Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗ ...

Μπήκαμε στο Νοέμβριο.

Ο μήνας θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το Χαλάνδρι, πέρα από το δεδομένο ενδιαφέρον που υπάρχει για το γενικότερο ζοφερό πολιτικό περιβάλλον σε κεντρικό επίπεδο.

Από διαρροές του περιβάλλοντος της διοίκησης του δήμου, ξέρουμε ότι αυτή την βδομάδα - εκτός απροόπτου - θα καταθέσουν στον ανακριτή οι 8 στους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το θέμα του καταυλισμού και θα μάθουμε αν η υπόθεση τελικά θα παραπεμφθεί στο ακροατήριο ή θα μπει στο ... χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Αφήνοντας μόνο το αστικό κομμάτι να σέρνεται και το ποσό των 335.000 ευρώ να πληρώνεται σταδιακά από τις τσέπες όσων δεν είναι στο ''κόλπο" για να προστατεύονται από την ΔΟΥ, που παρακρατεί χρήματα και δεσμεύει ΑΦΜ σε όποιους γουστάρει.

Στις 25 Νοεμβρίου έχει προσδιοριστεί να συνεχιστεί και η άλλη ποινική διαδικασία που αφορά την μήνυση που κατέθεσε ο Βάσιος, αμφισβητώντας την υπογραφή του στο πρακτικό παραλαβής του έργου, η οποία ξεκίνησε πριν μήνες και διακόπηκε με εντολή της έδρας να γίνει γραφολογική εξέταση.
Διαδικασία που έχει καθίσει τον σημερινό Αντιπρόεδρο της ΦΛΥΑ ΑΕ, πρώην αντιδήμαρχο  Βαγγέλη Λέκκα στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Μέχρι σήμερα η στρατηγική Κουράση στην διαχείριση αυτής της υπόθεσης έχει δικαιωθεί - για εκείνον - απολύτως.
Χρησιμοποιώντας την υπόθεση του έργου, από την πρώτη μέρα της δημαρχίας του, ο Κουράσης και οι σύμμαχοί του κατάφεραν να έχουν δεμένους και ... υπό τας διαταγάς τους όλους όσους σκέφτηκαν να τους αμφισβητήσουν.
Και - ω του θαύματος - να είναι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου που εισηγήθηκε το θέμα εκτός κάδρου διερεύνησης ποινικών ευθυνών και να τρέχουν στον ανακριτή .... τον κ. Ντούρο.

Αυτά είναι που δεν γίνονται παρά μόνο σε γελοίες, τριτοκομικές χώρες που διοικούνται από ΦΥΛΑΡΧΟΥΣ.

Το παιχνίδι είναι απολύτως καθαρό σε όποιον έχει μάτια να δει: Όποιος κουνιέται και επιχειρεί να βγει από το μαντρί στην διαχείριση του μεγάλου αυτού θέματος αρχικά δέχεται μια προειδοποιητική βολή και αν δεν πάει γονατιστός να δηλώσει ότι θα κάνει ό,τι του λένε και ότι βολεύει την υπερασπιστική γραμμή του δημοτικού συστήματος και των προστατευομένων του, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ και πληρώνει τα κερατιάτικα, αφού καμιά ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ δεν προστατεύει - ως γνωστόν - όποιον καταγγείλει ΒΙΑΣΜΟ από ισχυρό, αλλά δικάζει τον .... ΒΙΑΣΜΕΝΟ.

Και αυτό γίνεται υπό την απόλυτη ανοχή, την ηχηρή σιωπή και τελικά την συνενοχή ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ που θεωρεί ότι είναι έξω από τα "δικά της" χωράφια να ασχοληθεί με τα "διαχειριστικά" θέματα του δήμου - όπως λένε κυρίως οι παρατάξεις της παραδοσιακής αριστεράς που δεν ασχολούνται με τα πεζά γιατί έχουν να κάνουν κομμουνισμό και παραγωγική ανασυγκρότηση (ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ) και δεν προκάνουν να πάνε στον δήμο και να μάθουν τι παίζεται για να παρέμβουν ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ, όπως είναι ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΚΟΝ  ή κρατούν την "ψετορομφαία" μιας αυτοεξυπηρετούμενης, υποκριτικής και a la cart "κάθαρσης" κατά των αδυνάτων όμως μόνο. (Κατ' αναλογίαν της γνωστής δοσιλογικής  κυβερνητικής γραμμής, αυτής της "χαζοκάθαρσης" που παρακολουθούμε  από τα δελτία των βοθροκάναλων και που αφορούν στην υπερπροβολή της υπόθεσης κανένος φτωχοδιάβολου, που πήρε (ΚΑΚΩΣ) την σύνταξη της πεθαμένης γυναίκας τους δυο-τρεις μήνες παραπάνω αλλά που ξιφουλκούν κατά του συριζαίικου λαϊκισμού, για να μην μάθουμε ΠΟΤΕ τι έχει γίνει επιτέλους με τα γαμουποβρύχια που σαπίζουν.)

Ο ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΙΣΜΟΣ στην διαχείριση αυτής της ιστορίας από όλους τους θεσμικούς παίκτες του δήμου είναι και το σημείο το οποίο ουσιαστικά τους ενώνει. 

ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ!

ΟΛΟΙ, αλλά ΟΛΟΙ όμως - δεν μπορούμε να εξαιρέσουμε κανένα όσο και να παρεξηγούνται, -  όσοι δεν καταψήφισαν και μετά 3 χρόνια κατήγγειλαν, όσοι διαπραγματεύτηκαν καρέκλες και μετά 3 χρόνια κατήγγειλαν ότι δεν ήταν εκεί, όσοι λεοντάριζαν κατά του Κουράση και τώρα σιωπούν, όσοι σιωπούν γιατί αυτό βολεύει την "εικόνα" ΤΟΥΣ - αδιαφορόντας όμως για το ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ να ελέγχουν την εξουσία ώστε να είναι ΔΙΚΑΙΗ και να λειτουργεί με αρχές όπως ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, όσοι πουλάνε αυτόν που ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι έχει δίκιο για να συγκαλύψουν εκείνον με τον οποίο διαπραγματεύονται και τους εκβιάζει

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ! 
 ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΚΑΝΟΝΑ:
Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: 
Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. 
Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. 
Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει. 
(Αγάθων,450-400 π.Χ.)

Και βέβαια αν μπεις στον κατήφορο είναι δύσκολο να φρενάρεις, ειδικά αν έχεις φθαρμένα τακάκια.

Καθημερινά μαθαίνουμε, ακούμε, βλέπουμε την απόπειρα πολλών να απαξιώσουν κάθε διαφορετική οπτική θεώρηση που αφορά το συγκεκριμένο μεγάλο θέμα.

Και βέβαια ο στόχος είναι η Πλατεία που μιλάει και διαβάζεται.

Και λέει τον Κουράση ... Κουράση και όχι ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΝΙΞΟΝ ή ΛΕΟΝ ΤΡΟΤΣΚΙ.

Και δεν έχει σημασία τι κάνουν και τι λένε οι δηλωμένοι αντίπαλοί μας.

Ο Πέρκιζας θυμάμαι μου έλεγε "ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΕΡΝΑΝΕ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ".

Όμως ΤΩΡΑ είναι η ώρα να ασχοληθούμε ΜΕ ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ και ΑΓΝΟΜΩΝΕΣ "φίλους".

"Φίλους" που φαίνεται ότι ήταν ΟΧΙΕΣ.

ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!

Διότι ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ!

Και κάποιοι άλλοι νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο .... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΜΒΑ στη Θράκη

Θέμα: Η αναμόρφωση του ΠΜΣ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – Master in Business Administration ( MBA ) του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ΔΠΘ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις