Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Tη γλιτώνουν των δημοτικών νομικών προσώπων




Μάλλον τη γλιτώσανε για το 2013 οι εργαζόμενοι των νομικών προσώπων των δήμων και δεν θα συμπεριληφθούν στην λίστα των 4.000 απολυόμενων. Σύμφωνα με πληροφορίες του myota.gr τα Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών εκτιμούν ότι δεν υπάρχει ο χρόνος για να αξιολογηθούν οι δομές και να καταργηθούν δημοτικά Νομικά Πρόσωπα εγκαίρως.

Η τρόικα αναμένει άμεση απάντηση και αυτή δεν μπορεί να προέλθει από τους δήμους προς το παρόν.
 
Το πρόβλημα όμως είναι ότι η τρόικα δεν δέχεται ούτε τη δεξαμενή των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ. Ηταν μια δεξαμενή που φάνηκε ότι είχε ανακουφίσει προς το παρόν την κυβέρνηση, αφού οι εργαζόμενοι σ’ αυτές κολλούσαν γάντι στους 2.000 της ΕΡΤ, στις 500 αποχωρήσεις και στους 230 επίορκους για να συμπληρωθεί το 4.000. Τώρα οι 1.270 που απομένουν, πρέπει να βρεθούν από άλλους οργανισμούς.
Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, όπως είχε επισημάνει έγκυρα το myota.gr το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είχε στοχεύσει στην εξεύρεση των 1.270 μέσα από τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις των Νομικών Προσώπων των Δήμων. Ομως τώρα βλέπει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό στο μικρό διάστημα που απομένει μέχρι το τέλος του ’13 και έχει προσανατολιστεί στους οργανισμούς των υπουργείων.

Από την άλλη όμως φαίνονται να είναι λίγες οι πιθανότητες οι εργαζόμενοι στα ΝΠ των δήμων να μην ενταχθούν στις απολύσεις των 11.000 του 2014. Είδη η περίπτωση των σχολικών φυλάκων φαίνεται να παίρνει αρνητική τροπή. Η διαθεσιμότητα δεν μπαίνει στον άξονα της κινητικότητας και η έξοδος πια είναι ορατή, σε αντίθεση με τους δημοτικούς αστυνόμους. Το υπουργείο ετοιμάζει την αντικατάστασή τους μέσω ΕΣΠΑ και ΟΑΕΔ έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στις δομές φύλαξης των σχολείων που είχαν 2.200 θέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του myota.gr το Υπουργείο Εσωτερικών υπολογίζει συνολικά 5.500 με 6.000 εργαζόμενοι των απολύσεων να προέλθουν από τα νομικά πρόσωπα των δήμων και άλλοι τόσοι να μπουν στην διαθεσιμότητα, έστω και με την μορφή της εσωτερικής κινητικότητας.

http://www.myota.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου