Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Επιστρέφουν στην εργασία τους και οι υπόλοιποι σχολικοί φύλακες του Δήμου Χαλανδρίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Επιστρέφουν στην εργασία τους και οι υπόλοιποι σχολικοί φύλακες του Δήμου Χαλανδρίου, ύστερα  από την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε μετά την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, που είχαν καταθέσει ενάντια στην διαθεσιμότητα.
 
Το αποτέλεσμα είναι ότι το σύνολο των σχολικών φυλάκων του Δήμου μας που κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα έχει κερδίσει την πρώτη μάχη ενάντια στην διαθεσιμότητα, και μαζί τους έχουν κερδίσει τα σχολεία, τα παιδιά και οι γονείς τους, αφού ανοίγει ο δρόμος για να μπορέσει να επανέλθει -εκτός από τους φύλακες- και η ασφαλής λειτουργία των σχολείων, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου.
 
Τη νομική εκπροσώπηση των σχολικών φυλάκων στις δυο περιπτώσεις κατάθεσης των ασφαλιστικών μέτρων, είχαν αναλάβει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Γιώργος Κατρούγκαλος και η κα Τσίπρα Μαρία εργατολόγος και νομική σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ.
 
Στο δικαστήριο παρέστη και κατέθεσε υπέρ των σχολικών φυλάκων και της παραμονής στην εργασία τους ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γιώργος Κουράσης, καθώς επίσης και η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου κα Σοφία Κορωναίου, η οποία στην κατάθεσή της αναφέρθηκε «στον σημαντικό ρόλο που έχουν οι σχολικοί φύλακες στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, στο ότι η παρουσία τους επιτρέπει να μένουν ανοιχτά και ασφαλή τα προαύλια για τα παιδιά και όταν τα σχολεία είναι κλειστά, καθώς επίσης και ότι τα χρήματα που θα είναι αναγκασμένος ο δήμος να δαπανήσει για την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων μετά από κάθε είδους ζημιές, θα είναι πολλαπλάσια από το κόστος της μισθοδοσίας των σχολικών φυλάκων».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων, ενωμένα και αγωνιστικά, θα βρίσκεται μαζί με τους συναδέλφους, αρωγός και συμπαραστάτης, μέχρι την οριστική επίλυση της διεκδίκησης της εργασιακής αποκατάστασης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου