ) επιχειρηματία για να του παίξει τα συμφέροντα ο κόσμος να χαλάσει.

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΑ ΦΩΝΗΕΝ (και όχι σύμφωνο. Α όχι ΣΙΓΜΑ):

Η υπόθεση ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ δεν περπατάει. Και μάλιστα αυτό το δεν περπατάει θα το συνδράμουμε. Και ξέρετε ότι όταν θέλουμε να βοηθήσουμε σε κάποια κατεύθυνση είμαστε αποτελεσματικοί.

Ας προχωράει το μελετητικό στάδιο για να γεμίζει το οπλοστάσιο του δήμου, αυτό είναι καλό αλλά μέχρι εκεί.

Αλλά σιγά μην αφήσουμε να παιχτεί το ακίνητο στα ζάρια του "ό,τι προκάνουμε", τρεις στον γύρο, ένα, δυο μήνες πριν τις εκλογές.

Πείτε ο καθείς την άποψη του στους ψηφοφόρους - πολίτες του Χαλανδρίου τώρα που θα είστε όλοι υποψήφιοι δήμαρχοι και όποιος νικήσει θα έχει εντολή να προχωρήσει τα σχέδια του.

Αλλά μια αλληλοσπαρασόμενη πλειοψηφία από την οποία τα στελέχη φεύγουν από τα παράθυρα κανένα δικαίωμα πολιτικό και ηθικό δεν έχει,  να δεσμεύσει τέτοιο περιουσιακό στοιχείο του δήμου με προχειρότητα και αρπακολισμό στα σχέδια κανενός επιχειρηματικού ομίλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *